Et takk og en enkel fiskegrateng

Takk for tilbakemeldingene på forrige innlegg, jeg vet at dere er der og leser selv om kommentarene uteblir i det daglige. For hvor mye er det egentlig å si om matbilder, jeg ser den. 

Det er trist at vi ikke kan ta valg som viker fra normen uten å bli kritisert for det, men jeg kan heldigvis si at dette med utradisjonelle valg i matveien har blitt så mye bedre i løpet av årene. Fra noe skummelt i 2008 til noe ganske så vanlig i 2016, og jeg har ingen planer om å slutte.

I dag tidlig kom jeg over bloggen til Thea Steen, den vakre, tapre unge jenta som kjemper mot kreft, og ble brått fylt med skam over de som bruker tid på å kritisere andre for noe som trivielt som mat – og over meg selv som bruker tid på å bry meg eller svare på det. Men, sånn er det nå en gang. Mine tanker akkurat nå er at vi har mye å være takknemlige for.

Over til dagens middagstips;

IMG_0184

Fiskegrateng
Serves 3
Write a review
Print
Ingredients
 1. 800g torsk
 2. 100g makaroni
 3. 4 dl melk
 4. 2 ss smør
 5. 2 ss rugmel
 6. salt, pepper, malt muskatnøtt
 7. 3 ss (ca 30g) parmesan
 8. 3 ss (ca 30g) mandelmel
Instructions
 1. Kok makaroni i 4-5 min - den trenger ikke å ha full koketid.
 2. Smelt smør i en kjele, rør inn mel og spe på med melk til du får en fin og tykk hvit saus. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt.
 3. Skjær torsk i firkanter, bland fisk og makaroni i den hvite sausen. Hell alt i en form, strø parmesan og mandelmel over og bak i ovnen på 180 grader i ca 20 min.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
IMG_0181

Denne lagde jeg på ganske kort tid i og med at mini plutselig kan gå fra å svare nei på at han er sulten til å ville ha middag på 2 minutter, men du kan gjerne ha i grønnsaker som finhakket spinat, brokkoli og gulrot. Eller servere det ved siden av, for eksempel i form av en råkostsalat.

Håper det smaker!