Lakriskonfekt

/inneholder sponsorlink

Heisann!

I dag har jeg noen deilige godbiter til dere – med sjokoladetrekk utenpå, og lakrissmak inni. 

IMG_0126

Proteinrike, og uten sukker og gluten som vanlig.

IMG_0149

Lakriskonfekt
Yields 5
Write a review
Print
Ingredients
  1. 50 g sjokoladeprotein
  2. 1 ss kokosmel
  3. 3 ss fibersirup
  4. 1 ss lakrisrotpulver
  5. en klype salt
  6. noen dråper vann
  7. 40 g sukkerfri sjokolade
Instructions
  1. Kna sammen sjokoladeprotein, kokosmel, lakrisrotpulver, en klype salt og fibersirup. Tilsett noen dråper vann om det blir for tørt. Form til konfektbiter og sett kjølig - gjerne i fryseren.
  2. Smelt sjokolade og dypp bitene nedi, oppbevares kjølig.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
IMG_0113

♦ Lakrisrotpulver har jeg kjøpt på iherb, men de er dessverre utsolgt. Du får også tak i det på helsekostbutikker.

♦ Kokosmel har jeg brukt for å få mer tekstur og tyggekonsistens, du kan også bruke mandelmel.

IMG_0134

Jeg venter egentlig bare på at det skal komme en questbar med lakris, det vil i hvert fall jeg ha. Inntil da får vi lage våre egne som over her 🙂

Denne helgen blir det mye innekos (les: pynte juletre og lage pepperkakehus med god hjelp fra mini) og forhåpentligvis blir vi friske igjen før jul.

IMG_9511-side
Superundertøy fra Craft og tøfler fra Kari Traa

.
Håper dere får en super fredag!

5 kommentarer til “Lakriskonfekt

  1. Hilde

    Nam – lakris er bare SÅÅ godt! Krysser fingre for lakris-questbar jeg og!
    .. Men vet du om et godt lakrisrotpulver?! Jeg prøvde nemlig for noen uker siden å lage lakris for første gang! Men æsj, den var ikke god! :-/ Smakte jo ikke lakris en gang! Og ift denne oppskriften, er det noe tørrvare/dadler/eller noe annet man kan bruke istedet for sjokoladeprotein??

  2. Henriette

    Hei! Sliter litt med å smelte den sukkerfrie sjokoladen
    Den smeltet liksom ikke heelt
    Noen tips? 😀

  3. Kristine

    @Hilde: Jeg liker i hvert fall det fra iherb veldig godt, synd at de er utsolgt :/ Da må du nesten prøve deg frem med dadler og mandelmel, havremel e.l. 🙂

    @Henriette: Den må ikke blir for varm, da blir den ødelagt. Om det skjer så ha i litt smør eller cocosa, da pleier den å mykne opp igjen. Jeg varmer i noen få sekunder i mikro, og rører rundt til den er helt smeltet – det tar altså ikke så lang tid eller mye varme til.

  4. Jules @ WolfItDown

    Uff, er dere syke også? Sender gode varme tanker og håper dere blir frisk fortere enn svinnt!

    Men masse julekos skulle da fikse det 🙂 De lakris sjokoladene så skikkelig gode ut 😀 x

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *