Sunnere festkake

/annonse Hoff

Hei!

Nå nærmer 17.mai og andre festligheter seg, så med det i tankene har jeg laget en sunnere festkake til dere – nærmere bestemt bløtkake;

Bløtkake med friske bærIMG_9995

IMG_0023

IMG_0043

Denne er uten gluten og sukker som vanlig, laget med potetmel, havre og søtning.

IMG_9993

Potetmel er et supert glutenfritt alternativ å bruke i kaker, det gir sukkerbrødet litt mer hold.

IMG_0026

Sunnere festkake
Stk : 1
Skrive en omtale
Skriv ut
Ingredienser
  1. Sukkerbrød:
  2. 4 egg
  3. 5 dråper stevia
  4. 70 g sukrin gold
  5. 90 g potetmel
  6. 40 g havremel
  7. ½ ts bakepulver
  8. Krem:
  9. 3 dl fløte
  10. 2 ss sukrinmelis
  11. Pynt/Tilbehør:
  12. 3-4 ss jordbærsyltetøy u/sukker
  13. 30 g valnøtter
  14. 2-3 ss melk til dynking
  15. Jordbær og blåbær (eller andre friske bær)
Fremgangsmåte
  1. Skill to egg og ha eggehviter i én bolle og eggeplommer i en annen. Stivpisk eggehvitene og sett til side. Pisk deretter eggeplommene sammen med de to resterende eggene, stevia og sukrin gold. Sikt inn potetmel og havremel og pisk godt, ha i bakepulver til slutt. Vend inn de stivpiskede eggehvitene, pass på at du beholder mest mulig luft så bruk gjerne en slikkepott til dette.
  2. Ha bakepapir i en rund kakeform (22 cm) og hell røren i. Bak i ovnen på 160 grader, nederste rille i ca 30-35 min - sjekk den mot slutten.
  3. Når sukkerbrødet er avkjølt kan du dele den i to på langs og dynke med litt melk. Smør jordbærsyltetøy over den ene halvdelen. Pisk fløte med sukrinmelis til krem og smør halvparten oppå syltetøyet. Legg på hakkede valnøtter før du legger den andre halvdelen oppå. Smør toppen og sidene med resten av kremen, pynt med jordbær og blåbær.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
IMG_0018

IMG_0006

IMG_0050

Ønsker du denne kaken melkefri kan du lage krem av kokosmelk istedet for fløte. Sett et par bokser med kokosmelk i kjøleskapet og visp den harde delen som legger seg øverst til en krem.
Du kan bruke kokosvannet til å dynke sukkerbrødet med.

IMG_0045

Kaken blir saftig og god, og jeg er ganske sikker på at ingen merker at den er sunnere 😉

IMG_0028

Hipp hipp – hurra! Håper det smaker!

18 kommentarer til “Sunnere festkake

  1. avatarKristin

    Denne skal eg prøve! 😀
    Men veit du om det er samme mengde sukrin gold dersom eg bruker cocosa sukker? 🙂

  2. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Madde: Nei, hvorfor skulle den det? 🙂 Det er veldig vanlig å bruke potetmel i sukkerbunn, noen bruker faktisk bare det også.

  3. avatarJulie @ WolfItDown

    For en fantastisk kake! Elsker pynten også 🙂 Har laget myke vafler før med delvis potetemel og det funket som en drøm 😀
    Håper du har hatt en nydelig søndag og at været var litt bedre enn det var her i Glasgow 🙂 Var så heldig og fikk sett jentene fra Katzenjammer her i går! Et lite stykke Norge 🙂 xx

  4. avatarKristina

    Så fin kake! Vet du om den hoder seg i kjøleskap et halvt døgn? Tenkte å lage den kvelden 16. mai… 🙂

  5. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Julie @ WolfItDown: Takk! Første gang jeg har laget og pyntet en bløtkake 😀
    Ah, så hyggelig! Her er det grått og regn dessverre, men det er meldt bedre utover uka. Ha en super dag!

    @Kristina: Ja, det går helt fint 😀

  6. avatarPositivt For Deg

    Ååhh, nam nam i fleng Kristine, gu så deilig den ser ut <3 ! Rødt hvitt og blått er virkelig perfekte farger sammen, hihi ! Du fikk meg på en idé- tror jeg ! Så kanskje jeg skal teste det ut med den kaken fra Funksjonell mat siden jeg ikke spiser havre eller potetmel ! (Mulig jeg gjør et unntak, hihi).
    Takk igjen for inspirasjon skjønne deg <3

  7. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Positivt For Deg: Så fint at jeg kunne inspirere deg allikevel da! Håper resultatet blir bra 😀 Om du kan spise et par skjeer potetmel så anbefales det slik at du får mer hold og sprøhet i sukkerbrødet.
    Håper du får en fin dag ♥

  8. avatarCecilie

    Den så kjempegod ut! Supert tips 🙂

    Hvis jeg skal bake denne kaken, men skal bruke en 26 cm form isteden, hvordan ville du økt ingrediensmengden? 🙂

  9. avatarMaiken

    Hei! Denne ser god ut, og så fint pyntet! gleder meg til å prøve meg på denne til 17. mai 😀

    Vet du om man kan lage sukkerbrødet noen dager i forveien? Og om jeg da evt kan fryse de ned, for så å ta det opp og dynke det når det er tint opp?

    Ellers takk for all inspirasjon og spennende oppskrifter! 🙂

  10. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Cecilie: 😀
    Litt usikker, men jeg ville i hvert fall ha brukt 6 egg og kanskje økt hver av tørrvarene med 25-30 g. Du må nesten prøve/smake deg litt frem.

    @Maiken: Hei! Takk for det! 😀
    Ja, det tror jeg skal gå helt fint. Ellers vil nok kaken holde seg i kjøleskapet opptil 2-3 dager.

  11. avatarRuth

    Hei! Bakte akkurat denne kaken til imorgen, gleder meg til å smake 🙂
    Men jeg hadde en utfordring med «sukker» brødene, de ble så flate så jeg måtte lage 2.. Også måtte jeg skjære vek nesten halve på være, fordi de ble sånn har og kompakt i bunnen? Vet du hva det kan komme av? Hadde en form på 24cm.

  12. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Ruth: Hei! Ja, det er ikke så rart om du brukte en større form enn meg. Med en form på 24 cm så ville jeg ha brukt 5 egg og ca 50-60 g mer tørrvare 🙂
    Håper smaken er god da – ha en riktig fin 17.mai!

  13. avatarRuth

    Takk for svar! Kaken ble en suksses tiltross for at den ble litt lav :p da vet jeg det til neste gang 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *