Kesamrundstykker

/inneholder sponsorlinker

Det er mange som lurer på hva de kan spise til frokost i stedet for brødskiver, så her kommer en liten ønskereprise.

Fulle av protein og fiber, og snille mot magen.

Kesamrundstykker
Serves 7
Write a review
Print
Ingredients
 1. 4 egg
 2. 100 g mager kesam
 3. 50-60 g havremel
 4. 20 g fiberfin (kan sløyfes, men gir ekstra fiber)
 5. 10 g easy bake (kan sløyfes, men gir ekstra protein)
 6. 1 ts bakepulver
 7. 1/2 ts salt
Instructions
 1. Jeg har brukt havremel, men du kan lett bytte ut dette med for eksempel mandelmel eller sesam-mel.
 2. Vips egg luftig og tilsett kesam. Tilsett tørrvarene litt etter litt, fordel topper på et bakepapir – eller i muffinsformer som du løsner kantene litt på. Inn i ovnen på 175 grader i 18-20 min.
 3. Tips: For ekstra luftige rundstykker, skill ett eller to av eggene, visp eggehvitene helt stive og vend inn i røra til slutt.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
IMG_0007

IMG_0035

Oppskrift (gir 7 stk):
4 egg
100 g mager kesam
50-60 g havremel
20 g fiberfin (kan sløyfes, men gir ekstra fiber)
10 g easy bake (kan sløyfes, men gir ekstra protein)
1 ts bakepulver
1/2 ts salt

Jeg har brukt havremel, men du kan lett bytte ut dette med for eksempel mandelmel eller sesam-mel.

Vips egg luftig og tilsett kesam. Tilsett tørrvarene litt etter litt, fordel topper på et bakepapir – eller i muffinsformer som du løsner kantene litt på. Inn i ovnen på 175 grader i 18-20 min.

IMG_0031

Tips: For ekstra luftige rundstykker, skill ett eller to av eggene, visp eggehvitene helt stive og vend inn i røra til slutt.

IMG_0015

Både søtt og salt pålegg passer godt til disse.

IMG_0019

God lørdag! 🙂

28 kommentarer til “Kesamrundstykker

 1. anne

  Hei!
  Hvorfor så farlig med en skive brød? Dersom det er grovt og du ikke lider av cøliaki, er det ikke det på ingen måte et dårlig valg. Synes det er så trist at hvetemel og brød er blitt «fy-mat» blant fitness- og sunn mat-bloggere. Spør Marit Bjørgen hva hun tanker opp med før hun tar gull? Tror faktisk en tykk skive nybakt grovbrød med brunost og kald melk er det beste jeg vet – hvem er ikke enig i det?
  Klem fra en som ellers synes du er utrolig dyktig, inspirerende og klok

 2. Kristine

  @Pantora: Takk for det! :mrgreen:

  @Julie @ WolfItDown: Takk i like måte! :mrgreen:

  @anne: Jeg tror ikke du finner et eneste sted på min blogg at jeg har skrevet at noen matvarer er farlig eller fy-mat (tvert imot) 🙂 Men, min greie i snart 8 år nå er å lage såkalt muskelmat som inneholder en høyere andel protein enn vanlig. Når man bruker alternative meltyper for å oppnå dette, samt dropper gjær, så ender man som oftest med oppskrifter som også er glutenfrie – og det ser jeg heller ikke noe negativt med. Dette er alternativer som leserne mine ønsker, og som jeg selv spiser. De som ønsker å spise vanlig brød gjør selvfølgelig dette uten at jeg sier noe på det, og de finner helt sikkert oppskrifter på brød på vanlige matblogger. Jeg har aldri brydd meg om hva andre spiser, men jeg bryr meg om at folk blir bevisste de valgene og alternativene man har, og jeg bryr meg om å hjelpe de som ønsker endringer i kostholdet. Det er jo så mye godt å spise 🙂 Klem tilbake

 3. mari

  hvis man dropper fiber fin og eseybake, burde man erstatte det med noe mel da?

  elsker bloggen din :mrgreen:

 4. MalinB

  Til og med samboer likte disse da jeg lagde dem for en evighet siden. mye mulig det blir søndagsfrokosten denne uka. Hilsen ho som spiser alt med måte, både muskelmat og godteri.

 5. Kristine

  @MalinB: Hyggelig å høre! De har blitt laget mange ganger her hjemme og 🙂

  @May: Disse er som poteten – kan brukes til alt :mrgreen: Hyggelig å høre!

 6. Gitte

  Disse ser såååå gode ut! Men her jeg står med alt klart så er det bare en flytende røre. Skal de være sånn? Eller skal jeg spe på med mer havremel? Mulig at eggene jeg brukte var ganske store og da blir det jo mer væske…

  På forhånd takk for svar! 🙂

 7. Kristine

  @Gitte: Det skal bli en tykk røre. Du har kanskje droppet fiberfin og easybake? I så fall må du ha oppi mer av annen tørrvare 🙂

 8. Gitte

  jeg hadde ingen av delene så jeg tok litt mer havremel samt bakepro.
  Det ble som en lapperøre, står i ovnen nå så får vi se 🙂

 9. Aurora

  Hei. Vekta mi har tatt kvelden:( men hvor mye er 50-60 gram havremel i dl ?:)
  Takk på forhånd 🙂

 10. Helene

  😛 Hvor lenge holder disse seg? Kan de fryses? Og om jeg ikke skal ha fiber fin og easy bake, hvor mye havre mel må man ha?

 11. Trine

  Hei!

  Disse måtte jeg prøve idag, er så lei knekkebrød…

  Min datter på 9 elsket de og tok kanel på. 🙂

  Jeg hadde og for lite havremel i da jeg droppet de to andre, men tok ca 30 g mer. Allikevel ble den ganske flytende. Har skjønt den skal være tykk, er det sånn bolledeig tykk?

 12. Kristine

  @Trine: Så hyggelig at hun likte dem :mrgreen: «Deigen» blir en tykk grøt, ikke bolledeigaktig – det er vanskelig å få til uten gluten.

 13. Trine

  @Kristine: Fikk det til bedre idag, men måtte ha gangske mye mer havremel i enn det som stod. Gjør de to andre det tykkere fortere? Tror jeg endte opp med nesten det dobbelte. Da ble det tykk grøt. Tok og litt mer bakepulver i da, siden de igår ble kjempe flate. :mrgreen: :mrgreen:

 14. Tilbaketråkk: Smakfull torsk | Mat for muskler

 15. Madelen

  Jeg lagde disse med proteinpulver (istedenfor) og ekstra kokosstrøss. Ble spist ved siden av suppe, og falt kjempegodt i smak!

  – Madelen.

Det er stengt for kommentarer.