Tilslørte kikerter

Hei og god mandag!

Jeg var i det kreative hjørnet her om dagen, her har dere dagens kjøttfrie rett;

Tilslørte kikerter

IMG_9671

Du kan spise den som både lunsj, middag, snacks eller tilbehør.

IMG_9682

Tilslørte kikerter
Serves 2
Write a review
Print
Ingredients
  1. 400 g kikerter (kokt) *
  2. 2 ss smør (eller tahini)
  3. 4 ss gresk yoghurt
  4. 1/3 revet agurk
  5. 1 most hvitløksfedd (1/3 til hver av delene)
  6. 1 ss olje/sprayolje
  7. paprikapulver, spisskummen, chili, tacokrydder , salt og pepper
  8. Sitronsaft (kan sløyfes)
Instructions
  1. *Disse er ikke kokt, så her må du bløtlegge og koke selv. Eventuelt kan du kjøpe hermetiske.
♦ Naturell hummus
  1. Mos 150 g kikerter sammen med en skje smør, en tredjedel most hvitløksfedd, et par dråper sitronsaft, litt spisskummen og salt. Bruk gjerne stavmikser.
♦ Paprikahummus
  1. Mos 150 g kikerter sammen med en skje smør, en tredjedel most hvitløksfedd og paprikapulver. Bruk gjerne stavmikser.
♦ Ristede kikerter
  1. Legg 100 g kikerter utover et bakepapir, spray litt olje over og krydre med tacokrydder, chili og salt. Bak i ovnen på 210 grader i 25-30 min, flytt litt på dem underveis.
♦ Tzatziki
  1. Rør sammen gresk yoghurt, revet agurk, en tredjedel most hvitløksfedd, litt salt og pepper.
  2. Legg det lagvis etter ønske!
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
IMG_9674

 

IMG_9685

Det behøver ikke være så mye kikerter i denne retten som jeg har brukt, du kan supplere med grønnsaker og annet du måtte ønske – bare bruk kreativiteten!

6 kommentarer til “Tilslørte kikerter

  1. Michelle

    Det der hørtes jo veldig godt ut, spesielt ristede kikerter! 😀 Håper du er frisk igjen i dag og at du får en fin start på ny uke! <3

  2. Julie @ WolfItDown

    <3
    Jeg har eget "kikert fond" som pappa av og til sponser litt penger til, haha, det er liksom bare litt økonomisk støtte her og der, men det sier hvor stor fan jeg er av disse små belgfruktene, eller..belg…grønnsakene? Uansett, dette så heeeelt fantastisk ut, også så kult og servere de i glass 😀 Noen brød pinner til og dyppe i, eller strimler av grønnsaker, så har vi det 😀
    Lurte nesten på om du hadde laget søte kikerter først når jeg leste oppskriften 😛 Hihi, håper ndu har hatt en fin start på uken Kristine 🙂 xx

Det er stengt for kommentarer.