Kremet blomkålsuppe

Hei dere!

Da var det kjøttfri mandag og her kommer dagens sunne og smakfulle rett;

IMG_0002

Kremet blomkålsuppe med cashewnøtter
Serves 2
Write a review
Print
Ingredients
 1. 1/2 løk
 2. 1 hvitløksfedd
 3. 1 ts ingefær
 4. 1 stort blomkålhode (eller 2 små)
 5. 2 ss smør
 6. 6 dl vann (jeg liker den tykk)
 7. 2 ss buljong (finnes også i vanlig butikk, gir god smak)
 8. 1 dl melk
 9. salt og pepper
 10. 1 ts gressløk (topping)
 11. en neve cashewnøtter (topping)
Instructions
 1. Fres hakket løk og finhakket hvitløk og ingefær i en kjele med litt smør i et par minutter, tilsett vann og buljong. Skjær blomkål i mindre biter og ha i, la det koke opp og deretter småputre under lokk i 15 minutter.
 2. Hell innholdet i kjelen over i en bolle og mos med en stavmikser – eller bruk blender om du har. Hell suppen over i kjelen igjen med varmen på og tilsett melk til du får en passe suppe avhengig av hvor tykk/tynn du foretrekker den, smak til med salt og pepper.
 3. Topp suppen med fersk gressløk og cashewnøtter.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
IMG_9999

Velbekomme!

Ellers startet vi med en blid og god morgen her i huset som ble veldig trist da mini oppdaget at det var tid for barnehage. Selv om det kjennes ut som om hjertet rives ut av brystkassa når jeg må tørke tårene hans og vinke hade, så varmer det at han synes det er stas å henge hjemme sammen med den kjedelige mora si.

IMG_2126

Jeg måtte sniktitte inn gjennom vinduet et par minutter etter at jeg gikk, og da var jeg heldigvis «glemt» og leken igang for fullt. Jeg vet at han trives der, men det er ikke bare bare å starte hverdagen igjen hverken for liten eller stor.

Håper dere har en fin start på uka!

4 kommentarer til “Kremet blomkålsuppe

 1. Jorunn

  Nå sitter jeg i Nordsjøen på nattskift, sulten og veldig klar for lønsj. Da gjør jeg det jeg ikke bør gjøre, nemlig å lese bloggen din, for da blir jeg enda mere sulten! Denne suppa så nydlig ut, gleder meg til å komme hjem å prøve!

  Ett lite spørsmål, hvor har du fått tak i den fine trebollen?

  Tusen takk for en veldig inspirerende blogg og søte kattepusbilder 🙂

 2. Kristine

  @Jorunn: Haha, hyggelig å høre :mrgreen:
  Du, den har jeg fått i gave så det vet jeg ikke dessverre. Jeg gjetter Åhlens, Kitch´n eller noe i den duren 🙂
  Ha en fin arbeidstid videre!

Det er stengt for kommentarer.