Fennikelsuppe med spinat og yoghurt

http://purpleflowersaz.com/wp-cron.php?doing_wp_cron=1549226899.3107941150665283203125 Heisann!

buy generic gabapentin Her har dere dagens suppe;

IMG_0565

Fennikel dere! En ofte glemt og undervurdert grønnsak.

fennel-bulb

Fennikel inneholder kostfiber, vitamin C og B-vitaminet folat. Den har en sterk lukt og en aromatisk smak som kan minne om anis – det vil si mild lakris. Fennikel kan brukes både rå og kokt, grillet, ovnsbakt, gratinert, i wok og i salater.

Denne gangen var den perfekt til kjøttfri mandag;

Fennikelsuppe
Porsjoner : 2
Skrive en omtale
Skriv ut
Ingredienser
  1. 1 fennikel
  2. 2 never spinat
  3. 2/3 squash
  4. 1/2 løk
  5. 2 hvitløksfedd
  6. 1 ss smør
  7. 4 dl vann
  8. 1 ss maisenna (valgfritt)
  9. 1-2 ts salt
  10. 1 ts pepper
  11. 1 ts ingefær
  12. 1 ts chili
  13. 2-3 ss gresk yoghurt (som tilbehør)
Fremgangsmåte
  1. Skjær fennikel, spinat, squash, løk og hvitløk i mindre biter og stek et par minutter i en kjele sammen med litt smør. Tilsett deretter vann og krydder - smak til etter eget ønske. Foretrekker du å bruke buljong kan du gjøre det.
  2. Gi det et oppkok, ta kjelen av platen og mos alt godt sammen med en stavmikser. Sett kjelen på platen igjen, og om du synes suppen er for tynn: rist ut maisenna i litt vann og ha i slik at det tykner. I motsatt fall lar du den være, eventuelt tilsetter mer væske om du vil ha den tynnere.
  3. Servér suppen med litt salt og pepper, og en god klatt med yoghurt.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
IMG_0568

Kremet og god – håper det smaker! 🙂

4 tanker om “Fennikelsuppe med spinat og yoghurt

  1. avatarMarthe

    Kan du lage et innlegg hvor du gjør om gram til dl? Ikke alle som har vekt og oppskriftene dine går ofte ut på mel og sånne tørrvarer i gram, det er lit vanskelig å få det riktig da 🙂

  2. avatarMaria

    Vi laget denne til middag i dag, og wow! – den var så utrolig god! Jeg har faktisk aldri vært borti fennikel før, men denne suppen skal definitivt lages flere ganger!

  3. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Maria: Så hyggelig å høre! Husker jeg ble så positivt overrasket over fennikel selv – den er jo supergod i supper og moser 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *