Sukkerfri ostekake med sprø topping

Denne ostekaken er superenkel å lage, jeg pleier å lage den minst én gang i uka – har en forkjærlighet for philadelphiaost. Eller, egentlig all slags oster.

Sunn ostekake med müsli

IMG_0505

 

Sunn ostekake med müsli
Serves 2
Write a review
Print
Ingredients
  1. 200 g philadelphiaost
  2. 100 g kesam/kvarg/yoghurt
  3. 4 dråper stevia vanilje (eller vaniljeessens)
  4. 4 ss sukrinmelis
  5. 4 gelatinplater
  6. 1 dl vann
Slik gjør du
  1. Legg 4 gelatinplater til bløt i kaldt vann. Pisk sammen philadelphiaost, kesam og søtning.
  2. Ta gelatinplatene over i en kjele, smelt de helt i litt vann, skru av platen og avkjøl/vent litt og hell over i osteblandingen mens du pisker. Hell ostekremen i glass og sett kjølig.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
IMG_0512

Oppskrift müsli:
30g havregryn
30 g nøtter (1/3 mandler, 1/3 valnøtter, 1/3 hasselnøtter)
15 g sukrin gold
½ ts kanel
½ t kardemomme
en klype salt
2 ss rosiner

Slik gjør du: Hakk nøttene og ha i en panne sammen med de andre ingrediensene, tørrstek til sukrin gold har smeltet og alt har fått en gyllen farge. Avkjøl og strø over før servering.

IMG_0509

Lag litt ekstra müsli og oppbevar i en lufttett beholder, så har du til frokost også.

Håper det smaker!

1 kommentar til “Sukkerfri ostekake med sprø topping

  1. Andrea

    Denne var kjempegod! Synes den blei ekstra frisk og velsmakande med ein dæsj sitron oppi 🙂 Müslien var skikkelig digg, har laga den fleire gonger no! Takk for at du deler 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *