Fiskeboller på 1-2-3 !

Nå er det lenge siden vi har hatt noe fisk her, så da kjører vi på med fiskeboller!

Fiskeboller i hvit saus

Fiskeboller på 1-2-3 !
Yields 4
Write a review
Print
Ingredients
 1. 500 g torsk
 2. 2 ts salt
 3. 1 ss maisenna
 4. 3 ss melk
Instructions
 1. Jeg brukte fersk torsk og anbefaler fersk fisk – frossen fisk avgir altfor mye væske.
 2. Kjør fisk og salt i en blender til en seig deig først, tilsett deretter maisenna og noen skjeer med melk til du får en passe seig røre som du kan forme til boller med en skje (eller med hendene – ha gjerne litt vann på).
 3. Varm opp en kjele med vann og legg fiskebollene forsiktig i. NB! Vannet skal ikke fosskoke.
 4. La de trekke på middels varme i 15-20 min, snu gjerne bollene halvveis i tiden.
 5. Servert med kokte poteter, revet gulrot med presset sitronsaft, og hvit saus bestående av melk, maisenna og litt muskat og salt. Helt nydelig var det, og jeg ble satt mange år tilbake mens jeg spiste det.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
IMG_0160

 

IMG_0155

Karri over – et must!

Ellers testet jeg den nye questbaren i dag, og den var sånn midt på treet.

IMG_0032-side

Litt skuffende, jeg synes den bare smakte sjokolade – litt bitter sådan. Ingen ny favoritt med andre ord. Men, smaken er som baken – kanskje du liker den 🙂

Ha en fortsatt fin tirsdag!

8 kommentarer til “Fiskeboller på 1-2-3 !

 1. MalinB

  Fiskeboller. Det var det eneste jeg spiste i da jeg tok mandlene som liten, mamma måtte lage det hver dag i to uker. reslutat: alle andre enn meg gikk lei. Jeg har som regel kjøpt hermetiske, men kanskje jeg må prøve å lage mine egnte nå? Må bare komme oss på hytta å få fiska litt torsk først:) Går sikkert an å bruke annen hvit fisk også?

  PS: hva tenker du om proteinpulver og søtning til gravide? Er det ok i moderate mengder?

 2. Kristine

  @MalinB: Da var du litt sunnere enn meg, jeg spiste nemlig kun iskrem 😆
  Åh, bruke egenfisket er jo helt supert! All slags fisk kan brukes ja 🙂

  Jeg mener det er helt ok i moderate/små mengder.

 3. Kristine

  @Karin: Jeg har ingen nøyaktige mål dessverre.. men ca 4 dl melk og 1,5 – 2 ss maisenna + salt, muskat og pepper etter smak.

Det er stengt for kommentarer.