Sukkerfrie skumstenger

Skumstenger med sjokolade
Yields 4
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 eggehvite (2 om du har små egg)
  2. 3 gelatinplater
  3. 25 g sukrinmelis
  4. 25 g sukkerfri sjokolade
Instructions
  1. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann.
  2. Stivpisk eggehviten til du kan snu bollen på hodet, tilsett sukrinmelis og pisk forsiktig inn.
  3. Legg de bløte gelatinplatene i en kjele og varm opp til de er helt smeltet, du trenger ikke å presse ut alt vannet av dem.
  4. Hell den smeltede væsken over i eggehvitemoussen og pisk forsiktig inn. Ha moussen i en sprøytepose eller plastpose med hull i hjørnet og sprøyt ut fire små stenger (eller boller om du vil, enklere å holde i etterpå). Sett kjølig 1-2 timer.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
Hei dere!

Det er jo lillelørdag, så her har jeg noe søtt og godt til dere;

Skumstenger med sjokolade

IMG_0114

IMG_0121

IMG_0120

Smelt sjokolade i et vannbad og ha over stengene. Ha gjerne en tynnere sjokoladestrimmel enn meg, min ble tykk og litt vanskelig å bite over.

IMG_0124

Med sjokoladetrekket – må jo nesten ha det – så blir det ca 30 kcal per stk.

Dette er for øvrig ganske så likt det jeg lagde for aller første gang i 2007 – nemlig skumkake. Mitt første steg i verden av sunne fristelser, og at mange av dere har fulgt meg og bloggen helt siden er ganske så fantastisk ♥

10 kommentarer til “Sukkerfrie skumstenger

  1. Ella

    Om du får vann eller damp i sjokoladen, smelter den ikke, men blir grøtete. Kanskje det er derfor?

  2. Nina

    Kommer kanskje ann på type sjokolade, når jeg lager helt fra bunnen av er «problemet» motsatt at man smelter hvit kakaomasse som er helt flytende…

    Det så godt ut ihvertfall 🙂

  3. Kristine

    @Nina: Temperering / smelting av sjokolade er ikke så enkelt som man kanskje tror nei. Takk for det! 🙂

  4. Camilla

    Aaw, gammel slager 🙂 Denne oppskriften brakte frem noen fine minner fra første gang jeg prøvde meg på kokosboller og det gikk opp for meg hvor enkelt det var :-p
    Tenk at du er på ditt åttende år med bloggen!! GØY 🙂

  5. Tone

    sitter å planlegger ukens mat for familien, og da må vi jo ha med noen desserter også ;D
    men lurer på hvor mye vann du løser gelatinen i? ha en flott uke 😀

  6. Kristine

    @Tone: Jeg pleier bare å ha de direkte over i kjelen (altså ikke klemme ut vannet etter at de har ligget i bløt), det blir vel ca 1-2 ss 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *