Hjemmelaget bounty

/sponsorlink

Jeg fikk et spørsmål her om dagen om jeg ville skrive litt om hva jul er for meg, og det kan jeg selvfølgelig gjøre.

Først vil jeg gi dere oppskriften på disse godbitene uten sukker;

IMG_0094

Hjemmelaget bounty
Yields 16
Write a review
Print
Ingredients
 1. 130 g kokosmasse
 2. 50 g kokosmelk (den øverste kremen)
 3. 30 g kokosolje
 4. 40 g fibersirup
 5. 80 g sukkerfri sjokolade
Instructions
 1. Sett kokosmelk kjølig, du skal bruke det øverste laget som er stivnet.
 2. Smelt kokosolje i en kjele sammen med fibersirup.
 3. Kna kokosmasse sammen med kokoskrem, den smeltede kokosoljen og fibersirup. Fordel massen utover et ark alu.folie i en rektangel og sett i fryseren en times tid.
 4. Skjær i mindre firkanter, smelt sjokolade og dypp bitene nedi.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
IMG_0110

Håper det smaker!

Og så litt julesnakk;

Favorittjulemat?
Pinnekjøtt og riskrem, ingen over ingen ved siden av.

Hvor feirer vi jul?

Vi feirer alle sammen hos storesøsteren min, og med tanke på at vi begynner å bli sånn nærmere 20 stk små og store sammen så er det trangt og høylytt, men veldig veldig koselig. Det er jul for meg.

Mitt beste juleminne?
Det er spesielt tre ting som jeg husker godt fra jeg var liten. Det ene er pakkekalenderen fra mamma, etterhvert som vi ble 3 stykker satt hun og pakket inn 72 små gaver og hang opp på samme kalender. Det andre er en høy glasskrukke som mamma fylte opp med godteri, planen var egentlig å fylle den opp kun i helgene, men jeg og mine søstre klarte bare ikke å la være å spise opp lenge før den tid. Det tredje er alle årene vi gikk julebukk. Gleden av å finne frem gamle ullklær i boden, sminke røde roser i kinnene, fregner på nesa, og synge julesanger for full hals i nabolaget – håpet var å få mest mulig sjokolade og godteri, minst mulig klementiner og nøtter.

Hva spiser vi i jula?
På julaften spiser vi ribbe med alt av tilbehør – ikke min favoritt dessverre. Iskake og hjemmelaget karamellpudding til dessert.
På 1.juledag er det julelunsj/buffet hjemme hos oss – rundstykker, julepålegg, sild, eggerøre, m.m. Og den vestlandske Dronning Maud puddingen til dessert.
På 2.juledag er det (heldigvis) pinnekjøtt, poteter og kålrabistappe – min favoritt. Riskrem og rød saus til dessert.

pinnekjott-side

Favorittjulesang?
Jeg har flere! O helga natt, En stjerne skinner i natt, Deilig er jorden og Mitt hjerte alltid vanker. Ah – tårefylte øyne hver gang.

Det beste med jula?
Tradisjoner, nostalgi og familietid. Dessuten har jeg vært så privilegert å bli mamma til lille M, og dette er hans andre jul. Jeg gleder meg utrolig mye til årene fremover.

IMG_9922-side

Nyttårsaften – planer?
Jeg har aldri vært spesielt glad i nyttårsaften, jeg er redd for raketter og alkohol liker jeg ikke så godt. Jeg var på fester i mine yngre dager, men jeg kan også huske at jeg har sittet hjemme alene. Vi skal altså være hjemme sammen med mini, ha en rolig kveld med god mat og film i sofaen.

Del gjerne deres tradisjoner!

14 kommentarer til “Hjemmelaget bounty

 1. Martine

  Er fibersirup viktig for at smaken skal bli god? Har ikke fibersirup i huset, men er det noen erstatninger for det? 🙂

  De så utrolig fristene ut 😀

 2. Yngvild

  Ah jul! <3 Kjenner jeg gleder meg skikkelig nå! Bare to dager til før siste eksamen og jeg tar turen sørover til familien 🙂
  Jeg elsker også O helga natt, men en annen favorittjulesang er Gabriels Obo/Nella Fantasia, selv om det vel egentlig ikke er en ren julesang, spilles den hvert år i kirken med trompet og gir meg frysninger nedover ryggen!
  Håper du får en riktig fin førjulstid 🙂

 3. Kristine

  @Martine: Jeg synes det ble mye bedre enn tidligere oppskrifter med sukrinmelis/stevia, men det kan du selvfølgelig bruke 🙂

  @Yngvild: Åh, så deilig! Enig, den er også veldig fin ♥ Håper du får en fin jul sørpå!

  @Cecilie: Ja, det tar bare litt lengre tid 🙂

 4. Tone

  Så koselige tradisjoner! Bruker du kokosmelk fra boks eller kartong? Jeg bruker vanligvis fra kartong men melken stivner aldri uansett hvor lenge den står i kjøleskapet og jeg lurer da på om det har noe å si at den er i kartong, har du hatt problemer med det?
  Ønsker deg en strålende jul!:-)

 5. Kristine

  @Tone: Fra hermetikkboks – den blir nok kaldere enn kartong/papp, men jeg trodde ikke at det skulle ha så mye å si? Husk å bruke fullfettversjonen, light vil aldri stivne 🙂
  Riktig god jul! ♥

 6. Jules @ WolfItDown

  Hjemmelaget bounty er så godt, også så himla lett og mekke selv 😀

  Koselig med julemimring! Tenk, det er bare en uke og en dag igjen! Makan altså 🙂 Hehe!

  Selv pynter vi treet på lillejulaften, etter vi har fanget det selv i skogen vår. Etterpå er det nissegrøt 😀
  Alltid har det vært pinnekjøtt til middag, men siden jeg nå kun spiser vegetariansk, så skal jeg lage en nøttestek med tilbehør til og ta med når vi spiser og onkel og tante, slik at de ikke trenger og tenke på det 🙂

  Julebukk gikk vi alltid på nyttårsaften, og du har så rett! Det var alltid litt kjipt og få klementiner og nøtter, haha 😛 Husker en gang vi gikk i fire timer, og fikk ikke mindre enn 50 kjærligheter på pinne, pluss annet knask, haha – snakk om! Jeg foretrekker saltmat fremfor søtmat, men mamma sine kakemenn er alltid et must! Og ikke minst og prøve og få mandelen i grøten 😀

  Håper du har en finfin uke frem til jul 🙂 xx

 7. Kristine

  @Jules @ WolfItDown: Nøttestek – så godt! Det må jeg google 🙂
  Haha, så koselig å høre om dine juleminner. Mandelen i grøten var veldig stas ja, og det til tross for at jeg egentlig ikke likte den store marsipangrisen så godt (var jo ikke noe sjokoladetrekk på).
  God helg ♥ 🙂

 8. Pantora

  Det er så deilig med jul! På julaften spiser jeg nøttestek (har en mistanke om at det er tradisjon for de aller fleste vegetarianere/veganere, hehe). Jeg bor ikke så langt fra foreldrene mine men pleier dra dit og overnatte fra lillejulaften til 1. juledag. Det er bare oss tre (pluss lille hundeloffen ♥). Lillejulaften pynter vi (jeg) treet, etterpå finner vi frem julebladene og jeg får julestrømpen, synes det er greit å spre det litt utover, at ikke alt skjer på samme dagen! En stjerne skinner i natt er også en av mine favoritter, men jeg har så mange! Denne julen har jeg hørt en del på «Sleigh ride» med fun., en fin og litt anderledes versjon! Nordnorsk julesalme med Moddi er bare helt nydelig ♥ Det er også veldig viktig hvem som synger sangene! Vi tenner våre lykter med Katzenjammer er kjempefin!

 9. Kristine

  @Pantora: Så koselig, takk som deler ♥ Jeg fikk veldig lyst til å teste ut nøttestek eller vegisterkaker i løpet av jula. Håper du får en strålende jul, klem

 10. TonjeMaa

  Tusen takk for at du deler julen din med oss! 🙂 det høres ut som dere har så mange fine og koselige tradisjoner. Det er gull verdt!
  Jeg pleide alltid og feire med besteforeldrene mine, mormor var «julen sjæl» og det har jeg arvet av henne. Jeg bare ELSKER jul! Gleder meg heeeeele året. Dessverre mistet jeg mormoren min brått noen år tilbake, og siden det har julen aldri blitt det samme… Hun var min mamma nr. 2. Men: jeg tror på å gjøre det beste ut av enhver situasjon, så julen blir koselig forde. I år blir det kun mine foreldre, min bror og meg på julaften, veldig rart med bare oss, men jeg er veldig takknemlig for at jeg har dem. 🙂 her er det julestrømpe (selvom jeg og min bror er godt over 20 år), ut å tenne lys på kirkegården,julemiddagen består av ribbe, julepølse, medisterkake OG torsk(Til meg, jeg er ingen ribbe-fan men elsker torsk!). Så pakker vi opp gaver og skravler resten av kvelden. Veldig low key feiring her altså. Pinnekjøtt kommer senere i romjulen. Favoritt julesang er «home for christmas» med Maria Mena! 🙂 god jul, fine deg <3

 11. Tilbaketråkk: Topp 3 sunne julefristelser | Mat for muskler

 12. Kristine

  @TonjeMaa: Så trist å høre, men godt at minnene fortsatt er så sterke ♥
  Det var alltid skikkelig JUL hjemme hos oss også, er det noe jeg husker fra barndomshjemmet mitt så er det nettopp juletradisjonene – håper jeg klarer å videreføre julekjærligheten til barna mine :mrgreen:
  Jeg tenkte for øvrig å innføre julestrømpe som en tradisjon til mini 🙂
  Riktig god jul!!

 13. Tilbaketråkk: HJEMMELAGET BOUNTY - Livet som Krølltopp

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *