Linsesuppe med ferske rundstykker

Hei!

I dag er det kjøttfri mandag igjen og jeg har en deilig linsesuppe til dere.

IMG_9149

Rød linsesuppe
Serves 2
Write a review
Print
Ingredients
  1. 200 g røde linser
  2. 1/2 løk (hakket)
  3. 1 hvitløksfedd (finhakket)
  4. 1 ss rød karripasta
  5. 2 ts spisskummen
  6. 1 ss smør
  7. 6 dl grønnsakskraft/buljong
  8. 1 boks (400 g) hakkede tomater
  9. salt og pepper
Instructions
  1. Fres løk og hvitløk i en kjele med litt smør til løken blir myk og gyllen. Tilsett karripasta og spisskummen, og fres videre i et minutt under omrøring. Tilsett linser, kraft og hakkede tomater. Kok opp og la det småkoke i cirka 10 minutter. Bruk en stavmikser og kjør suppen til en grov puré. Smak til med salt og pepper.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
Og, til en suppe er det veldig godt å ha noe brødlignende og proteinrikt ved siden av så jeg har laget kesamrundstykker. Må jo ha noe å rengjøre bollen med helt til slutt, få med seg hver smitt og smule.

Kesamrundstykker: (3 stykker)
1 egg
50 g original kesam
40 g havremel
2 ts oregano
en klype salt

Slik gjør du:
Pisk alle ingrediensene sammen, og hell deretter i tre muffinsformer. Bak i ovnen på 200 grader i 8 minutter.

IMG_9157

Linser er både proteinrikt og billig, og ikke minst veldig godt – håper det smaker! 🙂
.

Psst.. jeg vet at bloggen er litt ustabil for tiden, men jeg har fått noen til å se på det. Takk for tålmodigheten!

2 kommentarer til “Linsesuppe med ferske rundstykker

  1. Tonje

    Denne var sinnsykt god! Min ble ikke så tykk som på bildet, men hadde sikkert litt for lite linser.. Men smaken var god og suppe er nå suppe!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *