Har dere en fin jul?
Med unntak av sykdom og litt diverse i dag, så har vi hatt en strålende jul hittil.
Mye løping frem og tilbake med en liten tass, men fordelen er at man kan stå og småspise hele kvelden.
Og når man er to timer etter leggetid går plutselig futten ut av en..
Jeg har fortsatt juleferie, men deler litt fra julelunsjen vi hadde hos oss i går;
Lefserullene gikk ned på høykant hos mini, anbefales! Lomper med philadelphiaost og røkelaks, enkelt og godt.
I tillegg til gräddost, ribbe, kyllingvinger og rundstykker.
Og selvfølgelig Haugesunds stolthet, Dronning Maud pudding til dessert;
Jeg lagde den sukkerfri/diabetesvennlig, men har brukt vanlig kokesjokolade.
Oppskrift: (6 porsjoner)
5 egg
3 ss sukrin gold
5 dl kremfløte
5 plater gelatin
2 ss sukrinmelis
2 dråper stevia vanilje
100 g kokesjokolade
Legg gelatinplatene til bløt i kaldt vann. Pisk egg og sukrin gold til en luftig eggedosis i ca 10 min. Pisk fløte til krem sammen med sukrinmelis og stevia og sett kjølig.
Klem ut vannet av gelatinplatene og smelt i en kjele sammen med 1-2 ss vann. La blandingen vente litt før du heller over i eggedosisen og pisker lett videre. Riv sjokolade på et rivjern.
Vend kremfløten forsiktig inn i eggedosisen, hell 1/3 i en bolle, deretter et lag revet sjokolade. Gjør dette annenhver gang og avslutt med revet sjokolade på toppen.
Sett i kjøleskap i noen timer, helst over natta, før servering.
Jeg lagde dobbel porsjon da vi var flere som skulle ha, om du også ønsker å gjøre det, vil jeg anbefale å lage det i to omganger og fordele i to boller.
Nevnte jeg at jeg fikk blant annet applewatch og julegenser i år? Jeg er heldig jeg!
Og sånn går no dagan – vi høres senere i jula, kos dere videre!
Elsker titlen på innlegget 😀
ååh, så deilig julelunsjen ser ut 🙂 Elsker laskelefseruller, det er enkelt og så godt!
Prøvde meg på denne her, men min ble helt flytende i bunn… What went wrong, mon tro?
Farmor sin ble aldri det ?
Skal prøve igjen nå i påsken, for smaken var det INGENTING å si på ?
(kommer fra ei som er oppvokst m dronning Maud til søndagsdessert)! ?
@Benedicte: Stikkordene er pisk, pisk pisk
Både eggedosisen og kremen skal være luftig og fine, spesielt eggedosisen må piskes lenge – gjerne i 10-15 minutter i maskin. Helt enig, den er superdigg 🙂