Chocolate chip & vanilla proteinbar

Hei!

Deler en oppskrift til på hjemmelaget wannabe-questbar med dere! Nå er for øvrig en helt ny smak med sjokolade og mint ute, veldig spent på den.

IMG_0178

Chocolate chip & vanilla proteinbar
Yields 1
Write a review
Print
Ingredients
 1. 50 g vitafiber *
 2. 15 g sjokoladeproteinpulver
 3. 15 g vaniljeproteinpulver
 4. 15 g mandelmel
 5. 1-2 ss vann
 6. 25 g hakket sjokolade
Instructions
 1. Bland sirup, proteinpulver og mandelmel til en fast deig - tilsett litt vann om det blir for tørt. Tilsett hakket sjokolade og form til en stor bar – settes kjølig en halvtimes tid.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
* som erstatning for vitafiber/IMOsirup kan du bruke yaconsirup, og/eller honning. Det blir ikke helt det samme smaks- eller næringsmessig sett, men fortsatt godt.

IMG_0182

IMG_0185

Håper dere nyter finværet!

11 kommentarer til “Chocolate chip & vanilla proteinbar

 1. Astrid

  Jeg bruker å lage «questbar» av sjokoladeprotein og peanutmel med sjokoladebiter<3 Inspirert av snickerskulene i bok nr 2:) nomnom!!

 2. Signe

  Jeg gikk til innkjøp av VitaFiber, og angrer virkelig ikke på det! 🙂 Proteinbarene blir jo helt sinnsykt digg 😀 Tuse takk for tipset 🙂
  Ha en fin søndagskveld 🙂

 3. TonjeMaa

  Har såååå lyst til å prøve å lage disse selv, men får ikke tak i VitaFiber 🙁 hvordan vil du si næringsinnholdet er på disse barene? ganske likt en questbar? 🙂
  Håper helgen din var bra! 🙂

 4. Kristine

  @Signe: De blir ekstra gode ja – penger spart i forhold til å kjøpe ferdigbarer da 😀
  God mandag! ♥

  @TonjeMaa: De blir helt likt som questbarer 😀 Takk det samme!

 5. Sunniva

  Hei! Finner mye inspirasjon på bloggen din; men ser nå at jeg må gå til innkjøp av proteinpulver! Mitt spørsmål er hvilket proteinpulver du vil anbefale til en nybegynner – noe som kanskje ikke er så dyrt eller vanskelig å få tak i, men som smaker godt og kan brukes i baking? Ser du linker til en type i denne oppskriften, men har du noen flere forslag og evt. tips jeg kan bruke på jakten etter det perfekte proteinpulveret?

 6. Lisbeth

  Hei Kristine! Har lest at det er mange typer proteinpulver man ikke kan bruke når man ammer fordi det går utover fettinnholdet i morsmelken. Vet du om noen merker som er «ammetrygge»? Jeg sliter med å få i meg nok energi om dagen, og da hadde det vært så kjekt å kunne tatt en shake eller to i tillegg til maten! 🙂

 7. Linda

  Har lagd 2 store barer nå – en til i kveld og en til i morgen kveld . De står kjølig nå, men jeg måtte prøvesmake litt. Mmm, veldig gode 🙂 Jeg hadde bare yaconsirup så brukte det.

  Når det gjelder trening så ser det ut som at du trener det du har lyst til akkurat den dagen. At du ikke følger et treningsprogram. Stemmer det? Har du pleid å gjøre det over lang tid, og er det noe du vil anbefale så lenge en er flink til å få trent alle muskelgrupper?

 8. Kristine

  @Lisbeth: Jøss, hvordan kan det det? Det har jeg aldri hørt om.. :/ Jeg brukte det jeg alltid har brukt da jeg ammet, mini hadde ikke akkurat noen problemer med å legge på seg 😀
  Dette: http://www.x-life.no/search_result?search_in_description=1&keywords=nanox+varcil
  Jeg brukte det aldri hver dag da, så her handler det nok om «alt med måte» og mengde. Du vil ikke heller hive i deg to kokte egg eller en neve nøtter da?

  @Linda: Så bra at de smakte! 😀
  Ja, jeg trener etter lyst og dagsform og det funker veldig bra. Sitter og jobber med et eget innlegg om det nå 😀

 9. Lisbeth

  @Kristine:

  Ja, jeg kom over denne: http://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/spesialmat_og_kosttilskudd/kosttilskudd/advarer_gravide_og_overvektige_mot_bruk_av_cla.7182

  Men det er som du sier da – alt med måte Har spist både avokado, nøtter, egg og næringsshake fra apoteket mellom måltidene, men føler at jeg da ikke blir ordentlig sulten til de store måltidene. Menmen, vektoppgang kan jo vente til jeg er ferdig med å amme. Lillegutt (6,5 mnd) får det han trenger – dette er mest for min egen del.

Det er stengt for kommentarer.