Jeg ville ha gjort det samme igjen

Jeg sa opp jobben og satset som selvstendig næringsdrivende i mai 2014 – da var jeg gravid i 5. måned. Det var nøye planlagt og overveid, og egentlig på høy tid etter mange år som hobbyblogger og kokebokforfatter ved siden av fulltidsjobb som økonom.

IMG_6712
Lille M kom 5.september 2014

bilde 4-side

Man leser ofte om mødre som starter på jobb med en helt fersk nyfødt, og jeg var selv en av de. Han var 4 dager gammel. Det er ikke noe jeg angrer på, men heller forundret over at jeg klarte. En fødsel på 36 timer, påfølgende kolikk og det man kaller 4.trimester, med andre ord en baby som hadde mye vondt og var generelt ikke klar for verden. En forferdelig tid, men samtidig har det ført oss så utrolig nære.

IMG_7581-side

Jeg er litt usikker på om det er overlevelsesmekanisme eller kjærlighet som har gjort at det er fortrengt, men jeg ville ha gjort det igjen uten å blunke.

Man setter ofte store krav til seg selv når man er sin egen arbeidsgiver, jeg følte ikke at jeg kunne ta en pause i så mange måneder. På mange måter reddet det situasjonen de første månedene at jeg fikk tenke, produsere og gjøre andre ting i de ledige øyeblikkene jeg hadde, det gjorde meg til en bedre mamma. Vi har så ulike opplevelser og erfaringer i en slik tid, og ingenting er riktig eller galt. Som din dag er skal din styrke være, og det var slik jeg fikk styrke og overskudd.

FullSizeRender

Jeg føler meg heldig. Ikke bare er jeg så privilegert å være mamma, men jeg har en jobb som jeg kan tilpasse mammarollen slik det passer oss best. Ingen av disse delene var eller er en selvfølgelighet. Jeg ble mamma selv om jeg egentlig ikke kunne, og jeg er min egen sjef selv om jeg trodde gründer var det siste jeg skulle bli.

Dette er med andre ord ikke et syteinnlegg selv om det kanskje kunne virke slik, men noen ord om en dyp takknemlighet for hvordan livet har blitt.

IMG_0456

Jeg ville ha gjort det samme igjen uten å blunke.

9 kommentarer til “Jeg ville ha gjort det samme igjen

 1. Silje

  Herlig lesning… 🙂
  Ingen svangerskap eller permisjoner er like, og alle må gjøre det som di selv syns er best for di.
  Har faktisk nettopp postet et blogg innlegg selv om min graviditet, som jeg fortsatt er i, som absolutt ikke ble som planlagt, men sånn er det. Og ting komme til å bli bra 🙂
  Takk for en kjempe fin blogg, motivasjon og inspirasjon, oppskrifter, bøker og ikke minst at du viser at det aktive liv kan fint kombineres med det å være mamma… 🙂

 2. Ida

  Synes så absolutt ikke du har publisert et syteinnlegg. Du har gjort og gjør det som er rett for deg og dine, og det står det respekt av. Vi som «kjenner» deg/leser bloggen fast, vet hvor takknemlig du er for det du har fått i livet, og du jobber knall hardt for at det skal bli bra, så vær stolt 🙂

 3. Kristine

  @Silje: Det blir alltid bra til slutt, selv om ting noen ganger ikke blir helt som man tror. Du er heldig som skal få nr 3 ♥ Masse lykke til videre 🙂

  @Ida: Tusen takk, det betyr mye ♥ Håper du får en fin dag 🙂

 4. Vilde Sofie

  Så fin lesning! Jeg synes det er fantastisk at du fulgte drømmen din! Jeg drømmer selv om å få jobbe med noe kreativt, gjerne strikkedesingner med en økologisk strikkekafe ved siden av 😀 Det høres bra ut 😉 Jeg er imponert over at du klarte deg gjennom spesielt de første månedene. Kolikk er ikke for pyser, og jeg forstår hvor heldig jeg er som bare må slite med helt vanlig babyuro 😉 Som mamma forstår jeg imidlertid godt hvorfor du ville gjort det hele igjen uten å blunke. For å illustrere: Etter en meget intens fødsel hvor jeg sverget på at jeg aldri skulle føde uten epidural igjen, var jeg straks babygutten var ute helt overbevist om at det blir badekar også neste gang 😉 Det er rart med det <3

 5. Kristine

  @Vilde Sofie: Det er jeg helt sikker på at du får til en dag – om du tør å satse. Jeg kommer og tar en økologisk kaffe! :mrgreen:
  Så heldig du er, alle gode ting er jo 3. Gratulerer så mye med lillegutt ♥

Det er stengt for kommentarer.