Ovnsbakt søtpotet

Hei og god mandag!

Det er på tide med en kjøttfri rett som vanlig;

Sotpotet
Foto: Margrethe Myhrer for boken Kristines muskelmat.

Ovnsbakt søtpotet
Serves 1
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 stor søtpotet (ca 450 gram)
  2. 1/3 løk
  3. 1/4 squash
  4. 2 ss mais
  5. 1 neve revet gulost
  6. 2 ts smør
  7. en klype salt
  8. 1-2 ss kesam som tilbehør
  9. 1-2 ss salsa som tilbehør
Instructions
  1. Vask søtpoteten godt og stikk flere hull i den med en gaffel. Legg den i en ildfast form og bak i midtre/nedre del i ovnen på 225 grader i ca 30 minutter (snu den gjerne etter halve tiden).
  2. Ta den ut, skjær hele i to. Bruk en gaffel og løsne litt på innmaten slik at det blir plass til godsakene oppå. Smør en teskje smør utover hver halvdel, ha salt over, deretter finhakket løk, squash, mais og ost. Inn igjen i ovnen i 10-15 min.
Notes
  1. I og med at du vasker søtpoteten godt først, kan du fint spise skallet også – det synes i hvert fall jeg er veldig godt.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
Håper det smaker!

Jeg lagde for øvrig hjemmelaget salsa i forrige uke, og jeg skal aldri gå tilbake til den ferdigkjøpte – lover å gi dere oppskriften i løpet av uka.

Ellers har jeg kjøpt et minikjøkken til mini – selvfølgelig. Det er egentlig for 3 år og oppover, men han har vist interesse for å hjelpe meg på kjøkkenet lenge nå, så det var på sin plass at han fikk sitt eget.

Han har tross alt sett meg kokkelere siden han var helt fersk, her var han 3 måneder.

IMG_7815

Og nå vil han gjøre det selv. Tenk at han snart er 14 måneder.. svosj, tiden flyr.

IMG_1525

Det morsomste er imidlertid å ta bort vasken og hive alt ned i hullet 😉

God mandag dere!

3 kommentarer til “Ovnsbakt søtpotet

  1. Yngvild

    Ah, bakt søtpotet er det lenge siden jeg har spist! Det er noe av det fine med å lese blogger, man får inspirasjon til å prøve nye retter, men også bli minnet på gamle retter 🙂
    Haha, minikjøkken er absolutt på sin plass til den lille når man har en mor som lager så mye godt 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *