Smoothie bowl og 3 yogaøvelser

/inneholder sponsorlink

I forrige utgave av Shape-Up var det fokus på yoga, meditasjon og avspenning. Da lagde jeg tre passende retter, og her får dere en av de;

IMG_9849

Smoothie bowl
Serves 1
Write a review
Print
Ingredients
 1. 1 fryst banan (i biter)
 2. 1 avokado
 3. 2 dl kokosmelk
 4. 2 dl ublandet saft (gjerne Fun-Light)
 5. 2 fryste spinatputer (eller en stor neve fersk spinat)
Pynt
 1. Bringebær
 2. Blåbær
 3. Kiwi
 4. Cashewnøtter
 5. Banan
Instructions
 1. Kjør alt sammen i en blender, hell i en stor skål, pynt med frukt, bær og nøtter, og spis med skje.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
Hvorfor er denne aktuell i denne sammenhengen?
Du kan hjelpe kroppen å roe ned ved å spise riktig mat, for eksempel chiafrø, nøtter, kiwi og banan. De inneholder nemlig tryptofan – en byggestein i protein som kroppen omdanner til serotonin, som igjen danner melatonin – også bedre kjent som kroppens søvnhormon.

IMG_9843

Håper det smaker!

Helt til slutt, inspirert av mine veldig amatør-yogaskills, så tenkte jeg å dele 3 fine øvelser. Uttøying er veldig viktig for muskler og ledd, generell bevegelse, og ikke minst avgjørende for riktig teknikk og fremgang i styrketrening, løping og mye annet.

1. Duestilling

IMG_8985
Legg det ene benet bøyd foran kroppen, og det andre strekkes ut med kneet i gulvet – hoftene skal være parallelt og skytes rett frem. Legg deg ned så langt det lar seg gjøre og kjenn strekken i hofte og gluteus.

2. Rockstar

IMG_8989
God strekk i ryggen her. Det fremste benet er strakt, det andre er bøyd. Bøy deg bakover i bue og strekk armen så godt det lar seg gjøre over hodet. Målet mitt her er å komme meg direkte til en bro, altså at armen over hodet skal nå ned til gulvet.

3. Triangel

IMG_8981
Igjen, god strekk i ryggen. Stå med bena parallelt, strekk motsatt arm opp og len deg ned mot det fremste benet. Vri ryggen slik at brystet kommer opp og frem til siden, stram core og hold bena strake. Hele kroppen jobber, husk å puste med nesen.

Dagens antrekk:  2xu-tights  (på salg)   //   2xu-treningsjakke   //   Sko

Så – tøy og bøy! Det trenger ikke å ta så lang tid, og du vil merke fremgang for hver gang du gjør det – forutsatt at du gjør det til en fast rutine. 

4 kommentarer til “Smoothie bowl og 3 yogaøvelser

 1. Jules @ WolfItDown

  Digg yoga bowl 😀 De er så digg, nesten som smoothie i en skål, og denne oppskriften hørtes super deilig ut, med masse spennende toppinger også 😀
  Flinke du som har begynt med yoga! Av og til tar jeg med 20 minutter med Sun Solutation for nybegynnere, den roer meg skikkelig ned etter en lang arbeidsdag, eller får energien litt på topp etter en lang arbeids dag 🙂
  God lillelørdag Kristine! <3

 2. Yngvild

  Jeg drikker smoothie hver eneste morgen, men har faktisk aldri prøvd smoothiebowl, kanskje på tide å prøve det 😉
  Liker at du deler litt yogaøvelser! Jeg gjenoppdaget yoga i høst, men har foreløpig bare vært på gruppetimer og ikke trent for meg selv.

 3. Kristine

  @Jules @ WolfItDown: Toppingen gjør hele forskjellen :mrgreen: Deilig å roe ned litt etter mye jobb og stress, håper du får en fin torsdag!

  @Yngvild: Ja, det må du jo prøve da :mrgreen: Jeg går også på gruppetimer, prøver å innføre noen øvelser som jeg kan gjøre hjemme også.

  @Hilde: Tusen takk! :mrgreen: Yoga er veldig bra for kropp og sjel 🙂

Det er stengt for kommentarer.