/inneholder sponsorlinker
Det er mange som lurer på hva de kan spise til frokost i stedet for brødskiver, så her kommer en liten ønskereprise.
Fulle av protein og fiber, og snille mot magen.
- 4 egg
- 100 g mager kesam
- 50-60 g havremel
- 20 g fiberfin (kan sløyfes, men gir ekstra fiber)
- 10 g easy bake (kan sløyfes, men gir ekstra protein)
- 1 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
- Jeg har brukt havremel, men du kan lett bytte ut dette med for eksempel mandelmel eller sesam-mel.
- Vips egg luftig og tilsett kesam. Tilsett tørrvarene litt etter litt, fordel topper på et bakepapir – eller i muffinsformer som du løsner kantene litt på. Inn i ovnen på 175 grader i 18-20 min.
- Tips: For ekstra luftige rundstykker, skill ett eller to av eggene, visp eggehvitene helt stive og vend inn i røra til slutt.

Oppskrift (gir 7 stk):
4 egg
100 g mager kesam
50-60 g havremel
20 g fiberfin (kan sløyfes, men gir ekstra fiber)
10 g easy bake (kan sløyfes, men gir ekstra protein)
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
Jeg har brukt havremel, men du kan lett bytte ut dette med for eksempel mandelmel eller sesam-mel.
Vips egg luftig og tilsett kesam. Tilsett tørrvarene litt etter litt, fordel topper på et bakepapir – eller i muffinsformer som du løsner kantene litt på. Inn i ovnen på 175 grader i 18-20 min.
Tips: For ekstra luftige rundstykker, skill ett eller to av eggene, visp eggehvitene helt stive og vend inn i røra til slutt.
Både søtt og salt pålegg passer godt til disse.
God lørdag! 🙂
Nam nam ! God lørdag til deg også, Kristine 🙂
Mmm deilig! Koselig til bake søndag 😀 God helg! x
Hei!
Hvorfor så farlig med en skive brød? Dersom det er grovt og du ikke lider av cøliaki, er det ikke det på ingen måte et dårlig valg. Synes det er så trist at hvetemel og brød er blitt «fy-mat» blant fitness- og sunn mat-bloggere. Spør Marit Bjørgen hva hun tanker opp med før hun tar gull? Tror faktisk en tykk skive nybakt grovbrød med brunost og kald melk er det beste jeg vet – hvem er ikke enig i det?
Klem fra en som ellers synes du er utrolig dyktig, inspirerende og klok
@Pantora: Takk for det!
@Julie @ WolfItDown: Takk i like måte!
@anne: Jeg tror ikke du finner et eneste sted på min blogg at jeg har skrevet at noen matvarer er farlig eller fy-mat (tvert imot) 🙂 Men, min greie i snart 8 år nå er å lage såkalt muskelmat som inneholder en høyere andel protein enn vanlig. Når man bruker alternative meltyper for å oppnå dette, samt dropper gjær, så ender man som oftest med oppskrifter som også er glutenfrie – og det ser jeg heller ikke noe negativt med. Dette er alternativer som leserne mine ønsker, og som jeg selv spiser. De som ønsker å spise vanlig brød gjør selvfølgelig dette uten at jeg sier noe på det, og de finner helt sikkert oppskrifter på brød på vanlige matblogger. Jeg har aldri brydd meg om hva andre spiser, men jeg bryr meg om at folk blir bevisste de valgene og alternativene man har, og jeg bryr meg om å hjelpe de som ønsker endringer i kostholdet. Det er jo så mye godt å spise 🙂 Klem tilbake
hvis man dropper fiber fin og eseybake, burde man erstatte det med noe mel da?
elsker bloggen din
@mari: Ja, da må du tilsette mer havremel (eller noe annet) 🙂
Så hyggelig å høre, takk!
Til og med samboer likte disse da jeg lagde dem for en evighet siden. mye mulig det blir søndagsfrokosten denne uka. Hilsen ho som spiser alt med måte, både muskelmat og godteri.
Brukte disse som hamburgerbrød! Helt supert!!
@MalinB: Hyggelig å høre! De har blitt laget mange ganger her hjemme og 🙂
@May: Disse er som poteten – kan brukes til alt
Hyggelig å høre!
Disse ser såååå gode ut! Men her jeg står med alt klart så er det bare en flytende røre. Skal de være sånn? Eller skal jeg spe på med mer havremel? Mulig at eggene jeg brukte var ganske store og da blir det jo mer væske…
På forhånd takk for svar! 🙂
@Gitte: Det skal bli en tykk røre. Du har kanskje droppet fiberfin og easybake? I så fall må du ha oppi mer av annen tørrvare 🙂
jeg hadde ingen av delene så jeg tok litt mer havremel samt bakepro.
Det ble som en lapperøre, står i ovnen nå så får vi se 🙂
Hei. Vekta mi har tatt kvelden:( men hvor mye er 50-60 gram havremel i dl ?:)
Takk på forhånd 🙂
@Aurora: Hei! Rundt 1 dl 🙂
@Kristine: tuuusen takk :). Da blir det lunsjen i morgen
😛 Hvor lenge holder disse seg? Kan de fryses? Og om jeg ikke skal ha fiber fin og easy bake, hvor mye havre mel må man ha?
@Helene: De holder seg et par dager, de kan fryses. Da tilsetter du samme mengde havremel 🙂
Hei!
Disse måtte jeg prøve idag, er så lei knekkebrød…
Min datter på 9 elsket de og tok kanel på. 🙂
Jeg hadde og for lite havremel i da jeg droppet de to andre, men tok ca 30 g mer. Allikevel ble den ganske flytende. Har skjønt den skal være tykk, er det sånn bolledeig tykk?
@Trine: Så hyggelig at hun likte dem
«Deigen» blir en tykk grøt, ikke bolledeigaktig – det er vanskelig å få til uten gluten.
@Kristine: Fikk det til bedre idag, men måtte ha gangske mye mer havremel i enn det som stod. Gjør de to andre det tykkere fortere? Tror jeg endte opp med nesten det dobbelte. Da ble det tykk grøt. Tok og litt mer bakepulver i da, siden de igår ble kjempe flate.

@Trine: Ja, de trekker nok til seg mer væske enn havremel – det har du rett, det skulle jeg ha skrevet opp
Kan man erstatte bakeprotein med vanlig vanlig vaniljeprotein? Har ikke Easy Bake.
@Maria: Ja, men med et forbehold om at de kan bli litt tørre.
Tilbaketråkk: Smakfull torsk | Mat for muskler
Jeg lagde disse med proteinpulver (istedenfor) og ekstra kokosstrøss. Ble spist ved siden av suppe, og falt kjempegodt i smak!
– Madelen.
@Madelen: Så hyggelig å høre!
Riktig god helg!
Kan disse fryses ned? De var kjempegod!!
Det kan de, men de er nok beste ferske 🙂