Spiselige julegaver

/sponsorlink

Hei dere!

Hjemmelagde julegaver settes alltid stor pris på, og hva er vel bedre enn å lage noe med kjærlighet som man i tillegg kan spise.

Her har jeg 4 smakfulle og sukkerfrie julegavetips til dere;

IMG_9983-checker

1. Cookie-miks

IMG_9962-side
Finn frem en passende oppskrift, fordel tørrvarene i en krukke og heng på en liten lapp om hva man må tilsette, antall grader og steketid. Du finner min oppskrift på sukkerfrie amerikanske cookies her. Du velger selvfølgelig selv hva du vil gi av oppskrift, sunn eller ei.

2. Havreknekkebrød

IMG_0642-side
Her kan du også lage en tilsvarende miks som over, eller du kan bake de og ha i en eske eller surre gavebånd rundt. Ekstra hyggelig er det å gi en smørekniv og smøreost i tillegg.

Oppskrift: (ca 24 stk)
260 g havremel
120 g havregryn
120 g solsikkekjerner
70 g linfrø
70 g sesamfrø
1 ts salt
7 dl vann

Slik gjør du:
1. Rør sammen mel, havregryn, solsikkekjerner, linfrø, sesamfrø, salt og vann i en bolle og smør utover 3 brett med bakepapir. Vil du ha litt tykkere knekkebrød, bruker du to brett. Deigen er løs og klissete.
2. Stek knekkebrødene i varmluftsovn på 160 grader i 25 minutter.
3. Ta brettene ut og skjær knekkebrødene i biter med en pizzaskjærer. Sett brettene inn i ovnen igjen og senk temperaturen til 150 grader. Stek videre i 45-50 minutter, eller til knekkebrødene har fått en fin og gyllen farge. Avkjøl på rist.

3. Brente mandler

IMG_9993-side
Veldig enkelt å lage sukkerfritt, og de fleste setter nok pris på det – spesielt fordi man ikke kjenner sukrinsmak eller noen annen forskjell. Gis bort i en fin krukke med gavebånd.

Oppskrift:
250 g mandler
50 g fibersirup
1 ss sukrin gold
1/2 ts kanel
en klype nellik
en klype havsalt (valgfritt)

Slik gjør du:
Ha alt bortsett fra salt i en stekepanne og rør med en sleiv på middels varme til sukrin gold har smeltet og de får en gyllen farge – ca 5-6 minutter. Hold et godt øye med dem så de ikke blir for brente. Fordel de utover et bakepapir, strø litt havsalt over og la de avkjøle helt.

4. Hjemmelaget fruktnøtt

IMG_0068-side
Sukkerfri og laget på få minutter. Her kan du også velge å gi sjokolademiks, tørkede bær og nøtter så de kan lage selv, eller gjøre jobben for dem og gi i en gaveeske.

Oppskrift:
1 sjokolademiks
60 g fibersirup
en neve hasselnøtter
en neve tranebær og rosiner
en neve gojibær

Smelt sjokolademiksen med fibersirup i en kjele, rør inn bær og nøtter og hell i en form. Avkjøl i kjøleskap eller fryser og knekk opp i biter.
Denne sjokolademiksen kan tilsettes det meste du vil, prøv gjerne med andre nøtter, peanøttsmør eller kokos også.

Mange flere tips finner dere i juleheftet mitt.

Håper dere fikk noen idéer – ha en super lørdag! 🙂

6 kommentarer til “Spiselige julegaver

  1. Hege

    Hei!
    Testet ut de brente mandlene i dag, men de ble ikke stive/sprø på utsiden som de vanlige brente mandlene jeg er vant til å lage. Hva gikk galt? Synes heller ikke det smakte noe særlig av disse (vi brukte ikke nellik og havsalt), både jeg og min samboer ble i grunn veldig skuffet over disse…

  2. Kristine

    @Hege: Det var rart, mine ble både sprø og søte/gode. Hvor lenge stekte du de, og lot du de avkjøle helt etterpå? Var spiseskjeen med sukrin gold toppet?
    Når det er sagt kan man ikke sammenligne sukker med sukkerfrie løsninger, det blir aldri heelt det samme, men godt blir det lell 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *