Sommerkroppen 2015

Alle snakker om den, noen fokuserer på den, andre kunne ikke ha brydd seg mindre.

I løpet av mine ungdomsår har jeg ofte takket nei til å bli med på stranda fordi jeg har følt at kroppen ikke er bra nok. Når jeg ser tilbake på det nå så ser jeg hvor trist det er, hvor mye jeg gikk glipp av. Når man slutter å gjøre ting på grunn av usikkerheter i forhold til utseende, så er det på tide å jobbe med tankegangen. Det er nemlig der det starter, og kun der man kan endre på noe. Og ja, det hender jeg må jobbe med det den dag i dag – de aller fleste av oss kjenner på kroppspresset, uansett hvordan man ser ut.

Joda, jeg skjønner at man ønsker å se best mulig ut når sola skinner og mer kropp skal vises, men man kommer langt med små endringer i kostholdet, litt brunfarge og en positiv utstråling. Ofte er resultatet av ekstreme tiltak før og i løpet av sommeren grunnen til at man må gjøre det i første omgang, man klarer ikke å holde det strenge regimet året rundt. Er ikke det en tankevekker?

Hjelper det hvis jeg sier at andre bryr seg like lite om sommerkroppen din som du bryr deg om deres?

Hjelper det hvis jeg sier at et smil er det vakreste man kan «ha på»?

I fjor var sommerkroppen min gravid.

bilde-1-side

I år har jeg en mammakropp – hva nå enn det betyr.

IMG_0551-side

Kroppen har gitt meg det fineste jeg har, og den er fantastisk uansett vinter eller sommer.
Bikinien skal på uavhengig av tyngdekraft og cellulitter – sommerkroppen, mammakroppen, helårskroppen, kall det hva du vil. Kroppen har endret seg, og det vil den fortsette å gjøre resten av livet. Jeg sier som svenskene – gilla läget.

Sommerkroppen min skal nyte solstråler og føn sommervind mens jeg svinser rundt i sommerkjoler. Plukke markjordbær, sykle i skogen, og sitte på verandaen og spise is med gutta mine.

Å holde seg i form er viktig, å leve er enda bedre.

16 kommentarer til “Sommerkroppen 2015

 1. Maria

  Så bra skrevet! 😀

  les gjerne hva jeg har skrevet herhttp://bymariamarisol.blogg.no/1428675253_sommerkroppen.html 🙂

 2. Nicole Michaud

  Hei! Så bra skrevet! Jeg har for andre gang gravid kropp i sommer og gleder meg☺️

 3. Veronika Espeland

  Bra skrevet! At du skriver «Å holde seg i form er viktig, å leve er enda bedre» er så sant! Dette har jeg glemt i lengre tider! Det skal jeg ta med meg videre! 🙂

  Du inspirerer til mye posetivt, stå på! 🙂

 4. Kristina =]

  Er så bra skrevet, og du har så rett! Men det er ikke alltid like enkelt å huske på :/ Aldri følt meg særlig komfortabel i bikini, samme hvor «tynn/petit» jeg har vært, da har jeg følt meg for tynn igjen. «Prøver» alltid å gjemme kroppen min når jeg har bikini, føler ,meg ukomfortabel og luter ryggen så ingen ska «se meg». Men dette gjør det jo egentlig bare verre og får eventuelt mer folk til å kikke iom jeg får dårlig holdning 😛 Skal prøve så godt det lar seg gjøre i år å tenke at jeg er bra nok! Og heller fokusere på å nyte sommeren 😀
  Du er flott, og har en super blogg! Ha en fortsatt fin kveld
  Klem 🙂

 5. Randi

  Å du er så bra!
  Og takk,dette trengte jeg idag. Har en syk kropp som i et par uker nå har vært bedre og jeg har fått gått turer,syklet,trent styrketrening og vært på svømming. Og så plutselig var det stopp. Og den gode formen (og spreke kroppen) må bare vente igjen mens jeg hviler og tar det med ro. Utålmodig som jeg er føles en trent og sterk kropp milevis unna akkurat nå.
  Men det er viktig å huske på å nyte varmen og sommeren uansett så i år skal min prioritet nr 1 være frisk og uthvilt kropp som orker å leke med barna,gå turer på stranda og kose seg i sola til tross for en for tung og for «myk» kropp.
  Så takk for at du minner oss på at sommerkropp egentlig bare vil si den kroppen vi har om sommeren Og den,og forhåpentligvis masse sol og varme,skal nytes!

 6. Monika

  Fantastisk som vanlig Kristine!! supert skrevet, og flott fokus <3 det er en fornøyelse å følge deg 😀

 7. Lb

  Jada jada…..
  Tenk….det finnes kvinner (og menn) her i verden med mye større «problemer» enn det som presenteres her …..God sommer….tror jeg (siden kroppen min er tjukk, full av bulker og jeg vet at vekt handler om MYE mer enn hva jeg spiser og når jeg spiser) . En ting er EGEN tankegang en annen ting er ANDRES tankegang…
  namaste

 8. Kristin

  Det er så mykje som smakar ekstra godt om sommaren; grillmat, rosevin, is ..ja mange godsaker som ein rett og slett ikkje kan droppe. Sommaren skal jo være ein nytelse. Då har vi ferie og det er meininga at vi skal slappe av. Kvifor skal vi då måtte svelte oss for å passe inn i den tynnaste gruppa på ei strand. Kven bryr seg?
  Trening skal være for eiga helse og velvære, men mat og trivsel er også ein viktig del av trivselen. 🙂
  Stor klem til deg Kristine

 9. Kristine

  @Kristin: Det er nettopp det – hvem bryr seg? Jeg bryr meg i hvert fall ikke om hvordan andre ser ut 🙂 Stor klem til deg

Det er stengt for kommentarer.