Sjokoladekake med gullerter

Hei dere!

Disse små sjokoladekakebitene inneholder en spenstig ingrediens, nemlig kikerter.
Jeg har laget kake med kikerter før, og så lenge du bruker litt fett og kakao så kjenner du ikke smaken.

Hvorfor bruke kikerter i kake? Fordi man kan vel! Og fordi det er sunt, billig og proteinrikt.

IMG_9656

Tør du å prøve?

Kremet sjokoladekake

IMG_9664

Sjokoladekake med gullerter
Stk : 8
Skrive en omtale
Skriv ut
Ingredienser
  1. 200 g (kokte) kikerter
  2. 2 egg
  3. 3 ss kakao
  4. 40 g sukrin gold
  5. 40 g sukkerfri melkesjokolade
  6. 1 ss yaconsirup
  7. en klype salt
Fremgangsmåte
  1. Mos kikertene godt med en stavmikser, eller kjør i en blender. Pisk inn ett og ett egg, deretter kakao, sukrin gold, yaconsirup og en klype salt. Smelt sjokolade i mikro/vannbad og rør inn til slutt. Smør utover i en form, gjerne med bakepapir nedi, og bak i ovnen på 180 grader i 22-24 min.
  2. Har du ikke sjokolade tilgjengelig, kan du bruke peanøttsmør eller noe lignende. Noe fett bør denne kaken ha, ellers er det mulig at du kjenner tørrheten til kikertene.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/

IMG_9670

Servér gjerne med et dryss sukrinmelis over.

Over til noe helt annet;

foredrag

Jeg har mye på hjertet og trenger et skritt ut av komfortsonen igjen. Det blir i tilfelle i regi av Cappelen Damm med boksignering slik som i fjor.

Er det interessant med foredrag om proteinrik mat og kosthold?

22 tanker om “Sjokoladekake med gullerter

  1. avatarHeidi

    Nam altså! Den kaka må jeg nesten prøve meg på, selv om jeg ikke er den store bakeren 😛

    Enn om det hadde kommet foredrag av Kristine Weber på «mine trakter» en dag! Hadde stått først i køen 😉

  2. avatarKristine

    Åååh, fantastisk! Jeg elsker kikerter 😀 Hvor stor form brukte du til denne oppskriften? 🙂

  3. avatarStine

    Nam! Denne skal bakes ikveld! 🙂
    Hadde uten tvil komt på foredrag! om det hadde vært i Stavanger 🙂

  4. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Kristin: Bare hyggelig! 😀

    @Heidi: Da håper jeg den sære kaka faller i smak :mrgreen:
    Søren at det er så langt imellom oss da!

    @Kristine: Da er jeg spent på hva du vil synes om de i en kake! En liten firkantet form, 17 x 17 cm og ca 4 cm dyp 😀

    @Stine: Stavanger ♥ ! Håper den faller i smak 😀

  5. avatarKatjuska

    This is just about to hit my oven 🙂 thank you for the recipe. I dod not have all the same stuff you did, but i’m sure it’s going to be great.

  6. avatarJulie @ WolfItDown

    Mmmm, har laget brownie med svarte bønner før, så dette er ikke nytt for meg – MEN det hadde vært spennende og pørve med kikerter, og din versjon høres enkel ut og ser helt nydelig ut 😀

    Skulle ønske jeg hadde mulighet til og se foredrag med deg – ta turen til Glasgow da vel 😀 xx

  7. avatarIda Sofie

    Kaka ser fantastisk ut!
    Syns absolutt du skal holde et nytt foredrag! Du var utrolig flink i fjor og jeg har veldig lyst til å komme å høre mer 😀

  8. avatarNina

    JAAAA, til foredrag 😆 Det er bare og skaffe et stoooort lokale, for det er sikkert mange som vil komme 😉

  9. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Katjuska: Hi Katjuska – nice to hear from you! Hope you liked it 😀

    @Lina: Hurra – én hadde dukket opp i hvert fall 😆

    @Anette: Så bra!!

    @Julie @ WolfItDown: Brune bønner har jeg også prøvd, synes kikerter funker vel så bra.
    Spørs om det bare hadde blitt oss to der men 😆

    @Ida Sofie: Takk for det! Hurra – to som kommer! ♥ :mrgreen:

    @Nina: Vel, nå er vi oppe i 3 stk 😆

    @Michelle: Takk for det! :mrgreen:

  10. avatarSynnøve

    Herlig oppskrift, men lurer på om du har tips på hvordan jeg kan få den litt saftigere? Bør jeg putte i en annen væske eller mer av noe som er i fra før? 😀

  11. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Katjuska: I´m glad to hear it! 😀 Hope you have a great weekend!

    @Synnøve: Synes du den ble tørr? Brukte du noe fett i? Det blir ganske saftig, men kanskje din sto et par minutter for lenge i ovnen.

  12. avatarMona

    Spennende oppskrift!
    Får man kjøpt ferdig kokte kikerter ,eller koker man de selv?hvor lenge skal de evt. koke? 😛

  13. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Mona: Ja, du kan fint kjøpe hermetiske kikerter 😀 Om du finner de tørre kikertene skal de først bløtlegges, deretter kokes i en times tid.

  14. avatarNina Bakke

    Jeg prøvde denne med peanøttsmør da jeg ikke hadde sjokolade, det ble ikke noe godt – men får pimpe den opp med noe spennende så blir den nok spist… Har bakt med kikerter og sånn før det pleier å funke det 🙂

  15. avatarEli Mari

    Jeg klarte å skumme forbi spørsmålet om foredrag!
    Jeg vil veldig gjerne delta om noe slikt blir holdt 🙂 Krysser fingrene for bedre respons og at det kan bli gjennomført!

  16. avatarPantora

    Åååhåhå NAM, denne må prøves!! Elsker kikerter, og smaken er jo så nøytral at de mer eller mindre kan brukes til alt!
    Hadde jeg ikke bodd så himla langt unna så skulle jeg gjerne kommet på et foredrag med deg 🙁

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *