Vaniljeyoghurt med müsli

Hei og hopp!

Ny uke, ny kjøttfri mandag!

Jeg starter med en sunn og proteinrik frokost – som også kan nytes som et mellommåltid.

Vaniljeyoghurt med hjemmelaget müsli

IMG_0466

Jeg velger alltid nøytral gresk yoghurt og kesam, de er billigere, uten sukker, og man kan smaksette dem som man vil selv.

Vaniljeyoghurt med müsli
Serves 1
Write a review
Print
Ingredients
  1. 30g havregryn
  2. 30 g nøtter (1/3 mandler, 1/3 valnøtter, 1/3 hasselnøtter)
  3. 15 g sukrin gold
  4. ½ ts kanel
  5. ½ t kardemomme
  6. en klype salt
  7. 2 ss rosiner
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
Oppskrift vaniljeyoghurt:
1/2 boks gresk yoghurt
1 ss sukrinmelis
2 dråper stevia vanilje (eller vaniljeessens)

IMG_0463

Oppskrift müsli:
30g havregryn
30 g nøtter (1/3 mandler, 1/3 valnøtter, 1/3 hasselnøtter)
15 g sukrin gold
½ ts kanel
½ t kardemomme
en klype salt
2 ss rosiner

Hakk nøttene og ha i en panne sammen med de andre ingrediensene, tørrstek til sukrin gold har smeltet og alt har fått en gyllen farge.

IMG_0472

Lag gjerne mer i slengen og oppbevare müslien i en lufttett beholder. Du kan strø den over for eksempel smoothie og ostekake også.

IMG_0440

God morgen!

11 kommentarer til “Vaniljeyoghurt med müsli

  1. Fanny

    Hei 🙂
    Ser du ofte bruker dadler som puré etc til minsten din og lurte på når du begynte (hvor gammel) å gi han det? Tenker litt på muggsopp som er / kan være i tørket frukt / bær, spurte helsesøster litt om dette og hun sa hun ikke ville anbefale å gi de minste tørket frukt noe særlig, de fleste vet jo om rosiner men det gjelder jo annen tørket frukt / bær også.. Men fikk aldri vite noe om alder, har prøvd å google ang aprikoser og dadler men finner bare at det er sunt og næringsrikt og bare noen vage artikler om muggsporer ^^,

  2. Thea

    Mmm. Dette så godt ut! 🙂 I dag lagde jeg tacopai etter din oppskrift og den smakte kjempe godt! Jeg forstekte bunnen i ca 6 min, men likevel så ble den ganske «bløt»/ uferdig… Kanskje jeg skulle latt fyllet kjøle seg litt mer ned? Smakte uansett kjempe godt til tross for at det ikke ble ordentlige stykker, og et mer «flykræsj» utseende, haha

  3. Kristine

    @Fanny: Hei! Jeg introduserte det sammen med grøt og lignende, altså da han var 4 måneder. Dadlene og sviskene (som jeg brukte mest) kokte jeg i vann lenge før jeg moste og lagde puré, så det var ingen fare der. Tørket frukt uten koking/mosing blir nok litt annerledes, men det gir man jo ikke til så små. Jeg tror puréer går helt fint 🙂

    @Thea: Kanskje den hadde trengt litt lenger tid i ovnen før fyllet kom på, eller kanskje du ikke klemte den ut tynt nok? Godt at det smakte da :mrgreen:

  4. Tilbaketråkk: Min favoritt-søtning | Sunnere Livsstil

  5. Tilbaketråkk: vaniljekesam med sukkerfri eplemos og sukkerfri granola

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *