Fargerik restemat

Salat à la litt av hvert
Serves 2
Write a review
Print
Ingredients
 1. 600 g karbonadedeig
 2. 3 ss tacokrydder
 3. 1 hvitløksfedd
 4. 1/2 boks philadelphia ost m/grillet paprikasmak
 5. 1/2 søtpotet
 6. en skvett (mandel)melk
 7. 1 avokado
 8. Salat, reddiker, agurk, tomat, paprika og løk
Instructions
 1. ♦ Stek karbonadedeig med tacokrydder og hvitløk.
 2. ♦ Skrell søtpotet og kok i mindre biter til mør, mos sammen med litt melk
 3. ♦ Lag en salat og servér med litt philadelphiaost og avokado i terninger
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
Det er alltid den ene dagen i uka hvor jeg må hive sammen litt ulike ting som enten er fra dagen før, eller som må spises opp før det blir for sent. Jeg hater å kaste mat, så jeg prøver å unngå det og oppfordrer alltid andre til å gjøre det samme.

Salat à la litt av hvert

IMG_9954

IMG_9958

En salig blanding, det er det som et litt av sjarmen med restemat 🙂

Flere tips for å unngå kasting av mat:

Oversikt
Det viktigste er å få orden på hva du har i kjøleskapet ditt. Noen av matvarene står bakerst i kjøleskapet, hvor de får lov til å stå og dø langsomt. Når jeg handler noe nytt, så setter jeg det som allerede står i kjøleskapet lengst frem.

Planlegg 
Det er ikke nødvendig å lage matplaner for hele uken, men jeg skriver handlelister slik at jeg unngår å kjøpe noe jeg allerede har mye av. Når jeg vet hva jeg har, er det mindre sannsynlig at jeg kjøper noe som jeg ikke har bruk for.

Frys
Har du vært på storhandel eller har matrester, så frys det ned – da holder det seg lenge.

Lag noe godt
Har maten sett sine bedre dager? Grønnsaker som synger på siste vers kan du bruke i supper, moser, puréer, gryter eller gratenger. Det samme gjelder for restemat.
Frukt og bær kan brukes i smoothies, sorbet, syltetøy og kaker/muffins.

IMG_0565-checker

God torsdag, og husk å rydde i kjøleskapet! 🙂