Fennikelsuppe med spinat og yoghurt

Heisann!

Her har dere dagens suppe;

IMG_0565

Fennikel dere! En ofte glemt og undervurdert grønnsak.

fennel-bulb

Fennikel inneholder kostfiber, vitamin C og B-vitaminet folat. Den har en sterk lukt og en aromatisk smak som kan minne om anis – det vil si mild lakris. Fennikel kan brukes både rå og kokt, grillet, ovnsbakt, gratinert, i wok og i salater.

Denne gangen var den perfekt til kjøttfri mandag;

Fennikelsuppe
Serves 2
Write a review
Print
Ingredients
 1. 1 fennikel
 2. 2 never spinat
 3. 2/3 squash
 4. 1/2 løk
 5. 2 hvitløksfedd
 6. 1 ss smør
 7. 4 dl vann
 8. 1 ss maisenna (valgfritt)
 9. 1-2 ts salt
 10. 1 ts pepper
 11. 1 ts ingefær
 12. 1 ts chili
 13. 2-3 ss gresk yoghurt (som tilbehør)
Instructions
 1. Skjær fennikel, spinat, squash, løk og hvitløk i mindre biter og stek et par minutter i en kjele sammen med litt smør. Tilsett deretter vann og krydder - smak til etter eget ønske. Foretrekker du å bruke buljong kan du gjøre det.
 2. Gi det et oppkok, ta kjelen av platen og mos alt godt sammen med en stavmikser. Sett kjelen på platen igjen, og om du synes suppen er for tynn: rist ut maisenna i litt vann og ha i slik at det tykner. I motsatt fall lar du den være, eventuelt tilsetter mer væske om du vil ha den tynnere.
 3. Servér suppen med litt salt og pepper, og en god klatt med yoghurt.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
IMG_0568

Kremet og god – håper det smaker! 🙂

4 kommentarer til “Fennikelsuppe med spinat og yoghurt

 1. Marthe

  Kan du lage et innlegg hvor du gjør om gram til dl? Ikke alle som har vekt og oppskriftene dine går ofte ut på mel og sånne tørrvarer i gram, det er lit vanskelig å få det riktig da 🙂

 2. Maria

  Vi laget denne til middag i dag, og wow! – den var så utrolig god! Jeg har faktisk aldri vært borti fennikel før, men denne suppen skal definitivt lages flere ganger!

 3. Kristine

  @Maria: Så hyggelig å høre! Husker jeg ble så positivt overrasket over fennikel selv – den er jo supergod i supper og moser 🙂

Det er stengt for kommentarer.