Kremet fiskesuppe

Hei godtfolk!

Her har dere dagens middagstips!

Jeg tenkte jeg skulle komme med en dekadent suppe som rokker ved både lørdagstacoen og pizzaen – jeg vet i hvert fall at min kjære pappa hadde satt pris på denne;

Kremet fiskesuppe med reker og blåskjell

IMG_0084

Kremet fiskesuppe
Serves 4
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 løk
  2. 2 fedd hvitløk
  3. 1 stor gulrot
  4. 1 purre
  5. 300 g torsk (eller annen fisk)
  6. 150 g nypillede reker
  7. 1 boks med blåskjell (eventuelt ferske)
  8. 2 fiskekaker med 80% fisk (kan sløyfes)
  9. 1 beger crème fraîche
  10. 1 liter (fiske)buljong
  11. salt og pepper
  12. 1 ss smør til steking
  13. 1/3 sitron (saft)
Instructions
  1. Skjær løk og gulrot i mindre biter, finhakk hvitløk og skjær purre i skiver. Surr løk og hvitløk i smør til løken er blank. Ha over gulrøtter og fiskekraft og gi suppen et oppkok. Ha deretter i torsk i mindre biter, purre og creme fraiche - la det småputre i et par minutter. Tilsett fiskekaker, reker og blåskjell og smak til med salt, pepper og litt presset sitron.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
IMG_0082

IMG_0086

Serveres gjerne med litt fersk brød eller flatbrød til. Håper det smaker!

4 kommentarer til “Kremet fiskesuppe

  1. Tone

    Mulig det blir fiskesuppe i morgen ser jeg 🙂 du vet ikke tilfeldigvis om man kan spise blåskjell når man er gravid?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *