Falafler

/sponsorlinker nederst i innlegget

Da var det endelig mandag igjen, og en ny kjøttfri dag står for tur!

Denne gangen ble jeg inspirert av denne deilige oppskriften fra boken Sunnere & sterkere;

falafel_215201_dg_96018
Foto: Margrethe Myhrer

Falafler
Serves 1
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 boks kikerter
  2. 1 ss olje (eller tahini)
  3. 1 ts av paprikapulver, gurkemeie og tandoorikrydder
  4. 1/2 hvitløksfedd
  5. 1/4 fersk chili
  6. 1/3 rødløk
  7. salt & pepper
  8. et par blader frisk koriander
  9. 1 ss smør til steking
Instructions
  1. Bruk en stavmikser og mos kikerter, olje, krydder, hvitløk, chili og litt koriander sammen til en fin deig. Form runde boller med litt vann på hendene, og stek de i en smurt panne til de har fått en deilig stekeskorpe.
  2. Som tilbehør er det veldig godt å pakke de inn i wraps/lomper med litt salsa og hvitløkskesam til, eller du kan lage en frisk salat.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
IMG_0320

Håper dere får en super mandag!

IMG_0005-side-side

Svart racerback-singlet (fåes i flere farger) og anti-shake tights fra Röhnisch ☻

11 kommentarer til “Falafler

  1. Anne-Sofie

    Hei Kristine ! Fantastisk blogg du har, har fulgt deg i mange år 🙂 Jeg bare lurer på en ting, er ikke sikkert du kan svare, men legger du ut instragram bildene dine fra macbook eller fra mobil?
    Ha en fin dag videre!

  2. Therese

    Hei!
    Skal prøve oppskriften din idag, men er i tvil om mengden kikerter!
    Jeg har to ulike typer bokser her hjemme og det skiller 90 gr (290 og 380 ) 🙂
    Jeg må firedoble mengden for å få nok til hele familien, så da blir det stort avvik 😉

    Håper du har tid til å svare 🙂

    Mvh Th.

  3. Cecilie

    Hei!
    Prøvde meg på falaflene i går… Smaken ble kjempegod, men jeg slet med stekingen… Lagde runde fine boller, men hadde problemer med å få snudd de i panna. Endte til slutt opp med å skvise de til kaker isteden, men de ble fortsatt myke inni, litt sånn hummus konsistens. Har du noe tips til hvordan man lettere kan få stekt de? Noe triks til steking i panne, eller om de evt. kan stekes i ovnen?

    På forhånd takk! 🙂

  4. Kristine

    @Cecilie: Stekte du i smør eller olje? Det er et must, ellers blir det vanskelig 🙂 Du kan også steke de i ovnen ja, 210 grader i 20-25 minutter.

  5. Elin

    Jeg har også alltid dette stekeproblemet med falafler, så irriterende å ikke få det til for jeg synes det er så godt! Jeg steker alltid i olje, de blir sprø utenpå, men blir så myke og rare inni… Hva gjør jeg feil???

  6. Kristine

    @Elin: Jeg liker at de er litt myke og rare inni :mrgreen: men, ønsker du fastere konsistens på de så tilsett mel i deigen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *