Den perfekte fredagsmiddagen

Mmmmmoussaka!

Her i Norge pleier vi å lage den med potet, men opprinnelig brukes den fantastiske auberginen.
Liker du ikke aubergine kan både potet, søtpotet, squash eller gulrot brukes.

Moussaka

IMG_9585

Jeg lagde denne til meg selv, og spiste opp rubbel og bit, men doble gjerne oppskriften om du lager til to eller flere.

IMG_9574

Den perfekte fredagsmiddagen
Yields 1
Write a review
Print
Ingredients
  1. 300 g karbonadedeig
  2. 1 aubergine
  3. 1/2 boks philadelphiaost
  4. 1 boks hakkede tomater
  5. 1/3 løk
  6. paprikapulver, spisskummen, chili, kanel, salt og pepper
  7. en neve revet gulost
Instructions
  1. ♦ Stek karbonadedeig sammen med hakkede tomater, grovhakket løk og krydder.
  2. ♦ Skjær en aubergine i skiver og stek i en tørr panne med litt salt over.
  3. ♦ Legg kjøttsaus, aubergineskiver og philadelphiaost lagvis i en liten form.
  4. Bak i ovnen på 200 grader i 12-15 min.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
IMG_9567-side

IMG_9582

IMG_9577

Håper det smaker!

Ellers må jeg vise dere det samme som jeg la ut på insta/@kriweb i går – ikke bare for å skryte, men også fordi bloggen er en slags dagbok der jeg kan se hvor mye fint jeg har opplevd gjennom året;

Først et intervju i bladet Kamille Puls;

IMG_9639

Tipper mini kommer til å synes dette blir passe flaut med årene – jeg får bare nyte «alt mamma gjør er stas»-fasen så lenge den varer.

Og så dukket Shape Up opp i postkassa, og der var mitt første bidrag som matspaltist;

IMG_9637

Veldig stas! Og jeg håper leserne liker oppskriftene – de ble mer enn godkjent her hjemme i hvert fall.

Nå er for øvrig bootcampen fullbooket, gleder meg til å trene med dere!

Håper dere får en super helg!

6 kommentarer til “Den perfekte fredagsmiddagen

  1. astrid

    Dette var matinspo 😀 Tar bare å blar opp bloggen på mobilen når jeg er på butikken, tenker jeg 😀 Så morsomt at bootcampen allerede er fullbooket da! 😀

  2. Julie @ WolfItDown

    Moussaka er så deilig 😀 Også lett og gjøre vegetariansk også 😀

    Hahah koselig med blogg dagbok 🙂 Mange gode og fine minner, og ikke minst fantastiske bilder 😀 <3 God helg snuppa! x

  3. camilla

    Mmm dette så godt ut! 🙂

    Jeg skal lage sjokolademuffins i morgen av ferdigmiksen (halv miks). Så jeg gikk gjennom muffinsoppskriftene dine og ser at du har brukt 1,5-2 dl mandelmelk, hva kan jeg bytte dette ut med når jeg skal bruke halve ferdigmiksen? 🙂

  4. Michelle

    Kristine, jeg lagde den ene oppskriften din fra bladet i går kveld, de med banan, havregryn, rosin og kanel. Hadde ikke rosin for hånd, så ble noen hakkede valnøtter. Men om det ble godt da :mrgreen: Hadde egentlig sykt søtsug, så tenkte de kanskje kunne dempe litt og det gjorde de jaggu meg 😆
    Håper du har det bra med dine og ha en fortsatt knall helg <3

  5. Kristine

    @astrid: Så hyggelig! 😀 Ja, det var veldig gøy – det hadde jeg ikke trodd.

    @lovelyliller.com – sunne oppskrifter: Enig! Tusen takk ♥

    @Julie @ WolfItDown: Ja, absolutt! Elsker all slags gratenger 😀 God helg ♥

    @camilla: Takk for det!
    Det står 3 dl melk og 1 dl olje (eller noe sånt) på ferdigmiksen, skal du bruke halvparten så blir det 1,5 dl melk og 0,5 dl olje (eller smør/kesam e.l.).

    @Michelle: Så bra da! 😀 Enig, de er så gode – banan er så godt når den er oppvarmet, blir en helt annen smak.
    Fortsatt god helg ♥

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *