Proteinbrød

/sponsorlinker

Hei og god mandag!

Vi holder det som vanlig kjøttfritt i dag, og her er et godt brød som du kan ha smør på og servere ved siden av suppen.

Proteinbrød
Foto: Margrethe Myhrer for boken Sunnere & sterkere

Sesambrød
Yields 1
Write a review
Print
Ingredients
  1. 4 egg
  2. 40 g bakepro
  3. 30 g sesam-mel
  4. 1 ts xanthan gum / fiberhusk
  5. en klype salt
  6. 1 – 1,5 dl lettmelk
  7. 2 ss sesamfrø til topping
Instructions
  1. Skill plommen fra hviten på to av eggene. Pisk de to andre eggene sammen med eggeplommene og melk.
  2. Pisk eggehvitene luftige og helt stive med litt salt. Vend inn i røren, og hell alt i en brødform.
  3. Strø sesamfrø på toppen og inn i ovnen på 175 grader i 25-30 min.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/

Det er eggehvitene som gjør brødet luftig, men det vil synke noe sammen igjen etter endt steketid, så ikke bruk for stor form. Jeg har brukt en halv brødform.

Nå er det bakeuke igjen hos , og det liker vi! Hele 25 % rabatt 🙂

1441607615

Høst og vinter betyr mye innekos og bakst, så her er en fin mulighet å fylle opp med ulike meltyper og søtning.

Se produktene her

4 kommentarer til “Proteinbrød

  1. Cecilie

    Hei!

    Prøvde meg på brødet idag, men røra mi ble veldig, veldig luftig og tynn..
    Jeg pisket både eggehvittene, og eggeplommene + melk hver for seg. Melet blandet jeg med eggeplommene, og vendte inn eggehvittene etterpå.
    Brødet fikk ingen særlig skorpe, det ble altfor luftig..Ble kakeaktig.. Hva kan jeg ha gjort galt?

  2. Kristine

    @Cecilie: Hei! Proteinbrød blir litt kakeaktig i konsistensen, så du har nok gjort det riktig 🙂 Kanskje du stekte det litt for lite? Eller brukte litt for stor form da det ble tynt, jeg brukte en halv brødform.
    Husk at det aldri vil smake helt likt som vanlig brød, da må du nok ha i litt andre tørrvarer; mer karbohydrater, frø og eventuelt bakepulver/gjær.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *