Rabarbra i hagen!

Kortreist rabarbra, blir det bedre?

Jeg og mini var ute og plukket litt fra hagen her om dagen, men jeg har ikke rukket å lage noe ennå. Her har dere fjorårets delikatesse;

Rabarbrakompott

IMG_2034

 

Rabarbra i hagen!
Serves 1
Write a review
Print
Ingredients
 1. 4 stilker rabarbra
 2. 2 ss sukrin gold
 3. 1 ts kanel
 4. 4 dråper stevia vanilje
Instructions
 1. Rens og skjær rabarbra i mindre biter, ha i en kjele sammen med sukrin gold, kanel og vaniljestevia. La det putre forsiktig under lokk i 5-10 min.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/

IMG_2042

Og det er det hele! Jeg valgte å holde det ganske enkelt, men du kan tilsette jordbær eller andre bær om du ønsker.

IMG_2043

Servert med en klatt gresk yoghurt – nydelig!

Du kan også lage hjemmelaget vaniljesaus, se oppskrift under:

IMG_9990

Oppskrift:
4 dl melk
2 egg
2 ts potetmel
1-2 ss sukrin gold
1 vaniljestang

Visp sammen melk, egg, potetmel og sukrin gold i en kjele. Varm opp under stadig omrøring, men obs: ikke la sausen koke. Sett kjelen til avkjøling når vaniljesausen er passe tykk. Del en vaniljestang på langs og skrap ut frøene, rør godt inn i vaniljesausen.

Etter et par timer i kjøleskap blir den veldig tykk, da liker jeg den best, men om du ønsker kan du eventuelt vispe inn litt melk.

Ellers nyter vi Paris, og lille M har vist seg fra sin beste (tålmodige) side – en utrolig fin første ferie hittil.

Håper dere har det bra!

12 kommentarer til “Rabarbra i hagen!

 1. Tina

  Jeg elsker rabarbra! Husker før når jeg var liten, fikk jeg alltid rabarbra med sukker i en kopp som jeg dypte den oppi. Jeg har blitt opptatt av sunn og næringsrik mat nå, så jeg brukte sukrin melis og dypte rabarbra oppi, dette va sinsykt godt! Har du prøvd det?

  Jeg har et spørsmål, vett du hva jeg kan bruke isteden for stevia? Jeg har ikkje stevia, men dette så veldig veldig godt ut. Hehe 🙂

  Ønsker deg ei fin uke videre. Du er en stor inspirasjon!

 2. Silje

  Hei Kristine. Jeg lurer på en ting, vet du hvor mange kalorier det er i en porsjon ( et glass) ostkake mix? Jeg leter og leter men finner ikke svaret. Tenkte dette er noe du vet.

 3. Kristine

  @Tina: Hehe, det gjorde jeg og! Jeg har spist med sukrin i ettertid 🙂
  Du kan bruke vaniljeessens, eller droppe det.

 4. Susanne

  Hei!
  Dette så godt og enkelt ut!
  Jeg lurer på hvor store rabarbraene er? Hvor mye 4 stilker utgjør. Mine fra hagen er betraktelig mye mindre enn de kraftige som selges i butikken.

 5. Rebecca

  Hei jeg er en 11 år gammel jente som ikke er komfortabel med kroppen, jeg veier for øyeblikket 71,3kg men jeg er på vei ned jeg har planer om å veie 65,? I framtida trenger litt inspirasjon har du noen ord?

  PS: har boka di (sunn og sterk med protein mat for muskler) den er til god hjelp TAKK!!!

 6. Kristine

  @Rebecca: Hei! Når man er 11 år er man for ung til å tenke sånn, da skal kroppen vokse og utvikle seg – ikke være på diett. Fortell dette til en av foreldrene dine, så hjelper de deg – dette er noe de bør vite om ♥

 7. Julie @ WolfItDown

  Paris? Så deilig 😀

  Jeg har en venn på besøk fra Statene denne uken, og været har vært innmari bra! 😀 I dag blir det fest her, gode venner med godt humør og noko godt attåt 🙂

  Rabarbra kompott er min favoritt måte og spise rabarbra på, det er jo så syrlig og godt 😀 Særlig med litt is ^ ^ Kos dere videre på tur, og ha det så godt som dere kan 🙂 xx

 8. Marte

  Tenkte å lage enten denne kompotten, rabarbragrøt eller suppe i morgen, meeen har ikke vaniljestevia… Hva gjør jeg da!?, har sukrin, sukrinmelis, og fibersirup… Kan noe av det brukes istedet tror du? Og hva er lettast å lage av kompott, suppe og grøt for en som er virkelig amatør (og utålmodig) på kjøkkenet?! =)

  Og takk for at du blogger! Finner alltid nye godt og inspirerande her når eg sliter med matlyst og kreativitet.

 9. Kristine

  Marte: Det går nok helt fint, smak til med sukrinmelis og fibersirup 🙂 Alle de tingene du nevner er superenkle å lage, jeg holder en knapp på denne kompotten. Hyggelig å høre!

Det er stengt for kommentarer.