Sunne hverdagsdesserter

Hei!

Jeg slår et slag for hverdagsdesserter som dere vet. Det var helt vanlig her til lands frem til 60-tallet, så jeg har innført det igjen – bare i litt sunnere versjon.

1. Softis med mandel- og sjokoladestrø

IMG_8372

2 bananer skjært i biter og fryst i 4-5 timer (et tips er å alltid ha noen liggende i fryseren).
2-3 dråper stevia karamell (eller vanilje)

Ta de ut og la de hvile i noen minutter før du har dem i blender, eller bruk stavmikser, og mos det til en deilig softis.

IMG_8374

Hakk noen mandler og biter med sukkerfri sjokolade og strø over.

Enklere blir det ikke!

IMG_8334

2. Ovnsbakt pære med karamell og kanelkrem

IMG_0172

Vask en pære og skjær i tykke skiver, skjær litt av bunnen om du vil at den skal stå oppreist etterpå. Legg skivene i en ildfast form, ha over en blanding av sirup, sukrin gold og kanel.
Bak i ovnen på 200 grader i 20-25 min.

Jeg bruker denne sirupen fra walden farms, men du kan bruke yacon, agave eller honning (naturens antibiotika) også.

IMG_0171
«Ta deg ei pera»

Jeg plasserte alle skivene oppå hverandre igjen etter steketiden og serverte med en klatt skyr og kaneldryss over.

3. Sorbetkrem

IMG_9041

Oppskrift: (2 porsjoner)
300 g fryste bær/frukt – jeg har brukt banan, jordbær og blåbær
4 ss glovarmt vann
30 g vaniljeproteinelsker smaken på dette

Proteinpulveret er det som gjør dette mulig å piske til en krem, og det jeg bruker er så søtt og god på smak at jeg ikke trenger noe mer søtning. I tillegg gjør bananen dette søtt nok.

IMG_9024

Slik gjør du:
Ha de fryste bærene/frukten i en bolle, tilsett proteinpulver og hell varmt vann over. Mos alt grovt med en stavmikser. Ta deretter frem vispen (gjerne bollevisp) og pisk det hele til en krem – stopp gjerne før det blir altfor luftig og varmt, så beholder du litt av den iskalde sorbetfølelsen.

IMG_9034-side

Du kan som sagt bruke de bærene og den frukten du ønsker selv; jordbær, bringebær, mango, banan – anbefaler banan eller annen søt frukt om du ikke ønsker å bruke litt søtning.
Og proteinpulveret kan være av smaken vanilje, sjokolade, jordbær m.m.

IMG_9031

4. Bananpizza

IMG_7119

Oppskrift: (1 porsjon)
2 lomper
1 stor banan
2 ts sukrin gold
1 ts kardemomme

Legg to lomper på et bakepapir, strø sukrin gold over, legg over skivet banan og dryss litt kardemomme over til slutt. Bak i ovnen på 180 grader i 8-10 min.

IMG_7122

Brett den sammen og nyt – det er utrolig godt!
Bananen minner om banos – noen som husker det klissete 90-talls pålegget?

For en annen vri kan du lage pizzaen din som en innbakt enchiladas, bare brett lompen med bananene i før den går i ovnen.

IMG_7117

Servér med et dryss sukrinmelis over.

Du kan fint variere lompepizzaen din med annen frukt som for eksempel eple eller pære også.

IMG_7126

Håper det smaker!

Og dere? Jeg skal bake med Wenche på God Morgen Norge igjen i morgen.

Slik så det ut for to år siden;

Nervøs ja, både da og nå.

8 kommentarer til “Sunne hverdagsdesserter

  1. Julie @ WolfItDown

    Mmm så mye søtt, godt og sunt 😀 Liker det! Og kan selv gå god for den banansoftisen, herlig 🙂

    Ønsker deg masse lykke til i morgen, og håper vi får se snutten her inne oss som bor utenlands 🙂 Kos deg! x

  2. lovelyliller.com - sunne oppskrifter

    Helt enig i at hverdagsdesserten må inn igjen. Spiser dessert hver dag og elsker det. Ble også kontaktet av gd morgen norge, men er nok like greit at du stiller i stedet for meg du gjør seg så bra på tv 😀 Masse lykke til nydelige du!! <3

  3. Lin

    Så mange gode desserter! ELSKER sunne hverdagsdesserter som kan spises hver dag! :mrgreen:

    Vil tipse om et par varianter av bærfluffen, de ble egentlig til da jeg skulle skulle lage bærfluff/sorbetkremen din. (Har laget mange av de etter at jeg prøvde oppskriften din første gang; den er jo så god!)

    Uansett; bruker sjok.prot-pulver og litt ekstra kakao som base, liker en litt kraftigere sjokoladesmak. Rører det sammen med litt melk, slik at jeg får en fyldig sjokoladesaus. Tilsetter både fryst banan og skogsbærblanding, rører og kjører det med stavmikser/visp som vanlig. Blir en dessert med smak av både bær og sjokolade.

    Den andre varianten er med samme «oppskrift» som over, men istedet for å mose det med stavmikser, rører jeg innholdet bare godt rundt med en gaffel (evt bryter bananen i mindre biter), og spiser det slik. Blir en blanding av halvfrosne bær/banan med en tykk/halvfrossen sjokoladesaus. Med smak av bær, banan og sjokolade! 😀 (Den ble vel til da jeg skulle lage bærfluff etter trening en gang. Var ganske sulten og utålmodig, så jeg skulle bare smake LITT, og fant ut at det var ganske så godt slik også! I ettertid har det blitt flere slike ettertreningsmåltider/desserter/kveldsmat. (Kjært barn har, som du vet, mange navn 😆 )

    Masse lykke til imorgen! Det klarer du helt fint! (Som du gjorde sist!) (Og så får man så god følelse etterpå; man har blitt enda litt tøffere og sterkere! 🙂 )

  4. Kristine

    @Forsvarsfrue: Haha, så bra 😀 Håper det smakte!

    @Eva: Jeg er veldig glad i lompe og/eller pitabrød, men tortilla funker også fint ja – enig 😀

    @Julie @ WolfItDown: Takk for det – link er lagt ut på dagens innlegg 😀

    @lovelyliller.com – sunne oppskrifter: Elsker dessert! Trenger ikke å være noe store greier heller, bare det er noe 😆
    Takk for det!

    @Lin: Takk for tips! Jeg har faktisk prøvd både sjokoladeversjonen og «latmannsversjonen» – riktignok med en stavmikser som jeg bare lar gå et par-tre snurrer slik at bananklompene blir igjen – naam 😆
    Takk for det! Nervøs som fy, men det gikk veldig fint ♥

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *