Chocolate chip banana bread

/sponsorlink

Hei dere!

Det er onsdag og hva passer vel bedre enn denne rykende ferske og sunne godsaken.
Uten sukker og gluten som vanlig:

IMG_0027

IMG_0041

Bananbrød med sjokoladebiter
Yields 1
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 banan
  2. 2 egg
  3. 50 g havremel
  4. 10 g kokosmel
  5. 100 g vaniljekvarg/vaniljekesam
  6. 2 ruter sukkerfri sjokolade
  7. 20 g sukrin gold
  8. en klype salt
Instructions
  1. Mos en banan med en gaffel. Skill eggene slik at eggeplommene kommer sammen med bananen, og eggehvitene i en annen bolle. Pisk banan, eggeplommer, vaniljekvarg, havremel og sukrin gold sammen. Finhakk sjokolade og ha i røren.
  2. Stivpisk eggehvitene med en klype salt og vend inn i røren til den er luftig og fin.
  3. Hell den i en liten brødform med bakepapir nedi, bak i ovnen på 180 grader i 25-30 min.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
La det avkjøle før du skjærer i skiver, det vil nemlig «sette» seg og bli mer brødkonsistens etter hvert.

IMG_0045

Ca 600 kcal i hele brødet. Det er supergodt i seg selv, men ekstra godt med smør på 😉 Try it!

Nå er det også 25 % rabatt på alle sunne bakeingredienser hos HER om du skulle trenger å fylle opp kjøkkenskapene før jul.

Ellers må jeg dele dette bildet jeg nylig så på fb:

11953188_1051495144890955_4403413141831545475_n

En butikk på Hvaler har fulgt det fantastiske konseptet som jeg har sett Jamie Oliver snakke mye om – nemlig å selge og spise frukt og grønt som ikke nødvendigvis har utseendet med seg. Det smaker og inneholder jo nøyaktig det samme, men blir allikevel kastet fordi butikkene mener at forbrukerne ikke vil ha det. Vel – norske butikker: Vi vil ha det!! Ikke kast det, vi er mange som vil kjøpe snålt frukt og grønt.

Er dere ikke enige?

14 kommentarer til “Chocolate chip banana bread

  1. Ragnhild

    Hei,
    På oppskriften på mobilversjonne står det 50 gr havremel og 10 gr kokosmel, mens på nettversjonen står det 60 gr havremel, hva brukte du?

    Ragnhild

  2. Lene

    Nam! 😀
    Kjempebra at x-life har salg, men det som er dumt er jo at frakten er så dyr.. Så selv om de har salg, blir det jo faktisk billigere å gå på helsekosten for å kjøpe bakeingredienser :/

  3. Kristine

    @Ragnhild: Nå er det oppdatert i appen og, 50 g havremel og 10 g kokosmel 🙂

    @Lene: Det kommer helt an på hvor mye du kjøper, etter 3-4 produkter er frakten «inntjent». Vil man heller ta turen til helsekostbutikker så kan man selvfølgelig det, men her har man i hvert fall muligheten til å spare tid og shoppe hjemmefra 🙂

  4. Anja

    Må prøve brødet en dag. Så fristende ut☺ Skal bestille fra X-life nå som de har rabatt på bakeingredienser. Takk for påminnelsen. Er så heldig å bo nære X-life så jeg henter alltid varene direkte der selv
    Men, jeg finner ikke appen din på GooglePlay ????

  5. Jules @ WolfItDown

    Så deilig da 😀 Bananbrø er så godt!
    Selv ble det ost og kjeks og enda litt til til middag da jeg fikk besøk av en venninne i dag ^ ^ Koselig! Men ble ikke tid til baking etter jobb – det får bli neste gang 🙂 Håper du har hatt en nydelig onsdag 🙂 x

  6. Kristine

    @Anja: Så heldig du er! :mrgreen: Den er lastet opp og venter på godkjenning as we speak!

    @Jules @ WolfItDown: Bananbrød er helt nydelig, spesielt med smør på :mrgreen: Ost og kjeks er jo veldig snaddermat da! Håper du har en fin dag ♥

    @Sofie: Med mager kesam kan det bli litt tørt/surt, men du kan prøve deg frem 🙂

  7. Den lille Østlendingen

    Hei! Åj. Dette bananbrødet såknallgodt ut. Men du? Hva gjør du på Hvaler? Jeg kommer opprinnelig fra Hvaler. Men jeg bor altså i Stavanger. Er det bunnpris på Asmaløy du er på?

    Puss och kram

  8. Camilla

    Ser utrolig godt ut! Går det ann å bruke f.ex alpro soya yoghurt i stedet for kesam/kvarg, eller hva ville du anbefalt for oss som ikke drikker/spiser melkeprodukter?

  9. Kristine

    @Den lille Østlendingen: Dette bildet så jeg tilfeldigvis på facebook, men jeg har hengt mye på Hvaler i min ungdom :mrgreen: Jeg har en venninne som har hytte på Asmaløy, så der har jeg vært MYE – elsker stedet! Puss och kram

    @Camilla: Takk for det! Jeg er litt usikker på hvordan det smaker, men om du synes det er godt + fettinnholdet er ca det samme så kan du fint bruke det 🙂

  10. oda

    denne her må også testes ut! høres ut som det blir bakehelg nå – herlig 😀 men kan jeg bruke 60g havremel??

  11. Kristine

    Ja, det kan du – men det er mulig du må ha i litt ekstra (kokosmel tiltrekker seg mer væske enn havremel) 🙂

Det er stengt for kommentarer.