Vegetargrateng og sukkerfritt julesnop

Heisann!

Ny uke og ny kjøttfri mandag!

I dag får dere en grateng som er superenkel og rask å lage;

IMG_1258

Sopp- og auberginegrateng
Serves 1
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 aubergine
  2. 5-6 sopp
  3. 3 tomater
  4. 1/2 boks svarte bønner (eller kidney)
  5. 1/3 løk
  6. 1 ss tomatpuré
  7. 6-7 osteskiver
  8. Krydder: paprikapulver, chili, hvitløkspulver, salt, pepper, kanel
  9.  
Dip
  1. 2 ss gresk yoghurt
  2. 2 ts søtsterk sennep
  3. 1 ts dill
Instructions
  1. Skjær aubergine, sopp, tomater og løk i grove biter og stek raskt i en panne sammen med svarte bønner, tomatpuré og krydder. Ha alt over i en ildfast form, fordel osteskivene over og gratinér i ovnen på 210 grader i 20-25 min.
  2. Rør sammen dipen og servér litt frisk salat til.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
IMG_1254

Både sopp og aubergine får en kjøttaktig smak etter en runde i ovnen og er supergodt med litt hot krydder og søtsterk dip – håper det smaker!

Ellers sitter jeg og jobber med et lite oppskriftshefte, nærmere bestemt med sunnere julesnop.

Untitled-checker

Et julehefte med gluten- og sukkerfrie oppskrifter. På grunn av tiden vil det bli som pdf sendt på mail, det blir dessuten litt billigere for begge parter.

Er det av interesse? 🙂

34 kommentarer til “Vegetargrateng og sukkerfritt julesnop

  1. Gunhild K. Larsen

    Heihei:) jeg vil også gjerne ha et slikt julehefte på mail. Du har en utrolig inspirerende blogg og gode bøker:)

  2. Ida

    JAA takk! Vil veldig gjerne ha julehefte. Har fulgt deg et par år nå,og du gir så utrolig mye inspirasjon. Spesielt for meg med cøliaki (og en liten spire i magen :mrgreen:)

  3. Kristine

    @Hanne: Jeg spiste opp alt, men jeg spiser kanskje større middager enn de fleste 🙂 Fin restemat også!

    @Ida: Åh, så hyggelig – gratulerer med en liten mini i magen ♥ 🙂

Det er stengt for kommentarer.