Sunn og saftig banankake

/inneholder sponsorlinker

Hva med en skive banankake til frokost?

Denne blir «tung» og saftig i konsistensen og metter derfor godt. En av mini´s favorittdesserter:

IMG_0032

Banankake med sjokoladebiter
Yields 1
Write a review
Print
Ingredients
  1. 2 bananer
  2. 2 egg
  3. 1 ss sukrinmelis
  4. 60 g havremel
  5. 60 g kokosmel
  6. 1 dl melk
  7. 1 ts bakepulver
  8. en klype salt
  9. 1 ts kanel og kardemomme
  10. 40 g sukkerfri sjokolade
Instructions
  1. Mos banan med en gaffel og pisk godt sammen med egg og sukrinmelis.
  2. Tilsett havremel, kokosmel, kanel, kardemomme, en klype salt og bakepulver, bland godt sammen. Tilsett melk til du får en klissete røre.
  3. Hakk sjokolade og ha i røra, hell i en (brød)form med bakepapir nedi. Bak i ovnen på 180 grader i 25-30 min.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
Hele kaken inneholder 965 kcal og 46 gram protein. Skjærer du i 16 skiver blir det ca 60 kcal og 2,9 gram protein per.

Og dere? Litt smør på før servering er en perfekt kombo, prøv så skjønner du hva jeg mener.

IMG_0020

Du kan også ha på syltetøy eller ost også, eller spise den som den er med en kopp kaffe.

Håper dere får en fin søndag!

.
P.S
I dag er det siste mulighet for 25 % rabatt på treningsutstyr og opptil 75 % rabatt på ryddesalg hos .

95503_Craft_Weather_Jersey_Dame_1-side
Treningsjakke    //    Ellipsemaskin    //    Tights

12 kommentarer til “Sunn og saftig banankake

  1. Marie Kristine

    Hei! Kan jeg bruke kesam fremfor banan, eller noe annet enn banan? I så fall hvor mye? 🙂

  2. Marlene

    Hei, kan du fortelle hvor du har kjøpt Kari traa jakken din? Den i type shoftcell jakken?
    Hilsen desperat jente som vi ha en sånn?

  3. Kristine

    @Marie Kristine: Hei! Ja, det kan du sikkert – da vil jeg tippe rundt 200 g kesam. Men, da må du også ha i en del søtning 🙂

    @TonjeMaa: Ikke sant! :mrgreen:

    @Marlene: Åh, mener du den lange? Elsker den! :mrgreen: Fra x-life, men ikke nå lenger dessverre :/ Den heter Vangen Parkas, kanskje du finner den noen andre steder?

  4. Marlene

    @Kristine:
    Tenkte på den korte, ute treningsjakken i softchell, er et gammelt innlegg du har på bloggen. Veit ikke hvordan jeg skal forklare denne…

  5. Kristine

    Hei! Jeg har også små barn, men har ikke gitt de noe med sukrin o.l. i. Bare lurer på hva du tenker om å bruke det i minis mat? Det er jo forsåvidt et naturlig stoff, men kjenner jeg er litt skeptisk til å gi det til de små barna som skal vokse og utvikle seg i mange år til. Ingen kritikk, bare jeg som ikke er helt enig med meg selv, så er bare nysgjerrig på andres syn på det 🙂

    Du har en veldig motiverende blogg, flink er du 🙂

    Hilsen en annen Kristine

  6. Kristine

    @Kristine: Hei navnesøster! Jeg unngår som regel å bake med søtning til mini, men noen ganger lar jeg han smake om jeg lager noe til oss alle eller besøkende. I dette tilfellet er det brukt 1 ss som er ca 15 g og med den sukkerfrie sjokoladen tilsvarer det ca 18 g sukrin i hele oppskriften. I én skive som han fikk blir det da 0,9 g og det føler jeg er helt ok 🙂
    Takk for det!

  7. Annie

    Dette bananbrødet står nå i ovnen. Det lukter nydelig i hele huset, så håper det smaker like godt 🙂 Utrolig kjekt å få brukt opp litt overmodne bananer!

  8. Camila de Santana

    Hei,

    Fant denne akkurat med hjelp av Google 🙂 Tror du at det går an å lage den uten sjokolade? Hvor mye kalorier ville du ha sagt at den inneholder da? Er egentlig ikke så opptatt av kaloriene, men liker ikke mørk/u-søt sjokolade ;).

    Takk på forhånd, skal følge deg videre :).

Det er stengt for kommentarer.