Appelsinmuffins med sjokoladekrem

Hei igjen!

Jeg kom på disse godbitene fra noen år tilbake som jeg må dele med dere, perfekte nå i påsken!

Appelsinmuffins med sjokoladekrem

Appelsinmuffins med sjokolade
Foto: Margrethe Myhrer fra boka Sunnere & sterkere

Oppskrift: (ca 5 stk)
2 egg
5 ss sukrin gold
4-5 dråper stevia vanilje
1/2 appelsin (saften)
20g kokosmel
20g vaniljeprotein
1 ts bakepulver

Pisk to egg og søtning til luftig eggedosis. Tilsett saften av en halv appelsin, ta gjerne vare på litt appelsinskall som pynt. Ha i resten av ingrediensene, litt av gangen.
Hell i 5 muffinsformer og bak i ovnen på 180 grader i ca 20-25 min.

Sjokoladekremen: 4 ss philadelphiaost blandet med 2 ss sukrinmelis og 1 ss kakao.

Du kan bruke annen tørrvare enn kokosmel, f.eks havremel, men da gjerne litt mer siden kokosmel tiltrekker seg en del væske. Mandelmel er ca samme mengde.

Ha en fin kveld! 🙂

10 kommentarer til “Appelsinmuffins med sjokoladekrem

  1. vilde

    sitter på hytta med stor bakelyst men litt begrenset bakevarer! har vaniljeprotein, havremel og steviadråper, men ikke sukrin gold. hvor mye sukker bør det erstattes med? eventuelt kan man øke mengden steviadråper og redusere sukkeret? 🙂

    god bedring og god påske!

  2. Kristine

    @vilde: Har du bananer eller syltetøy? Det kan også brukes til å søte dem. Sukrin gold er ca samme mengde som sukker, så et par spiseskjeer hadde sikkert holdt 🙂 Jeg ville ikke ha økt stevia så mye, den gir en litt lakris-ettersmak.
    Takk!

  3. vilde

    Syltetøy var lurt! hvilken smak anbefaler du? eventuelt vaniljeyoghurt/skyr? eller er det litt far fetched? ser for meg at det gjør det litt ekstra saftig 0:) takk for svar!

  4. Kristine

    @vilde: Jeg tror alle slags syltetøy passer fint, men kanskje mest jordbær eller eple da de er søtere enn f.eks bringebær – appelsinsaften er jo ganske sur i seg selv. Vaniljeyoghurt er også supert å bruke 🙂

  5. vilde

    da tror jeg det blir vaniljeyoghurt – hvor stor mengde vil du anbefale?
    beklager for mye styr og mas – men blir aldri sukssess når jeg prøver meg på egenhånd 🙄

  6. Kristine

    @vilde: Det er ikke så lett å si, jeg ville kanskje brukt begge deler i og med at yoghurt også har en syrlig undertone. 1 ss syltetøy og 3 ss yoghurt kanskje? Du må mest antagelig spe på med litt ekstra havremel for å få en tykkere muffinsrøre 🙂

  7. Kristine

    @Janniche: Har selv glemt mange av oppskriftene i bøkene mine, så det er godt når jeg plutselig kommer over et bilde eller minne om dem :mrgreen:

    Tusen takk ♥

    Leste innlegget ditt – godt å høre at du har kommet på et riktigere spor i matveien, mat skal tross alt gjøre oss mette og glade 🙂

Det er stengt for kommentarer.