Gjør fisken saftig og sprø

Hei!

Om du lurer på hvordan du kan få noen til å elske fisk, så er svaret panering. Og da mener jeg på den måten som tilfører både næring, smak og proteiner. Det er hovedgrunnen til at jeg heller bruker meltyper laget av mandler, sesamfrø og havre fremfor den noe fattige hveten.

IMG_9715

Panert torsk med søtpotetmos, sautert spinat og pepperoni
Serves 2
Write a review
Print
Ingredients
  1. 4 torskestykker
  2. 1-2 ss smør
  3. 1 søtpotet
  4. 6 pepperoniskiver (eventuelt bacon)
  5. to never spinat
  6. 2-3 ss gresk yoghurt
Til panering
  1. 1 egg
  2. 4-5 ss havremel
  3. 2 ss finrevet parmesanost
  4. en klype salt
Instructions
  1. Ha et lett vispet egg i én bolle og havremel, finrevet parmesan, salt og pepper i en annen. Dypp torskestykkene i egget først, deretter i melblandingen. Stek i smør på middels varme til gjennomstekt, ha også oppi pepperoniskivene så de blir sprø.
  2. Legg fiskestykkene på en tallerken og sautér (stek raskt) spinat i smøret som er igjen i panna til den faller sammen og blir myk.
  3. Skrell og skjær søtpotet i mindre biter, kok til mør og mos med en stavmikser. Jeg liker den søt mot alt det sale, men ha gjerne litt salt og pepper i om du ønsker.
  4. Servér med litt gresk yoghurt.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
IMG_9720

Velbekomme! 🙂

3 kommentarer til “Gjør fisken saftig og sprø

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *