Pizza med pesto og cashewnøtter

http://fiveonenine.ca/2010/09/greetings-from-warsaw/dziadki-06/ Hei godtfolk!

buy apo prednisone Mandag, ny uke og ny kjøttfri middag;

IMG_9115

Noen husker kanskje denne fra forrige utgave av bladet Shape-Up der jeg hadde tre deilige vegetarretter.
Pizza er helt supert på en kjøttfri mandag, det er så mye godt du kan toppe den med!

Pizza med pesto og cashewnøtter
Porsjoner : 2
Skrive en omtale
Skriv ut
Pizzabunn
  1. 200 g sammalt speltmel
  2. 1 dl vann
  3. 2 ss smeltet smør
  4. ½ ts salt
  5. ½ most hvitløksfedd
Topping
  1. 2 ts tomatpuré
  2. 1 ts ketchup u/sukker
  3. 4 ts grønn pesto
  4. to never revet gulost
  5. en liten neve cashewnøtter
  6. ¼ rødløk
  7. Koriander til pynt
Fremgangsmåte
  1. Elt alle ingrediensene til bunnen sammen til en deig og jobb den utover til en tynn runding på et bakepapir – så tynn du får den uten at den revner, jo tynnere dess sprøere bunn.
  2. Smør først tomatpuré og ketchup over bunnen, deretter pesto. Riv gulost og fordel jevnt over. Skjær rødløk i tynne strimler og legg over pizzaen, topp med cashewnøtter. Bak i ovnen på 210 grader i 14-16 minutter.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/

Tips: Ønsker du en glutenfri bunn kan du bruke glutenfritt havremel og tilsette et egg eller 1-2 teskjeer med fiberhusk for å få god bindeevne.

Tips 2: Føler du deg litt ekstra tøff i dag så kan du hive på noen bananskiver før pizzaen går i ovnen – helt nydelig.

IMG_9123

Håper det smaker!

Og ikke minst – ha en super mandag! 🙂

7 tanker om “Pizza med pesto og cashewnøtter

  1. avatarJules @ WolfItDown

    Mmmmm så deilig 😀 Masse spennende vegetar toppinger en kan bruke på pizza 🙂 Marguerita er deilig det også, men kjekt og «piffe opp» pizzaen litt 😀 takk for oppskrift! Håper du har hatt en super start på uken 😀 x

  2. avatarLin

    Dette så smalfullt ut! 🙂

    Dersom man skal bruke fiberhusk for å binde, istedet for egg; skal man blande havremel, fiberhusk og vann sammen samtidig, eller skal fiberhusk og vann blandes og svelle først?

    Vet du om fiberhusk kan benyttes til både kaker, brød og rundstykker med bra resultat, med formål om å binde deigen/røra, dersom man ikke kan bruke egg?

  3. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Jules @ WolfItDown: Dette var absolutt en smakfull versjon ja 🙂 Mann og mini er dessverre litt pjuske, men bortsett fra det går det helt supert. Håper alt er bra hos deg og!

    @Lin: Takk for det! 🙂 Rør først fiberhusk ut i litt vann. Jeg har aldri brukt fiberhusk i bakst, men xanthan gum – det fungerer i hvert fall veldig fint 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *