Proteinrike linser

Hei og hopp!

Ny uke og ny kjøttfri mandag – er dere klare?

Her kommer dagens middagstips;

IMG_6757

Jeg ble spurt om jeg kunne lage mer mat med veganske, proteinrike ingredienser og det er klart jeg kan. Denne auberginen er fylt med røde linser – billig, proteinrikt og supergodt.

IMG_6743

Når det er sagt så er ikke hele retten vegansk da jeg har brukt fetaost på toppen, men det kan du fint erstatte med næringsgjær eller annet.

Bakt aubergine med linser og solsikkekjerner
Serves 1
Write a review
Print
Ingredients
 1. 1 aubergine
 2. 100 g røde linser (ferdigkokt)
 3. 1 ss ketchup u/sukker
 4. 2 ts søtsterk sennep
 5. 1 ts spisskummen
 6. 2 ss mais
 7. 5-6 fetaostterninger
 8. salt og pepper
 9. 1 ss solsikkekjerner
Instructions
 1. Skjær en aubergine i to og skrap ut innmaten.
 2. Bland sammen røde linser, ketchup, sennep, spisskummen, mais, salt og pepper og fordel i hver halve aubergine.
 3. Strø fetaost over toppen og bak i ovnen på 180 grader i 25-30 min. Strø solsikkekjerner over de siste minuttene av steketiden, eller rett før servering for litt ekstra crunch.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
IMG_6753

Røde linser inneholder like mye proteiner som kylling (24 g per 100 g), det vil si enda litt mer enn både svin og karbonadedeig. Et billig og supert alternativ til proteinrik middag med andre ord.

Håper det smaker!

7 kommentarer til “Proteinrike linser

 1. Kirsti

  Hei! Denne kommentaren kommer litt utenfor dette innlegget. Håper likevel du kan svare, det setter jeg VELDIG stor pris på. Jeg kjøpte nettopp Green energy burn fra x-life, etter blant annet å ha lest litt om produktet på bloggen din 🙂 Litt spontant kjøp, kan du si… Jeg tok min første dose i dag, og begynte å undersøke litt etterpå… Fin rekkefølge! Not. Jeg kjøpte kosttilskuddet fordi jeg ønsker å få opp forbrenningen og få mer energi, og kanskje gå ned noen kilo. Nå er jeg redd for at disse tablettene vil ødelegge forbrenningen min istedet for å hjelpe meg. Altså, ødelegge forbrenningen når jeg slutter å bruke produktet. Har jo absolutt ingen planet om å gå på dette for alltid. Hvilk erfaringer har du? Hva gjorde produktet for deg? 🙂 Håper på svar! Takk!

 2. Kristine

  @Kirsti: Hei! Grønn-te kapsler kan være bra for helsa og gi overskudd, men det vil nok ikke føre til at du går ned i vekt dessverre. Jeg ser ikke hvorfor du ikke skal ta det innimellom, og jeg ser heller ikke hvordan det skal ødelegge forbrenningen din? 🙂 Kroppen din vil ikke bli avhengig av grønn te, eller andre såkalte pre-workout tilskudd. Jeg har troen på grønn te som positivt for helsa, men har ikke stor tro på økt forbrenning (annet enn noen få promille som strengt tatt ikke vil merkes).

 3. Kirsti

  @Kristine: Takk for svar! Fint du ikke har dårlige erfaringer i alle fall. Selv om jeg ikke kommer til å gå ned i vekt, er det positivt med mer energi. Trenger det også 🙂

 4. Jules @ WolfItDown

  Hah! For etsammentreff! Postet nemlig min versjon av din andre aubergin oppskrift i kveld 😀 Great minds think alike!
  Linser erså utroliggodt!Dette fyllet høres nydelig ut altså 😀 God kveld i stuen 😀 x

Det er stengt for kommentarer.