Harrytur og proteinrik salat

I dag tidlig dro jeg og gutta mine på harrytur og handlet masse godt.

Endelig kan lille M sitte i bilen litt lenger enn fem minutter før det er gråt og full baluba – løsningen er sanger som; Dyrene i Afrika, her kommer Julius, og ikke minst Fantorangen på full guffe. Vi drar dessuten når han begynner å bli trøtt, fyller han opp med en god flaske melk, og han sover store deler av turen.

Dette ble med oss hjem i dag;
IMG_0825-checker

Jeg vet ikke om det fortsatt er interessant at jeg lister opp alt, men noe av det vi kjøpte var:

Kvarg, keso, proteinbrød, fun-light, sukkerfritt syltetøy, babymat, babygrøt, pålegg, bacon, ost, eggehvitedunk, quorn og kjøtt.

Over til dagens deilige kyllingsalat – passer både som lunsj og middag;

Kyllingsalat med avokado og sukkererter

IMG_0791

Harrytur og proteinrik salat
Serves 2
Write a review
Print
Ingredients
 1. 4 kyllingfileter
 2. 1 stor avokado
 3. 1/2 pose sukkererter
 4. 2 reddiker
 5. 1/3 salathode
 6. 6 cherrytomater
 7. 1 paprika
 8. 1/3 løk
 9. 1/3 agurk
Instructions
 1. ♥ Legg kyllingfileter i en ildfast form og bak i ovnen på 160 grader i 20 min.
 2. ♥ Skyll grønnsakene og skjær dem i passende biter til en stor salat.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/

IMG_0787

Hva er vel en salat uten dressing?

Hjemmelaget dressing:
1/3 boks gresk yoghurt
1,5 ss ketchup u/sukker
1 ts tørket dill
salt og pepper

IMG_0792-side

Der ja!

Håper det smaker! Og til de som har en liten mini – gi dem en sukkerert å knaske på, det er stor lykke her i huset.

13 kommentarer til “Harrytur og proteinrik salat

 1. M

  Hei Kristine. 🙂 Stemmer det at du postet et bilde av iherb varer på instagram her om dagen? Mener det var du, men finner det ikke nå.. Hadde vært veldig fint om du kunne legge ut bildet igjen i tilfelle, samt linker til det du kjøper. 🙂

 2. Anette

  Så spennende!! Vi bor ganske nært grensen, så vi harryhandler både titt og ofte, så nå har jeg omtrent ti tusen spørsmål til deg 😀 Klarte å kutte ned til tre da: Hva er quorn og hva bruker du det til (google sa kjøtterstattning?)? Når bruker du eggehvitedunken? Hvorfor Kvarg?

 3. Kristine

  @M: Hei! Ja, jeg publiserte det på fb-siden min 🙂
  Her har du mange av favorittene mine samlet: http://www.kriweb.no/2013/11/12/i/

  @Anette: Så heldige dere er da! 🙂 Det er bare å spørre!
  1. Quorn er et vegetarisk sopp-produkt med høyt proteininnhold. Jeg har minst én kjøttfri dag i uka og synes quorn-produktene – spesielt quornbollene – er kjempegode.
  2. Eggehvitedunken er genial fordi jeg ofte bruker stivpiskede eggehviter for å få sunn bakst luftig – da slipper jeg å ha mange eggeplommer til overs. Jeg bruker også ekstra eggehvite (som jeg ikke stivpisker) i omeletter, pannekakerører m.m.
  3. Kvarg er et supert meieriprodukt med høyt proteininnhold. Jeg er veldig glad i og spiser mengder av skyr og kesam, så da er kvarg en selvfølge å kjøpe billig – jeg synes dessuten den tjukke gode konsistensen er mye bedre 🙂

 4. kristin

  Hei! Jeg lurer på hvilken butikk det er du kjøper eggehvitene på dunk på? Har aldri funnet det når jeg har vært i Sverige 😀

 5. TonjeMaa

  Åh, nå fikk jeg keso-abstinenser. lengesiden jeg har fått vært i sverige, og keso er det beste jeg vet! Så jeg keso yoghurt?!?! Fortell! 🙂
  ps: supert at du skriver hva du kjøper over grensen, på iherb etc. Gir inspirasjon og tips! 🙂

 6. Lena Ludvigsen

  Naam, ser det er litt for lenge siden jeg har besøkt naboladet – så mye nytt og godt 😀
  Forresten anbefaler jeg en slik speilgreie som man fester på stolsetet bak i bilen (foran barnesetet) med lyd og fjes som lyser i – vi har en slik til de små her, og de holdes fullt opptatt når de er våkne i bilen!:D

 7. Kristine

  @Julie @ WolfItDown: Det var en fin tur! Blir nok mange flere fremover :mrgreen:

  @TonjeMaa: Jeg er faktisk ikke så veldig glad i keso – den norske er såå mye bedre – men jeg tenkte jeg skulle prøve denne, men den var bare sådär. Klumpene er fortsatt harde og salte, de har bare blandet bringebæryoghurt inn i den.
  Så bra, da gjør jeg mer av det! 🙂

  @Lena Ludvigsen: Masse godt! Elsker å handle :mrgreen:
  Takk for tips, men vi har prøvd det – opptil flere forskjellige leker faktisk 😳

 8. Kristine

  @Katinka: Ja, jeg fryser noe av det 🙂 Det går helt fint, men når de tiner igjen, så blir det litt annen/grynete konsistens – jeg synes ikke det gjør noe, har alltid et-eller-annet oppi uansett 🙂

 9. Idadida

  Aj aj! Den nye Celsiusen er så god! NOCCA-drikkene er også gode.. 🙂 Sverige har så mye bra.

Det er stengt for kommentarer.