Når livet ikke smiler

Det kan være vanskelig å holde fasaden når man føler at livet blir utfordrende. Når livet frarøver deg muligheter, opplevelser og glede. Når livet ikke smiler, hjelper det da å smile?

Det er mange som setter pris på de dypere innleggene mine. De innleggene som viser tanker og følelser som er vonde, som alle opplever i en eller annen form i løpet av livet. Å skrive er terapi for meg, og jeg vet at mange som leser innleggene mine har lært seg å lese gjennom linjene eller overføre det til sine egne liv.

Ordene former setninger, men det pakkes godt inn. Å utlevere seg helt er for skummelt, men å vise at ting ikke alltid er greit er menneskelig og viktig for meg. Kanskje det kommer en dag hvor jeg klarer å skrive om det.

«Gleden over noe utligner ikke sorgen over noe annet»

CAN_7100sv

Vi mennesker klarer å takle hindringer opp til et visst punkt før det begynner å gå inn på oss. Noe kommer og forsvinner, mens noe ligger og lurer i underbevisstheten hele tiden. Et problem man ikke klarer å løse, en situasjon man ikke kan fikse, eller tanker man ikke klarer å la være å tenke.

Det er ikke helt dystert, for jeg er jo genuint lykkelig selv om jeg er trist. Høres det merkelig ut? Jeg elsker livet mitt og guttene mine. Sannheten er at vi mennesker vil ha denne berg- og dalbanen i følelsesregisteret hele livet, noen ganger – og forhåpentligvis for det meste – er vi på topp, mens andre ganger skjer det ting som får oss til å snuble og kanskje til og med falle. Vi reiser oss gang på gang, men det er slik vi styrker og utvikler oss som mennesker.

Gleden over noe utligner ikke sorgen over noe annet, men det hjelper å tenke over hva man har å være takknemlig for. Akkurat som man trenger bråk for å sette pris på stillhet, trenger man kanskje vonde dager for å sette pris på de gode.

8 kommentarer til “Når livet ikke smiler

 1. Jules @ WolfItDown

  Nydelig innlegg!
  Etter atter en mørk vinter så trenger man og liksom ha vårrengjøring i tankene våre, tenke positivt, men også erkjenne det som en føler en sliter med og gjerne snakke med kjære og nære om det, søke støtte når det trengs, og gjøre det en kan for også og vokse som menneske og gjøre situasjoner eller tanker bedre 🙂

  Selv hadde jeg litt feriedager og bruke opp, så da har jeg en hel uke på og bare slappe av, finne ut av nærmeste fremtiden min, være kreativ og gjøre ting som får meg til og føle meg menneskelig. Det tror jeg alletrenger iblant *klem*

 2. Renée Maria

  Så fint innlegg Kristine❤️
  Alltid godt å vite at andre også kan ha det sånn, at man ikke er unormal. Følelsen av å være trist når man egentlig har mange flere grunner til å smile er vanskelig, men å anerkjenne følelsen er bedre enn å undertrykke den❣

 3. Siri

  Kjære Kristine,

  Dette løftet virkelig dagen min. En liten påminnelse om at livet ikke faller sammen av vonde tanker, men bearbeides og går videre ved hjelp av de gode og vonde stundene og minnene.

 4. Lene TB

  Takk for at du deler av deg selv. Ønsker deg en fin dag i dag og håper du har det bedre i dag. Sender deg en god klem☺

 5. Kristine

  @Jules @ WolfItDown: Takk for fine ord ♥
  Så deilig! Jeg tror absolutt alle trenger å koble litt av innimellom – gleder meg til litt fri i påsken, og håper på sol 😀

  @Renée Maria: Godt skrevet ♥ Man er aldri alene som sånne tanker, det er bare så få som tør å snakke om dem.

  @Siri: Takk ♥

  @Lene TB: Tusen takk ♥ En god klem sendes din vei 🙂

Det er stengt for kommentarer.