Hjemmelaget brød

Hei!

I dag tenkte jeg at jeg skulle komme med en brødoppskrift til dere. I og med at mini synes brød var godt, så synes jeg det var stas å kunne lage et eget.

Speltbrød med rug og hirse

IMG_0220
IMG_0226

Hjemmelaget brød
Stk : 2
Skrive en omtale
Skriv ut
Ingredienser
  1. 300 g speltmel
  2. 150 g hirsemel
  3. 150 g rugmel
  4. 150 g havremel
  5. 1 ts salt
  6. ½ pakke tørrgjær
  7. 0,5 l lunkent vann
Fremgangsmåte
  1. Bland tørrvarene sammen, tilsett lunkent vann og elt deigen i 10-15 min. Sett til heving på et lunt sted i 45 min. Del deigen i to og legg i brødformer, hev i nye 30 min.
  2. Stek på litt under midterste rille i ovnen på 200 grader i 35-45 min.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
IMG_0212

IMG_0214

Neste gang skal jeg teste fersk gjær for å se om jeg klarer å få de enda luftigere. God på smak, men litt for kompakt for mini.

IMG_0222
Håper dere får en fin start på uka!

14 tanker om “Hjemmelaget brød

  1. avatarLinda

    Hallo! Lagde dine bananmuffins igår, såååå gode da 😆 Ble bare litt kladdete inni, er det «vanlig» ?? Jeg hadde oppi bittelitt vann itillegg til melken, redd for tørt resultat 😳
    Dette brødet ser superdigg ut!

  2. avatarTina

    Hei!
    Takk for mange gode oppskrifter, motivasjon og ikke minst beina plantet på jorda! 😉
    Et tips når du baker med glutenfritt mel: brødene blir best når deigen er så klissete at du må bruke en stor skje for å få dem i brødformen. Jeg løser alltid tørrgjær i lunken væske, så rører jeg i melet. Så har jeg det direkte i brødformen uten forheving, lar de bare etterheve ekstra lenge. Da blir de stort sett alltid luftige og fine. 🙂

  3. avatarYngvild

    Hjemmebakt brød er noe av det beste som finnes! Sjelden jeg kjøper butikkbrød lenger. Jeg liker best å ha oppi masse hele korn, frø og kjerner, men skjønner at det kanskje ikke faller helt i smak for mini 😉
    Hirsemel har jeg igrunnen aldri brukt før. Hva slags egenskaper/næringsinnhold har det siden jeg ser at du stadig bruker det til lille? 🙂

  4. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Linda: Hei! Ja, det er vanlig at bakst med banan blir litt kladdete – men det kan også være at du hadde i litt for mye væske. Bakst med banan blir sjeldent tørt 😀

    @Tina: Takk 😀 Jeg trodde de andre meltypene klarte å «jobbe» med gjæren selv, men skal prøve på en litt våtere deig neste gang 🙂

    @Yngvild: Det er jo så enkelt å bake og! Jeg trodde det var enda mer pes, men det er jo bare hevingen som tar tid 😀 Jeg liker også litt tyggemotstand, men det tror jeg ikke mini vil sette pris på (ennå).
    Hirsemel er helt supert når det gjelder jerninnhold, derfor anbefales det til babyer – for så vidt fint for voksne og.

    @kathrin: Ja, mer av en av de andre tørrvarene 😀

  5. avatarDaniela

    Den såg kjempe god ut 🙂 Synd at den ikkje er heilt glutenfri sidan speltmel og rugmel ikkje er glutenfri 😥 ! Kan man bruka fiberfin eller jytemel istedenfor trur du?

  6. avatarJulie @ WolfItDown

    Spelt brød er det beste alternativet til vanlig mel synes jeg, da noen andre glutenfrie meltyper får en litt rar eller tørr konsistens, dette brødet så nydelig ut 😀 Takk for oppskrift! x

  7. avatarHanne

    Jeg har alltid fått kompakte boller og brød før, frem til jeg overlot eltingen til kenwooden (20 min) og lot deigen heve leeeenge.. Da blir det kjempeluftig hver gang!

    Rugmel og mel med mindre gluten vil nok gjøre det tyngre/mer kompakt likevel, men forsøk med mer elting for å utnytte det glutenet som er der og lenger heving 🙂 (Vet at rene glutenfire deiger ikke trengs å eltes så, men her har du jo litt du kan utnytte til det fulle 😀 )

    Evt vil kanskje litt kesam i gi saftigere resultat..?

    De ser nå i hvertfall veldig gode ut uansett!

  8. avatarTrude

    Men er det ikke noe dill om at de ikke skal ha så grovt brød når de er så små da, eller er jeg helt utdatert her? :p husker vertfall når jeg begynte å bake til datteren min var det veldig fokus på at små sarte mAgder ikke skulle ha for grove brød.. Men kan godt hende det har forandret seg! 🙂

  9. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Hanne: Jeg får prøve litt lengre elting også 😀 Jeg hadde i hirse og havre på grunn av næringsinnholdet, men kanskje jeg bare skal bake med spelt og rug.

    @Trude: Det har jeg ikke hørt noe om, jeg anså ikke dette som veldig grovt – men det blir kanskje det når jeg bruker sammalt mel? 😀

  10. avatarTone

    Hei 😉
    Har akkurat bakt speltbrødet du la ut oppskrift på her om dagen…byttet ut noen av ingrediensene med feks kruskakli, havregryn, solsikkekjerner og karve..kjempegodt

  11. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Tone: Hei! Så bra! Fint at du gjorde det til ditt eget ved å tilsette masse ekstra godt 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *