Havrecookies til frokost

Tja, hvorfor ikke;

Havrecookies

IMG_9079

Havrecookies til frokost
Yields 10
Write a review
Print
Ingredients
  1. 2 egg
  2. 70 g smør (romtemperert)
  3. 50 g havregryn
  4. 50 g havremel
  5. 1 ts kanel
  6. 1 ts bakepulver
  7. 30 g sukrin gold
  8. 5 dråper stevia vanilje
  9. 2 ss yaconsirup (kan sløyfes, men gjør de seige og karamellaktige)
  10. ca 3 ss melk til passe tykk røre
Instructions
  1. Pisk alt sammen og hell røra på et stekebrett med bakepapir, stek i ovnen på 180 grader i 10-12 min. Skjær opp firkanter med en pizzaskjærer eller kniv.
  2. Om de trenger litt lengre steketid så ha de inn i ovnen igjen et par minutter, men de skal være litt myke så de ikke blir tørre – de blir enklere å løfte opp når de kjølner.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/

IMG_9082

Disse blir som sagt myke og gode, ønsker du sprøere kjeks kan du øke smørmengden og droppe ett eller begge eggene.

Ca 90 sunne kcal per stk.

IMG_9077

Vil du pimpe de opp litt kan du ha i litt rosiner, hakkede nøtter eller sukkerfri melkesjokolade.

Kommer innom med en kjøttfri rett litt senere – ha det fint så lenge!

18 kommentarer til “Havrecookies til frokost

  1. Hedda

    Hva kan jeg bruke om jeg ikke har stevia vanilje? Tenkte å bake disse etterpå men har ikke dette eller yaconsirup 🙄 :mrgreen:

    Hedda 🙂

  2. Hedda

    Okei, takk for svar 🙂

    Jeg må bare si at jeg elsker bloggen din, du gir meg så mye gode, sunne mattips og inspirasjon.
    Du er flott 🙂 Takk for at du deler så mange fine oppskrifter!
    Du er nok en veldig god og flink mamma 🙂

    Ha en flott dag 🙂
    Hedda

  3. Aud Kristin Høines

    Hei 🙂
    Jeg har ikke havre mel, hva kan jeg bruke istedenfor da : 🙂 ?
    Skal så bake disse idag 😉 🙂

  4. Camilla

    Hei 🙂
    Bruker du en vanlig langpanne når du steker disse, eller en mindre form? Jeg prøvde med en langpanne og synes røra fløt utover så det ble et veldig tynt lag, så de brekker når jeg løfter de opp. Sikkert ikke så vanskelig å fikse på. Stor fan av bloggen din og oppskriftene dine! 🙂

  5. Kristine

    @Camilla: Jeg smurte røra utover et bakepapir og brukte pizzaskjærer etter steketid. Om røra er for flytende (skal ikke renne så mye), så tilsett litt mer havremel 😀
    Takk for det!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *