Svin- og søtpotetgryte

Hei!

I dag serverer jeg dere dette;

IMG_7270

Svin- og søtpotetgryte
Serves 3
Write a review
Print
Ingredients
 1. 500 g svinefilet
 2. 1-2 ss smør
 3. 1/2 (gedigen) søtpotet
 4. 1 liten brokkoli
 5. 2 ss ketchup u/sukker
 6. 2 ss vann
 7. 4 ss creme fraiche
 8. en pose salatmix med grønnkål, gulrot og rødbeter
 9. salt, paprikapulver og pepper
Instructions
 1. Skjær svin og søtpotet i terninger og stek i litt smør. Skjær brokkoli i mindre biter og ha i sammen med krydder, ketchup, vann og creme fraiche. La det småputre i 10 minutter til søtpoteten er myk, ha over posen med salatmix helt til slutt.
Notes
 1. Tips til servering: en neve skivede mandler eller hakkede valnøtter over for litt crunch.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
Denne middagen var så som så når det gjelder lille M. Svinebitene kom fort ut igjen, men søtpoteten gikk velvillig ned i tillegg til grønnsakene.

IMG_7259

Det er flere med små minier som lurer på hvordan vi løser dette med middag her i huset, om lille M spiser alt jeg lager, om han får noe annerledes, om jeg lager to middager osv. og svaret er ja til alt egentlig. Jeg tilpasser så godt jeg kan når jeg ser at noe ikke faller i smak, eller når vi voksne har lyst på noe som ikke er så veldig barnevennlig. Mini er bare halvannet år så jeg forventer ikke at han spiser alt, og han kan spytte ut og si æsj så mye han vil. Han er den eneste som får lov til det av maten min forresten. Neida. Joda.

IMG_2564

Poenget er at jeg lar han alltid smake på det jeg lager, vil han ikke ha det så lager jeg noe annet til han. Lager jeg en veldig lavkarbo-rett, så får han gjerne makaroni til (som han digger). Jeg tror man bare må følge magefølelsen når det gjelder dette med barn og mat, det viktigste er å få i dem hjemmelaget, fargerik mat, samt skape matglede. Og må jeg ta frem trumfkortet (aka falukorven) innimellom, så gjør jeg det.

Håper det smaker! 🙂

2 kommentarer til “Svin- og søtpotetgryte

Det er stengt for kommentarer.