Sunnere påskegodt

/inneholder sponsorlinker

Jeg trenger vel ikke å poengtere at jeg mener det er rom for både vanlig og sukkerfritt i påskeegget, men jeg gjør det allikevel – og avslutter med at folk må få velge selv.
Dette med kosthold er strengt tatt ikke noe å være uenige i så lenge man ikke har bastante meninger, det handler jo bare om hva som passer for den enkelte.

Uansett – her får dere mine 5 sukkerfrie favoritter denne påsken;

Smil-sjokolade

IMG_9580

Oppskrift: (12 stk)
150 g fibersirup
100 g vikingmelk
5 dråper stevia karamell (eller vanilje)
100 g sukkerfri melkesjokolade

Fremgangsmåte:
Sett formen du skal bruke i fryseren.
Ha fibersirup, vikingmelk og stevia i en kjele og kok på lav varme i ca 15 min eller til den begynner å tykne og bli litt seig. Sett kjølig.
Smelt sukkerfri sjokolade i mikro – pass på så det ikke blir for varmt, ta den heller ut flere ganger og rør rundt.
Ta formen ut av fryseren, hell i smeltet sjokolade og smør ut i kantene. Legg en liten klatt med (avkjølet) karamell nedi og topp med litt smeltet sjokolade igjen. Sett i kjøleskap eller fryser og la stivne helt.

Chocolate chip cookies

IMG_7369

Oppskrift: (40 stk)
220 g smør
2 egg
50 g fibersirup
150 g sukrin gold
5 dråper stevia vanilje
150 g speltmel
150 g havremel
1 ts bakepulver
2 plater (80g) sukkerfri sjokolade

Fremgangsmåte:
Pisk romtemperert smør sammen med sirup, sukrin gold og stevia. Pisk inn ett egg av gangen. Tilsett tørrvarene litt etter litt og rør godt. Finhakk sjokolade og rør inn til slutt. Sett den kjølig i et par timer.
Scoop to teskjeer med røre på et bakepapir og trykk de litt flate. Ikke noe mer enn 10-11 stk på et brett da de flyter utover. Stek i ovnen på 160 grader i 10-12 min (hold et øye med dem).

Marsipan

IMG_0487

Oppskrift: (5 marsipanpølser)
2 eggehviter
100 g mandelmel
60 g sukrinmelis
50 g sukkerfri sjokolade

Fremgangsmåte:
Kna eggehviter, mandelmel og søtning sammen til en deig. La den gjerne stå kjølig noen minutter for å sette seg før du former fem avlange pølser (eventuelt kuler). Legg dem i fryseren mens du smelter sjokoladen i mikro eller vannbad, på den måten stivner sjokoladen raskere. Dypp marsipanpølsene nedi og sett kaldt.
 

Sjokolade med melkefyll

IMG_9865

Oppskrift: (20 stk)
200 g sukkerfri melkesjokolade
200 g vikingmelk
100 g sukkerfri hvit sjokolade

Fremgangsmåte:
Lag melkefyllet ved å smelte hvit sjokolade i en kjele på lav varme, tilsett vikingmelk og la det småputre i 15-20 min til det tykner. Sett til avkjøling.
Smelt sukkerfri sjokolade (eller mørk sjokolade) og ha i mindre former, husk å smør oppover kantene. Jeg pleier å legge formene i fryseren i forkant, da stivner det raskere. Ha en klatt med melkefyll nedi og topp med litt smeltet sjokolade igjen. Sett kjølig en times tid.

Müslibarer

IMG_0112

Oppskrift: (7 stk)
100 g havregryn
25 g vaniljeproteinpulver 
20 g skivede mandler
20 g pekannøtter (eller valnøtter)
15 g sesamfrø
15 g solsikkekjerner
15 g rosiner
15 g tranebær (eller annen tørket frukt/bær)
15 g kokosmasse
1 ts kanel
2 ss peanøttsmør
2 ss fibersirup
2 ss vann
En klype salt

Fremgangsmåte:
Bland alle ingrediensene, utenom peanøttsmør og fibersirup, sammen i en bolle. Varm fibersirup og peanøttsmør i en liten kjele på middels varme til en saus, hell over i bollen og kna alt sammen til en deig – tilsett ørlite vann.
Form og trykk deigen nedi en form med bakepapir eller plastfolie nederst og sett kjølig i et par-tre timer. Del opp i passende biter. Oppbevares kjølig i tett beholder, holdbarhet i opptil 2 uker.

Perfekte på tur! Håper det smaker!

Og så avslutter jeg med en hyggelig nyhet til dere – med rabattkoden EASTER får du 15 % rabatt på alt hos .

GOD PÅSKE ♥

10 kommentarer til “Sunnere påskegodt

 1. Monika

  Digger sukkerfrie alternativer!! du har utrolig mange supre oppskrifter 😀 bloggen hopper fortsatt opp og ned når jeg leser den forresten, tenkte bare å sifra dersom du ikke var klar over det 🙂 God Påske!

 2. Kristine

  @Monika: Takk for det! Ånei, sier du det? Det er første gang jeg hører noe om det 🙁 Når du scroller nedover?
  Riktig god påske!

 3. Monika

  Åja, for meg har den gjort det en drøy uke nå (ca.), den «hopper» opp og ned på siden når siden står helt stille (uten at jeg rører noe altså) 🙂 Jeg bruker mac og safari nettleser, vet ikke om det oppleves ulikt for andre.. men den har ikke gjort det tidligere 🙂 Tusen takk for det, og god påske til deg og dine også 😀

 4. Anna

  Hei, jeg lurer på hvor man får tak i sukkerfri hvit sjokolade? Lett veldig lenge etter dette, men finner det ingen steder..

 5. Kristine

  @Monika: Jeg har noen som ser på det nå, så håper du ikke opplever det fremover 🙂

  @Anna: Hei! Jeg kjøper det i Sverige eller på helsekostbutikker.

Det er stengt for kommentarer.