Proteincookies med bare 3 ingredienser!

/inneholder sponsorlinker

Jeg får ofte spørsmål fra folk som ikke tåler laktose om hva de kan erstatte proteinpulver med, og det har vært vanskelig for meg å finne et godt alternativ – inntil nå!

Det er lillelørdag, og disse godbitene er uten sukker, gluten, egg og laktose. 

Seige sjokoladecookies
Yields 5
Write a review
Print
Ingredients
 1. 40 g sjokolade(biff)protein (nyhet!)
 2. 15 g kakaopulver
 3. 50 g fibersirup
 4. 1 sjokoladebit (valgfritt)
Instructions
 1. Bland sammen og form 5 litt flate kuler. Legg de på et bakepapir og bak i ovnen på 180 grader i ca 6 min.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
 
IMG_9711-side

 

Jeg bestilte biffprotein her om dagen, og var veldig spent på om det kom til å smake som entrecôte med sjokoladesaus liksom. Men neida, det smakte som vanlig og av deilig belgisk sjokolade – anbefales!

IMG_9706

Over til cookiesene, og dette er litt morsomt. Jeg hadde som vanlig ikke peiling på hvordan de kom til å bli, sånn er det når man utvikler oppskrifter, men de ble så gode – overraskende gode liksom.

IMG_9716

De blåste seg opp i ovnen og jeg tenkte at dette var tørre katastrofer, men strødde litt sjokolade i midten og skulle til å løfte opp en for å smake;

IMG_9723

Lord have mercy! Den har en seig kjerne og sprø utside!

IMG_9735

IMG_9733

IMG_9726-side

Jeg sto faktisk og gaflet i meg alle før jeg rakk å legge fra meg kameraet igjen, håper det faller i smak hos dere også. Hele oppskriften gir kun 291 kcal – det vil si 58 kcal per cookie.

IMG_9738

Enjoy! 🙂

19 kommentarer til “Proteincookies med bare 3 ingredienser!

 1. Ane

  Spennende! Denne må prøves (: Har du prøvd å bake med bønner noen gang? Har funnet mange oppskrifter på bønne-brownies, men mange av dem inneholder så mange rare ingredienser at jeg ikke her fått prøvd det skikkelig… Hadde vært spennende med en mer brukervennlig oppskrift! (hint hint…)

 2. Sara

  Hei!
  Reagerer veldig på laktose grunnet IBS, og har lenge lett etter ett nytt proteinpulver jeg kan lage fluff/luftig sorbet med. Vil biffprotein fungere/ha den effekten?

  Disse cookiene så ut som Guds verk, hehe 🙂

  Ha en fin dag !

 3. Kristine

  @Ane: Ja, jeg har bakt med både bønner og kikerter, men de har aldri kommet på noe favorittliste hos meg – ergo, det skjer ikke så ofte. De blir ofte tørre, så smør er et must synes jeg. Ellers er det bare å blande inn egg, valgfritt mel, kakao og søtning 🙂

  @Mariann fiskå: Ja, det kan du 🙂

  @Sara: Hei! Det har jeg ikke prøvd, men det vil jeg tro. Ellers er det bare å vende inn en stivpisket eggehvite til slutt 🙂
  De ble supergode! Skal lages igjen i dag :mrgreen:

 4. Anita

  Jeg lagde meg nettopp én cookie (hadde ikke mer proteinpulver) etter trening. Og her sitter jeg da, helt satt ut over hvor gode de er. Jeg tror jeg på løpe og kjøpe mer proteinpulver. NÅ. Tusen, tusen takk 😀

 5. Tonje

  Hei! De så himla gode ut! Men gikk inn på linken til biffproteinet, og ser at den inneholder melkepulver. Så helt melkefritt er det vel ikke!:) Funker kanskje for de med laktoseintolernse, det vet jeg ikke, men for oss som ikke kan ha melk at all er det fremdeles dårlig utvalg på proteinpulver:/ Utrolig kjedelig.

 6. Lene

  Ah! Disse må jeg teste ut. Trollungen og jeg har nettopp lagt om hele kostholdet, og det har liksom ikke vært overflod av snop, digg og kaker som har fått full pott av småen 😛

 7. Kristine

  @Tonje: Ah, ser man det, men laktosefritt er det i hvert fall 🙂 Ja, det skjønner jeg er kjedelig :/

  @Lene: Hehe, kan ikke skjønne det 😛

  @Laura: Det er visst melkepulver i, men allikevel laktosefritt – uten at jeg vet helt hva det vil si. Men, godt er det! :mrgreen:

  @Nina: Takk for det – de ble knallgode :mrgreen:

 8. Marthe

  De som er laktoseintolerante har redusert evne til å spalte disakkaridet/melkesukkeret laktose (karbohydrat), og hvis pulveret er laktosefritt har de sikkert spaltet dette ferdig. Det er det de gjør med laktosefri melkeprodukter 😀 Har man derimot melkeallergi tåler man ikke en eller fler av proteinene i melk, og hvis dette pulveret inneholder melkepulver er det sannsynligvis ikke noe alternativ for folk med allergi. Men likevel supert med laktosefritt alternativ, det er jo bra i forhold til IBS osv 😀 Må prøve disse cookiesene, gleder meg!

 9. Anette

  Dei blei ikkje så verst, men mine blei ikkje like luftige som dine (litt tørr deig)…
  Kan det ha noko med kva type proteinpulver eller kakao ein bruker?
  Eg tok det eg hadde 🙂

 10. Kristine

  @Anette: Det kan enten ha noe med at du hadde litt tørr deig (den skal være seig), eller litt ulike proteinpulver ja 🙂 Ble de seige og gode på smak da?

 11. Tilbaketråkk: Sunn bakst | Mat for muskler

Det er stengt for kommentarer.