Go lomper!

Lompefrelst, det er meg det.

Når folk spør meg hvorfor jeg ikke spiser brødskiver, så er svaret fordi jeg heller spiser lomper.

Det er så raskt og enkelt å smøre seg noen lomper, og ikke minst så er det veldig godt!

Her har dere to ulike lomperetter som passer godt som lunsj og middag.

Lomper med pålegg

IMG_9733

Lomper med;

Philadelphiaost og kokte egg
Leverpostei og sylteagurk
Philadelphia melkesjokolade

Det blir alltid en del lomper når jeg først setter i gang, med både salt og søtt på.

IMG_9736

Og en varm variant som passer godt til både lunsj og middag;

Lompepizza

IMG_9633

IMG_9638

Disse kjenner dere sikkert godt til.

Jeg elsker å brette de sammen til en slags calzone/tacoskjell;

IMG_9637

Oppskrift: (1-2 porsjoner)
6 lomper
4-5 ss ketchup u/sukker
400 g karbonadedeig
Tacokrydder, paprikapulver, oregano, salt og pepper
5-6 baconskiver
en neve revet gulost

IMG_9640

Jeg bruker for øvrig de billigste lompene jeg finner og legger ikke stor vekt på at det skal være speltlomper – i min verden er hvete og spelt ganske så likt. Det er uansett poteter som spiller hovedrollen hos de begge, melet utgjør kun rundt 10 %. Potet er potet!

Mini er litt for liten for lomper (enda), men han er hele 5 måneder gammel i dag – hurra!
Jeg gleder meg til å utvide litt på matfronten om et par uker, men enn så lenge holder vi oss til grøt, frukt- og grønnsaksmoser. I hvert fall nå som han er syk og matlysten er laber stakkar.

Vi er fortsatt helt nedsylta hele gjengen, mitt liv akkurat nå;

IMG_8662
Sokker  //  Kosebukse  //  Drikkeflaske             (/sponsorlinker)

Håper dere er friske og raske!

7 kommentarer til “Go lomper!

 1. Jenny

  God bedring til dere alle 🙂

  Første gangen jeg turte å dra frem lompene mine og smørte på kalkunskinke og sennep foran kjæresten min lo han under hele frokosten og snappet det til alle kompisene sine….. Han synes ennå det er sært og småkomisk, men jeg er like kul som deg så jeg spiser lompene mine med stolhet 😎 😆
  Har aldri prøvd med leverpostei da, så kanskje jeg skal prøve meg på det i helgen og se reaksjonene :mrgreen:

 2. Solveig

  Det så kjempe godt ut! Hvordan steker du lompene på nederste bilde, de så så sprø ut! Mine blir alltid sprø i kantene men myk ellers… 🙁

 3. Magdalena

  Hej fina Kristine,

  Jag har följt din blogg i över ett år. Du har inspirerat mig till att styrketräna och från att inte tränat så styrketränar jag 4 ggr i veckan nu:) älskar det den gör med min kropp! Har också ändrat min syn på kosthåll. Istället för att äta minst möjligt och önska att vara tunn så äter jag mig mätt på god och sund mat som genspeglar sig i kroppen som är star och sund:) så tack för att du är en bloggare på heltid:))
  Du verkar som en så ärlig, jordnära och realistisk person samtidigt som är full av integritet. Samtidigt som du delar med dig av dina erfarenheter så förblir du privat och skärmar familjen din från sociala medier. Otroligt imponerande!
  Allt du skriver från mamma kropp till mat inlägg är genomtänkta, inte provocerande som så många andra bloggare kan vara som frontar » sund» livstil och träning. Du ser sund och lycklig ut och jag Diggar verkligen dig och din blogg:) fortsätt med det du gör på ditt eget sätt.
  Själv är jag gravid med nr 2, v 13 nu. Har en flicka på 4 år från tidigare. Det är otroligt att vara gravid men samtidigt krävande. Energin är inte som förr och kvalmen är på plats igen. Får inte tränat lika mkt och har egentligen inte lust på sund mat men men. Denna graviditet är hittills iaf bättre än den första:))Det är bara att lyssna på kroppen och ta det därefter. Det är också bara en period i livet som resulterar i ett mirakel:))
  Ta hand om dig och din lilla familj.
  Kramar från mig

 4. Kristine

  @Jenny: Tusen takk!
  Haha, der kan du se.. ja, prøv leverpostei – og gjerne sylteagurk :mrgreen: Min mann har heldigvis sett og hørt det meste innen min matverden og lar seg ikke overraske lengre.

  @Solveig: Mine blir også myke i midten, synes det er godt jeg da 😀 Du kan forsteke de i 2 minutter før du legger på fyllet eventuelt?

  @Magdalena: Fine Magdalena, tusen takk ♥ Så utrolig hyggelig å lese, jeg bli nesten litt rørt.
  Gratulerer så mye med nr 2! At du ikke får trent eller spist som du vil betyr ingenting akkurat nå, det viktigste er at mini i magen vokser og har det fint. Håper selvfølgelig at kvalmen gir seg snart!
  Takk for det, kram

Det er stengt for kommentarer.