Merry christmas ya filthy animal

Har dere en fin jul?

Med unntak av sykdom og litt diverse i dag, så har vi hatt en strålende jul hittil.

Mye løping frem og tilbake med en liten tass, men fordelen er at man kan stå og småspise hele kvelden.

10387103_10156393692120188_2381050422414055713_o

Og når man er to timer etter leggetid går plutselig futten ut av en..

IMG_9574

Jeg har fortsatt juleferie, men deler litt fra julelunsjen vi hadde hos oss i går;

IMG_9615

Lefserullene gikk ned på høykant hos mini, anbefales! Lomper med philadelphiaost og røkelaks, enkelt og godt.

IMG_9629

IMG_9616

IMG_9626

I tillegg til gräddost, ribbe, kyllingvinger og rundstykker.

Og selvfølgelig Haugesunds stolthet, Dronning Maud pudding til dessert;

IMG_9597
Jeg lagde den sukkerfri/diabetesvennlig, men har brukt vanlig kokesjokolade.

Oppskrift: (6 porsjoner)
5 egg
3 ss sukrin gold
5 dl kremfløte
5 plater gelatin
2 ss sukrinmelis
2 dråper stevia vanilje
100 g kokesjokolade

Legg gelatinplatene til bløt i kaldt vann. Pisk egg og sukrin gold til en luftig eggedosis i ca 10 min. Pisk fløte til krem sammen med sukrinmelis og stevia og sett kjølig.
Klem ut vannet av gelatinplatene og smelt i en kjele sammen med 1-2 ss vann. La blandingen vente litt før du heller over i eggedosisen og pisker lett videre. Riv sjokolade på et rivjern.
Vend kremfløten forsiktig inn i eggedosisen, hell 1/3 i en bolle, deretter et lag revet sjokolade. Gjør dette annenhver gang og avslutt med revet sjokolade på toppen.

Sett i kjøleskap i noen timer, helst over natta, før servering.

IMG_9595

Jeg lagde dobbel porsjon da vi var flere som skulle ha, om du også ønsker å gjøre det, vil jeg anbefale å lage det i to omganger og fordele i to boller.

Nevnte jeg at jeg fikk blant annet applewatch og julegenser i år? Jeg er heldig jeg!

Og sånn går no dagan – vi høres senere i jula, kos dere videre!

IMG_2037

4 kommentarer til “Merry christmas ya filthy animal

  1. Benedicte

    Prøvde meg på denne her, men min ble helt flytende i bunn… What went wrong, mon tro?
    Farmor sin ble aldri det ?
    Skal prøve igjen nå i påsken, for smaken var det INGENTING å si på ?
    (kommer fra ei som er oppvokst m dronning Maud til søndagsdessert)! ?

  2. Kristine

    @Benedicte: Stikkordene er pisk, pisk pisk :mrgreen: Både eggedosisen og kremen skal være luftig og fine, spesielt eggedosisen må piskes lenge – gjerne i 10-15 minutter i maskin. Helt enig, den er superdigg 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *