En sunn 3-retters

Heisann!

Her har jeg satt sammen en sunn og smaksrik meny til dere, håper det smaker!
.

Forrett:

Salte mandelkjeks

IMG_1452

Oppskrift:
150 g mandelmel
2 eggehviter
4-5 ss vann
1-2 ts salt

♦ Bland alt sammen til en deig
♦ Kjevle deigen veldig tynt mellom to bakepapirark
♦ Bruk pizzakutter og skjær i firkanter, strø ekstra saltflak over
♦ Inn i ovnen på 180 grader i 12-15 min – sjekk dem gjerne jevnlig

Jeg fikk 12 kjeks og ca 40 kcal per stk. Disse kan klassifiseres som skikkelige proteinkjeks.

La de avkjøles, da blir de enda sprøere.

IMG_1471

Middag:

Kyllinggrateng med kokos og bacon

IMG_7798

Oppskrift: (2-3 porsjoner)
700 g kylling
1 liten brokkolibunt
1/2 pakke bacon
1 boks kokosmelk (vanlig)
1 paprika
3 ss fetaost (i terninger)
1 neve revet gulost
salt & pepper

♦ Skjær kylling i mindre biter (på et eget skjærebrett, og vask hendene godt etterpå), og legg i en ildfast form med litt salt og pepper over.

♦ Skjær brokkoli og paprika i mindre biter og legg i formen sammen med kyllingen.

♦ Klipp bacon i mindre biter og fordel over sammen med fetaost.

♦ Hell kokosmelk over det hele og strø revet gulost over.

Bak i ovnen på 180 grader i 20-25 minutter.

IMG_7804

Dessert:

Brownies

IMG_4826

Oppskrift: (2 porsjoner)
1 egg
1 dl original kesam (gir saftighet som mager ikke gjør)
3 ss sukrin gold
4-5 dråper stevia
50 g havremel
20 g sjokoladeprotein
2 ss kakao
en skvett melk
20 g sukkerfri sjokolade

Pisk egg, kesam, sukrin gold og stevia sammen. Deretter alle tørrvarene og spe på med litt melk du får en passe tykk røre. Hell i en passende form, strø hakket sjokolade over, og bak i ovnen på 175 grader i ca 18-20 min – alt ettersom hvor tykk/tynn den blir i formen som brukes. Jeg har brukt en aluminiumsform som rommer 5 dl.

IMG_4827Del med den du er glad i ♥


8 kommentarer til “En sunn 3-retters

  1. Henriette

    Hei,

    Hvis jeg vil bytte ut havremelet i browniesen, hvilket mel anbefaler du da isåfall? 🙂

  2. Thea

    Det så veldig godt ut! Fikk lyst til å prøve den browniesen. Kan jeg droppe eller erstatte proteinpulver, og blir det veldig stor forskjell om jeg bruker mager kesam? 🙂

  3. Julie @ WolfItDown

    Mmmm så masse godt 😀 Digger og ha kjeks til forrett eller istedenfor dessert noen ganger 🙂 Men den brownien ser også herlig ut, mums! 😀 Håper du har hatt en fin start på uken Kristine 🙂 x

  4. Kristine

    @Thea: Du kan godt droppe proteinpulver, og den vil kunne bli noe tørrere med mager kesam 🙂

    @Julie: La den rå i formen, den blir fint stekt i ovnen 🙂

    @Julie @ WolfItDown: Ost og kjeks er absolutt ikke dumt – hverken som forrett eller dessert (selv om jeg er ganske søtmoms) 😀 Takk i like måte!

  5. Silje

    Eg tenkte å gå til innkjøp av proteinpulver til baking. Et med sjokolade smak og et med vanilje. Er det noen spesielle merker du vil anbefale til baking?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *