Sukkerfrie cookies

Myke cookies var min store last de siste ukene av svangerskapet mitt, og da mener jeg de ekte fra butikken altså.

Jeg lagde allikevel en sunnere versjon som jeg spiste et par dager før lille M kom til verden, og grunnen til at jeg kom på disse godbitene var at jeg ble tante i går ♥

Amerikanske cookies

IMG_5329

Store, myke cookies – sukkerfrie og med litt mer fiber og protein.

Sukkerfrie cookies
Yields 8
Write a review
Print
Ingredients
  1. 90 g smør
  2. 90 g sukrin gold
  3. 1 egg
  4. 100 g hvetemel
  5. 100 g havremel
  6. 1 ts bakepulver
  7. 0,5 ts salt
  8. 6-7 dråper stevia vanilje
  9. 70 g sukkerfri sjokolade
Instructions
  1. Bland alt det tørre sammen i en bolle, rør deretter inn mykt smør, sukrin gold, stevia og et egg. Grovhakk sjokolade og jobb inn i deigen, la den gjerne stå og hvile i fem minutter.
  2. Formes tykke og litt flate på et bakepapir. Inn i ovnen på 170 grader i 12-14 min.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/

IMG_5309

De ble veldig gode, supert som et sunnere alternativ innimellom – ca 180 kcal per stk.

IMG_5327

IMG_5316

Håper de smaker!

17 kommentarer til “Sukkerfrie cookies

  1. Monika Hafredal

    Gratulerer rmed tantebarn!

    Lurte på, kan jeg erstatte hvetemelet i disse med noe annet mel?

  2. Pantora

    Gratulerer med tantebebis! Elsker slike store cookies, de ekte altså, hehe. Da jeg jobbet i Dyreparken for noen år siden så ble det gjerne en slik om dagen, men til gjengjeld så ble det en del gåing frem og tilbake i løpet av dagen 😆

  3. Hege

    Hei ☺️ disse cookiesene var veldig gode og har blitt hektet. Men lurer på hvilket smør du bruker? Hege

  4. Silje

    Disse ble veldig gode. ikke helt d samme som de å butikken, men når de ikke er et alternativ så var dette helt topp. må sjekke ut siden din etter flere oppskrifter. 🙂
    Har du prøvd å bake de med fibersirup? vurderer og prøve d neste gang, må bare finne ut hvor mye og om d evt bør kuttes ned på annet søtning da 😛 har du tips så kom gjerne med de.

  5. Kristine

    Silje: Sunn bakst blir aldri som de i butikken, men det er jo heller ikke meningen 🙂 Jeg har bakt masse med fibersirup og min siste bok er full av oppskrifter med nettopp det 🙂 Neste gang kan du godt droppe sukrin gold og smake til med 4-5 ss fibersirup.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *