But first – let me not take a selfie

Et liv på mental autopilot, noe som er blitt normalen og veldig relevant for mange nå som sosiale medier har eksplodert. Man fordyper seg helt i mobilen, leser blogger, skummer igjennom bilder på insta, tenker mer på å forevige et morsomt øyeblikk på snapchat enn å nyte det for seg selv eller de man er sammen med.

«Alle disse dagene som kom og gikk, ikke visste jeg at det var selve livet»

Dette tenker jeg ofte på, og når jeg gjør det slår det meg som en knyttneve i magen. Livet er nå! Jeg tror at jeg er ganske flink til å leve i nuet, men så oppdager jeg at jeg ofte venter på noe, planlegger og tenker på ting som skal eller bør skje i fremtiden, eller sitter og stirrer på en skjerm.

liveinthemoment
Spesielt nå som jeg er blitt mamma. Det var en dag jeg så at mini strakk de små hendene sine mot mobilen min da jeg tittet på bilder. Jeg fikk en vond magefølelse, for jeg vil være til stede for han. Man klarer riktignok ikke å underholde og leke flere timer i strekk, men mitt fokus skal være på han når han er våken.

For vet dere hva? De små tingene i hverdagen og de raske sekundene som tikker, det er det som er livet.

Tenk så mye bortkastet tid ved å ikke være til stede, å leve igjennom andre, eller å ha et negativt fokus. Hvor meningsløst det er å la hverdagen dreie seg om selfies, likes, dietter og fettprosent, for mens man gjør dette så går livet rett forbi.

Vet dere hva folk angrer mest på før de dør?

«Jeg skulle ønske jeg hadde mer mot til å leve det livet jeg selv ville enn det livet andre forventet av meg»

Så kjære lesere; tenk mindre på andre, ikke ta opp mobilen enhver mulighet du får, ikke del alt av opplevelser. Stopp opp og ta en pause, ta mange. Åpne øynene for det som er rundt deg, ta et skikkelig magedrag og bare vær i øyeblikket.

body41

14 kommentarer til “But first – let me not take a selfie

 1. Hanne

  Å Kristine! Her sitter jeg intetanende og sårbar, fortsatt med søvn i blikket og halvtømt kaffekopp, og så smeller du til med dette innlegget 😯

  Det er, på godt og vondt, noe jeg tenker ofte over selv og. Noen dager lurer jeg på om det virkelig ER dette som er selve livet, kjas og mas og slitenhet og autopiloten på, kun avbrutt av kjappe turer til overflaten hvor jeg snapper etter luft og lurer på nøyaktig hvor lenge siden det var at jeg spurte pappa hvordan han har det, eller ringte bestemor. Godtvondt, rett og slett.

  Samtidig er det også helt fantastisk, de gangene jeg virkelig kjenner at jeg lever. Kontrasten mellom hverdagsmas og timene med helt åpent sinn er så store at jeg blir overveldet bare av en enkel latterkrampe, og det er også både skremmende og samtidig så godt!

  Herlig at du er så obs på dette sammen med lille gutten din. Regner med det ikke blir smarttelefon og samling av «likes» på han med det første 😉

  Det bildet av deg er forresten så nydelig! For meg lyser det av frihet og åndelighet (om det er riktig ord?). Vakkert!

 2. Cathrine

  Dette er bare så sant. Mine to gutter er 1 år og snart 3 år og jeg lever livet mitt slik jeg selv vil det. Møter masse kritikk for at jeg ikke velger barnehage når barnet er 1 år og for at jeg sover sammen med begge. Jeg skjønner ingenting jeg. Man lever bare en gang her i livet og det gir både meg og barna mine trygghet i en travel hverdag. For første gang prøvde jeg å legge meg på et annet rom i natt, men jeg klarte bare 45 min før jeg tenkte at: Dette blir bare helt feil for meg. Hvorfor skal jeg følge det andre mener om å legge barna på eget rom når de er 1 år, bare fordi at det forventes av andre? Og jeg må attpåtil forsvare spørsmålene om at de blir bortskjemt, mammadalt, gjør meg selv en bjørnetjeneste osv. Jeg er så lei av å føle meg ufornuftig som velger det jeg selv anser som det tryggeste for OSS. Mine skal få sove meg meg til de syns det er greit å legge seg på eget rom 🙂 Lev livet som man selv ønsker det 🙂

 3. Magdalena

  Det är så viktigt det där med nuet! Det att påminna sig själv att inte bli uppslukad av vad man må och ska och alla problem runt det. Jobbar som läkare på sjukhus och kommer ofta situationer där jag stadigt blir påmind om att man ska vara tacksam över livet oCh de små sakerna som utgör det. På bara några sekundär kan allt det du har tas ifrån dig! antingen att du själv blir sjuk eller någon i din familj. Allt blir vänt uppochner och prioriteringarna blir helt annorlunda . Ta därför vara på det viktiga i livet och njut ögonblicket även om det är tungt till tider, för det är det som är livet.
  Ha en fin helg Kristine:) flott inlägg som vanligt:))

 4. Lea

  Veldig enig, men har nok litt for lett for å glemme at det! Du er så reflektert og skriver og deler så mye bra på bloggen din. Du er uten tvil et av mine største forbilder! God helg til deg og dine, Kristine 😀

 5. Positivt For Deg

  Jah… du har så absolutt riktig. Og jeg ser at flere, som meg tenker over dette ofte. Det er en onde og en gode at det er så enkelt og tilgjengelig med sosiale medier. Men det er så viktig å være tilstede mentalt når vi er sammen med mennesker som betyr noe for oss. Som deltidsstudent med mange baller i luften så har jeg virkelig kjent på dette med å kun føle at jeg er fysisk tilstede i mange situasjoner fordi min mentale tilstedeværelse desverre har vært «overalt» ellers ! Wæh ! Og jeg kan ofte ta meg i å ha en «god nok» forklaring i form av at det har med jobb å gjøre, fremtiden, skolen osv osv- men det føles likevel best de gangene jeg er fullt tilstede med blikk kontakt, glede, latter og hygge <3 ! Takk for at du igjen deler på en fantastisk måte Kristine !

 6. Lin

  Tekster som dette går virkelig rett inn 🙂 Det er så nært, så sant og viktig det du skriver. Men jeg tror at alt vi trener og er bevisst på, blir vi bedre på. Så kanskje kan vi bli mer bevisst og bruke innsikt som denne, ved å lese tekster som denne ofte og bruke det aktivt i hverdagen. Prøve å motvirke den «autopiloten» gjennom å være mer bevisst på de mange små valgene vi gjør hver dag, og hva vi velger å fylle hverdagene med. Være tilstede, til tross for at hverdagen er travel. For som du sier, er det de mange små øyeblikkene (som vi finner i hverdagen), som er livet 🙂 Og man har mye mer igjen for å virkelig kjenne på øyeblikkene, enn å være et helt annet sted mentalt, eller å fylle de med x antall selfies..

  Takk for fine tanker. Ønsker deg og dine en nydelig helg fylt med mange nærværende og gode øyeblikk 🙂

 7. Kristine

  @Hanne: Ja, ikke sant? Det føles nesten som en ventestasjon, at livet egentlig starter etter alt dette sosiale kjøret.. men så går tiden da, livet skjer. Ja til flere pauser uten mobil og pc/mac!
  Tusen takk! ♥

  @Cathrine: Lev livet som man selv ønsker, absolutt!! Nyt tiden med barna dine 😀

  @Linn Engan: 😀

  @Magdalena: Jeg kan tenke meg at du ofte får slike påminnelser i yrket ditt ♥
  Tusen takk, håper du får en fin helg!

  @Lea: Tusen takk ♥ Håper du nyter helgen! 😀

  @Positivt For Deg: Jeg er helt sikker på at det de som vokser opp nå vil svare: «jeg kunne ønske at jeg brukte mindre tid på nettet og mer i det virkelige livet». Jeg skylder også ofte på jobben min når jeg sjekker mail og insta/blogg flerfoldige ganger i løpet av en dag, men jeg har blitt mye flinkere til å legge bort alt når jeg vil være til stede – det er først da man klarer å være det. En real latterkrampe er ganske mye bedre enn ROFL 😉
  Tusen takk ♥

  @Fantasia: Du altså ♥

  @Lin: Absolutt, jeg er enig. Jeg blir mer og mer bevisst på dette og tar flere lange pauser fra det sosiale medier-livet. Man glemmer rett og slett å leve og være til stede der man er.
  Tusen takk! Jeg ble tante i dag, så nå skal jeg logge av igjen og nyte det lille, ferske nurket ♥
  God helg!

 8. Catrine

  Jeg er SÅÅÅÅ enig! Jeg har blitt mer og mer bevisst akkurat det du skriver, men kan bli MYE bedre. Bra du tar det opp!! ❤️❤️

 9. Julie @ WolfItDown

  Jeg er så enig!
  IStedenfor og ta overfloder av bilder av alt som skjer i livet, har jeg heller en «topp tre småting som gjorde livet bra» journal som jeg skriver i daglig 🙂
  Ser så mange er helt besatt av teknologi, en telefon med internett, selfie-stick (what the….?) og det som verre er, det virker som om folk konkurrerer om hvem som har det gøyest, men det er da du ender opp med og gå glipp av alt det som spiller en rolle og gjør en forskjell i livet.

  Tutlet innom en cafê jeg ikke hadde vært på før i Edinburgh i går, og var så heldig og få oppleve debut-konserten til et lite lokalt band, bare fordi jeg valgte og gå selv om jeg var ute på eventyr alene 🙂 Møtte en kompis senere da, men er kjekt og oppleve ting på egenhånd også 🙂

  Håper du har hatt en knallstart på uken, og tusen takk for en fantastisk post 🙂 xx

 10. Pantora

  Så sant og så viktig å huske på.. Jeg har et sitat hengende på oppslagstavla (en fysiske en altså, hehe, ikke en digital!), «livet skal leves, ikke huskes». Fokuset må ikke være på å dokumentere ALT som skjer, men heller delta og være med og faktisk oppleve.

  Og du, det bildet av deg er bare helt WOW!

Det er stengt for kommentarer.