6 sunne og gode frokosttips

«Hva i all verden spiser du til frokost eller lunsj når du ikke spiser brød?»

1. Osteomelett og bacon

IMG_4765

 

Oppskrift: (2 porsjoner)
5 egg
4 ss vann
4 skiver ost
1 pakke bacon
gressløk, salt & pepper

♦ Visp egg og vann sammen, hell i en smurt panne, krydre og legg på osteskiver. Snu etter noen minutter.
♦ Stek bacon sprøtt.

2. Havrevafler

IMG_4280

Oppskrift: (4 vaffelplater)
3 egg
60 g sukrin gold (jeg er en søtmoms, redusér gjerne mengden)
40 g havremel
25 g kokosmel
en skvett melk

Pisk alt sammen og la det svelle i fem minutter – det kan godt være at kokosmelet eser såpass at du må ha i enda litt mer melk før du steker vaflene.
Smør/spray vaffeljernet og stek fire plater. Nytes med valgfritt pålegg.

3. Skyr med topping

IMG_4835

Her varierer jeg mellom å bruke skyr, gresk yoghurt og cottage cheese. Og frukt/bær/nøtter alt etter som hva jeg har liggende i skapet.

IMG_9983

4. Rosinboller

IMG_9876

Dersom du har ekstra god tid en dag;

Oppskrift:
2 egg
1 dl mager kesam
25 g mandelmel
25 g kokosmel (eller havremel)
1 ts bakepulver
30 g sukrin gold
1 ts kardemomme
En håndfull rosiner

Skill ett egg (ta vare på hviten i en separat bolle) og pisk plommen sammen med det andre egget, kesam og sukrin gold. Tilsett det tørre litt etter litt til du får en tykk røre – blir den altfor tykk så tilsett mer kesam, eventuelt melk. Ha i rosiner.
Stivpisk eggehviten til du kan snu bollen på hodet, vend inn i røra til den blir luftig. Form runde topper på et bakepapir og stek i ovnen på 180 grader i 25-30 min.

5. Lomper med pålegg

IMG_9733

6. Havregrynsgrøt

IMG_0047

Kok havregryn og vann/melk til grøt. Servér med kanel, sukrin og et smørøye.

Både vafler, rosinboller og grøt kan lages dagen i forveien. God morgen! ♥

9 kommentarer til “6 sunne og gode frokosttips

  1. Janicke Løken

    Hvaaaa? Spiser du ikke brød til frokost? 😉
    Ikke jeg heller, men det er mer av tidshensyn. Her inhaleres en bolle med havregryn + linfrø + rosiner + melk 😛

    Ønsker deg en fin dag, flotteste Kristine!

    Hilsen Janicke

  2. Michelle

    Ser godt ut alt sammen! Skal prøve de rosinbollene til helgen, så utrolig gode ut! 😀

  3. anne-lill

    Så mye godt og du må prøve kikertpannekaker med pålegg og grønt, har dilla 🙂 🙂

  4. Kristine

    @Janicke Løken: :mrgreen: Her hoppes frokost glatt over, men jeg skal ikke legge (all) skyld på mini her. Lunsj derimot, skulle jeg være så heldig at han sover akkurat da.. i motsatt fall slukes egg, kesam og frukt. Takk i like måte ♥

    @Michelle: Ja, det må du gjøre! 😀

    @anne-lill: Det er kjempegodt! Jeg har faktisk kikertpannekaker/wraps med i den nyeste boka mi 😀

  5. stine olsen

    Fikk sjikkli lyst på frokost nå ja! Er et skikkelig frokostmenneske, spørs om ikke det blir havrepannekaker i helja

  6. Line

    Heisan!

    Har du erfaring med å bruke noe annet enn kesam i rosinbollene? F.eks. mandelmelk, eller evt. at man tilsetter proteinpulver og vann?

    Tusen takk for fine oppskrifter og god matinspirasjon for et hjem hvor kostholdet ikke er helt A4 !

  7. Kristine

    @stine olsen: Det må du lage deg da vet du 😀

    @Line: Hei! Nei, men mandelmelk burde gå helt fint – da må du bare prøve deg frem i forhold til mengde.
    Bare hyggelig! 😀

  8. Crossfit Mamsen

    Boller til lunsj i dag,OMG det er de beste bollene jeg har smakt 😛 gleder meg til mini og mann kommer hjem og skal få smake til kvelds :mrgreen:
    Tuusen takk for en herlig oppskrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *