Boller med bringebærkrem

/inneholder sponsorlinker

Hei!

I tradisjonen tro kommer jeg med sunne fastelavnsboller, sukker- og glutenfrie.
Jada, jeg vet vet – man skal spise ordentlig boller på selveste dagen, det er kun én dag i året osv, men er det ikke fint at man kan spise boller på en helt vanlig dag også, til frokost til og med?

IMG_0367

Boller – i den grad man kan kalle det det – lagde jeg for første gang i 2010. Da så de slik ut:

IMG_5825

Ah – minner. De var med i det aller første dessertheftet mitt også, husker dere? Oppskriften var også forgjengeren til sunne skoleboller som kom noen uker senere.

Men nå skriver jeg meg bort fra poenget – her har dere dagens! Oppskriften har tatt utgangspunkt i den gode, gamle, men jeg har gjort noen endringer til det bedre i mine øyne.

IMG_0373

Boller med bringebærkrem
Yields 3
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 egg
  2. 100 g rømme (eller creme fraiche)
  3. 3 ss fun-light (eller juice)
  4. 20 g sukrin gold
  5. 1 ts kardemomme
  6. 1 ts bakepulver
  7. 100 g havremel
Bringebærkrem
  1. 150 g fryste bringebær
  2. 15 g vaniljeproteinpulver
  3. 2 ss glovarmt vann
Instructions
  1. Skill egget og pisk eggeplommen sammen med rømme, saft og sukrin gold. Visp inn kardemomme, bakepulver og havremel, la det svelle i 5 minutter.
  2. Stivpisk eggehviten og vend inn helt til slutt. Fordel 3 boller på et bakepapir, bak i ovnen på 180 grader i 15-20 min.
  3. Bringebærkrem lages enkelt av å mose fryste bringebær, litt glovarmt vann og proteinpulver sammen med en stavmikser, deretter piskes til krem med el-visp.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
IMG_0378

Med et dryss sukrinmelis over til slutt.

De kan også nytes med pålegg på, salt som søtt.

Håper dere får en fin lørdag! ♥

4 kommentarer til “Boller med bringebærkrem

  1. Maria

    Veldig glad for litt sunne bolleoppskrifter! Men jeg lurer litt på den saften, kommer smaken frem i bollene, og spiller det noen rolle hvilken saft jeg bruker?

  2. Julie

    Kjekt med et sunnere alternativ til hveteboller 😀 men kan rømmen/creme fraiche byttes ut med kesam eller evt cottage cheese?

  3. Kristine

    @Julie: De blir ikke like saftige, men ja det kan du. Med kesam blir de litt syrlige, så jeg ville kanskje ha gått for cottage cheese (most) 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *