Skumstenger med sjokolade
2015-08-04 21:08:39
Yields 4
Ingredients
- 1 eggehvite (2 om du har små egg)
- 3 gelatinplater
- 25 g sukrinmelis
- 25 g sukkerfri sjokolade
Instructions
- Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann.
- Stivpisk eggehviten til du kan snu bollen på hodet, tilsett sukrinmelis og pisk forsiktig inn.
- Legg de bløte gelatinplatene i en kjele og varm opp til de er helt smeltet, du trenger ikke å presse ut alt vannet av dem.
- Hell den smeltede væsken over i eggehvitemoussen og pisk forsiktig inn. Ha moussen i en sprøytepose eller plastpose med hull i hjørnet og sprøyt ut fire små stenger (eller boller om du vil, enklere å holde i etterpå). Sett kjølig 1-2 timer.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
Det er jo lillelørdag, så her har jeg noe søtt og godt til dere;
Skumstenger med sjokolade
Smelt sjokolade i et vannbad og ha over stengene. Ha gjerne en tynnere sjokoladestrimmel enn meg, min ble tykk og litt vanskelig å bite over.
Med sjokoladetrekket – må jo nesten ha det – så blir det ca 30 kcal per stk.
Dette er for øvrig ganske så likt det jeg lagde for aller første gang i 2007 – nemlig skumkake. Mitt første steg i verden av sunne fristelser, og at mange av dere har fulgt meg og bloggen helt siden er ganske så fantastisk ♥
Så godt ut dette! 😀 Jeg synes den sjokoladen er litt vanskelig å smelte i vannbad. Føler den «aldri» blir flytende. Tips?
Om du får vann eller damp i sjokoladen, smelter den ikke, men blir grøtete. Kanskje det er derfor?
Kommer kanskje ann på type sjokolade, når jeg lager helt fra bunnen av er «problemet» motsatt at man smelter hvit kakaomasse som er helt flytende…
Det så godt ut ihvertfall 🙂
@lovelyliller.com – sunne oppskrifter: Enig, den blir litt tjukk noen ganger – selv i mikroen. Da pleier jeg å ha i litt kokosolje, det hjelper 🙂
@Nina: Temperering / smelting av sjokolade er ikke så enkelt som man kanskje tror nei. Takk for det! 🙂
Aaw, gammel slager 🙂 Denne oppskriften brakte frem noen fine minner fra første gang jeg prøvde meg på kokosboller og det gikk opp for meg hvor enkelt det var :-p
Tenk at du er på ditt åttende år med bloggen!! GØY 🙂
@Camilla: Ikke sant ♥
Veldig gøy!
sitter å planlegger ukens mat for familien, og da må vi jo ha med noen desserter også ;D
men lurer på hvor mye vann du løser gelatinen i? ha en flott uke 😀
@Tone: Jeg pleier bare å ha de direkte over i kjelen (altså ikke klemme ut vannet etter at de har ligget i bløt), det blir vel ca 1-2 ss 🙂
åja! 🙂 takk for svar 🙂