Sukkerfri vaniljesaus

/annonse

Hei!

Denne vaniljesausen er helt uten sukker og gluten, og såpass fin næringsmessig sett at den kan spises når som helst.

Over bær til frokost? Tja, hvorfor ikke.

IMG_9998-side

Vaniljesaus

IMG_9990

Sukkerfri vaniljesaus
Porsjoner : 2
Skrive en omtale
Skriv ut
Ingredienser
  1. 4 dl melk
  2. 2 egg
  3. 2 ts potetmel
  4. 1-2 ss sukrin gold
  5. 1 vaniljestang
Fremgangsmåte
  1. Visp sammen melk, egg, potetmel og sukrin gold i en kjele. Varm opp under stadig omrøring, men obs: ikke la sausen koke. Sett kjelen til avkjøling når vaniljesausen er passe tykk. Del en vaniljestang på langs og skrap ut frøene, rør godt inn i vaniljesausen.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
IMG_9993

IMG_9997

Vaniljesausen er rask å lage, og smaken blir hjemmelaget og god.

Etter et par timer i kjøleskap blir den veldig tykk, da liker jeg den best, men om du ønsker kan du eventuelt vispe inn litt melk.

IMG_9981

Håper det smaker! 😀

13 tanker om “Sukkerfri vaniljesaus

  1. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Susanne: Det kan blir litt kornete med sukrin, sukrin gold smelter lett og gir en litt karamellaktig sødme 🙂

    @Emilie: Det går helt fint! 🙂

  2. avatarHege

    Dette så jo så godt ut at jeg måtte prøve, men etter flere timer i kjøleskapet ble min saus ikke tykk. Brukte skummet melk så dette er nok grunnen tror du ikke? Hva slags melk brukte du?

  3. Tilbaketråkk: Lett og frisk hverdagsdessert | Sunnere Livsstil

  4. Tilbaketråkk: Sukkerfri gelé | Sunnere Livsstil

  5. avatarKristine Innleggsforfatter

    Hei! Vi hadde den stående bare 2-3 dager før den ble spist opp 🙂 Tipper den holder seg en ukes tid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *