Slik baker du sunnere

/sponsorlinker

Sunnere baking

De to viktigste tingene man bytter ut for å bake sunnere er sukker og hvetemel.

Jeg har delt opp produktene i 1) tørrvarer og 2) søtning.

3-side

Her har du de sunnere alternativene:

1. TØRRVARER:

– MELTYPER:

36217_X-life_mandelmel_400g__finmalt_og_fettreduse_198292_X-life_Kokosmel_400g_198665_X-life_Sesammel_400g_1

Mandelmel 
– 
fettredusert og med høyt proteininnhold – passer til all bakst, marsipan o.l.

Kokosmel – rikt på kostfiber og protein, naturlig søtt og egnet i bakst

Sesam-mel – rikt på proteiner og mineraler med en nøtteaktig smak, passer godt til brød, pizza

10303_Funksjonell_Mat__Pean_ttmel__fettredusert_25_1

Havremel – passer til all bakst – fra iherb.com, butikken, eller mal selv av havregryn

Peanøttmel
– gir en deilig peanøttsmak i vafler, kaker, konfekt, sauser og dressinger.

– PROTEINPULVER:

Brukes blant annet i de hjemmelagde proteinbarene mine

Nanox Varcil – en storfavoritt med rik sjokoladesmak og søt vaniljesmak

Easy Bake – bakeprotein med et hint av vanilje, passer fint i rundstykker, brød o.l.

.
– FERDIGMIKSER:


Se et par eksempler her

Kakemiks – min store favoritt, jeg deler den ofte opp og får dermed flere sunne kreasjoner

Sjokoladekakemiks – en mørk, rik og sukkerfri sjokoladekake
.

2. SØTNING:

Sukrin gold – gir en deilig karamellsmak og smelter i kontakt med væske

Sukrin – passer godt som strøsukker over grøt o.l.

sukrinmelis

Sukrinmelis – pulverisert sukrin som er godt i glasurer og kremer

Stevia – 1 dråpe er like søtt som 1 ts sukker, passer i glasurer, yoghurt og drikker
Yaconsirupsukrinsjokolade

Yaconsirup – et helsekostprodukt med lav GI, godt i bakst og konfekt

Sukkerfri sjokolade – smaker ekte sjokolade, søtet med sukrin

HVA SKAL JEG VELGE?
Jeg har det meste av dette stående i skapet, for selv om engangsprisen er dyrere enn hvetemel og sukker er de veldig drøye i bruk. Du trenger for eksempel mye mindre av både kokosmel, mandelmel og søtning enn vanlig.

Om jeg skal plukke ut noen favoritter som går igjen mest hjemme hos meg, så må det bli disse:
1. Sukrin gold
2. Havremel
3. Mandelmel
4. Sjokoladeprotein

.
God, sunnere baking!

sjokoladedonuts
Oppskrift her 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *